Bemutatjuk a Spire szintetizátort

A Spire volt az első szoftver szintetizátor, amit a Reveal Sound kifejlesztett. A szintetizátor alapismérvei a multifunkcionális oszcillátorok és filterek valamint rengeteg szekvenszer és modulációs lehetőség. Ezt mind egy grafikus felhasználói felületbe tömörítve. A Spire kombinálja az Analog és szoftver szintetizátorok előnyeit. Az oszcillátorok az úgy nevezett wavetable eljárást alkalmazzák a hangok létrehozásához. Önmagában és DAW szoftverekkel is együtt futatható. Szinte minden elektronikus zenei tánczenében használták már.

Spire működésének alapja

A Spire az úgy nevezett subtractive tipusú szintézist használja habár jóval szerteágazóbban aknázza ki ezt a tulajdonságot, mint a többi szintetizátor. Ezen felül még 7 másik szintézist is használ amelyek : Classic, Noise, FM, HardFM, sawPWM, AMSync és Vowel. Az oszcillátorokat 4 különböző enevelop-ba (burkológörbe) köti át amit még meg lehet modulálni 4 Low frequency Oscillatorral step szekvenszerrel és természetesen a routing matrix sem hiányozhat, ami szinte már alap, a mai szoftver szintetizátoroknál. Az effekt szekciója is egészen nagy fegyvertényt képvisel. A szintetizátor arzenáljában megtalálható minden, ami szem-szájnak ingere, gondolok itt delay, phaser, chorus, reverb és waveshaping. 

Spire gyári presetek

Rengeteg hangminta készült hozzá az évek során, amik remekül kiegészítik az alap amúgy se gyenge preset bankot.

Nem kevesebb mint 900 gyári preset tartozik hozzá, többek között komplex arpeggiok és basszus szekvenciák. Különleges leadek és padok pluck hangok dob szettek és Fx hangok egyaránt. Ugyan igen jó minőségű hangjai vannak a szintetizátornak viszont nagyon sok processzort eszik meg. Így nagyon sok egységet nem tudunk berakni a zenénkbe.

Ebben a videóban a manapság újra divatos acid hangok létrehozását fogjuk kielemezni Spire szintetizátor segítségével! Az oszcillátorok beállítása a különböző filterek és modulációs technikákat megtanulhatjátok ebből a videóból.

Tetszett a poszt érdekel hogyan lehet többet kihozni a Spire szintetizátorból? Akkor jelentkezz iskolánkba!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és kapj egyedi kedvezményeket kurzusainkból!

[mc4wp_form id=”2149″]