Dj tippek névválasztáshoz

Mint bizonyára tudjátok, már nálunk is van DJ képzés, ezért fontosnak tartjuk olyan cikkek megírását, ami kifejezetten ehhez a témához köthető. Az első ilyen téma, ami sokaknak nagy fejtörést okozhat az maga a DJ névválasztás.

A névválasztás az egyik legfontosabb, amit karrierünk elején meg kell tennünk. (Mond el a DJ neved a kommentszekcióban.)

Egy jól kitalált név egyből felismerhetővé tesz téged, megkülönböztetve a több ezer DJ közül.

Itt van néhány tipp, amit érdemes betartani illetve pár példa, amit nagyívben érdemes elkerülni.

Dj tippek 1

Dj tippek 1

Kitalálni valami olyan nevet, amit senki nem tud kiejteni

mi az értelme annak, ha olyan neved van, amit mindenki másképp ejt. Marketing szempontból sem ideális. Próbálj meg minél egyszerűbb, mások által kiejthető nevet összerakni

Leírhatatlan nevet választani

Néhányan azt mondhatjátok, oké rendben van. Viszont mi nem ajánljuk olyan nevek választását, amik papíron teljesen másképp írnak, mint ahogy ejtenek. Ez akkor különösen zavaró lehet, ha már saját számot jelentetsz meg, mivel a legtöbb DJ név előtt már nincs ott a DJ előtag. Lehetőleg kerüljük a különleges karraktereket vagy nem az angol ABC-be tartozó betűket. Gondolj csak bele, ha japán DJ-ék saját nyelvükön írnák a DJ neveiket.

„DJ” előtagot használni a nevedben

Manapság idejét múlt elképzelés a klasszikus „DJ” előtag használata. Illetve sokkal nehezebb lesz a nevedre keresni, ha már nevesebb leszel, mivel valószínűleg ha nem jól írják be a nevedet, véletlenszerű dj-éket választ majd ki a kereső.

Nem regisztrált URL és Social média elmek

komolyan szeretnéd kihagyni az esélyt, hogy a neved ne legyen elérhető egy .com-ra végződő oldalon? Még mielőtt elkezdesz bármit is, érdemes lefoglalni a domain címet, nehogy valaki megtegye helyetted. Még akkor is, ha nem kezdesz majd a jövőben vele semmit.

Olyan nevet választani, ami egy bizonyos stílushoz köt

minden stílus kihal egyszer, remélhetőleg jóval azelőtt, hogy te meghalnál. Szóval ne legyél például „Future King” vagy „Dubstep Warrior”. Hiába tetszik most az adott stílus, nem tudhatod, hogy pár év múlva milyen más stílus fog téged érdekelni. Gondold végig, ha átmész más stílusba egy bejáratott névvel, milyen gondokat okozhat az ilyesfajta névválasztás.

Valami olyasmit kitalálni, ami nem működik a népszerűbb nyelveken

Itt nem lehet mindent lefedni, de ha van külföldi barátod, akkor előtte kérdezd meg mennyire kiejthető vagy fura a neved. Érdemes olyan embert is megkérdezni, aki kiválóan beszéli az angolt.

Azon parázni, hogy valami egyedit találj

Nagyon sok helyről szerezhetsz inspirációt egy név kitalálásához. Páldául Shane 54 egy filmben feltűnő autó rendszámáról vette a nevét. Teszteld a neve Google keresőjében. Létezik a név nincs ilyen másnak is? Találj ki több szótagos neveket pl Swedish House Maffia

Figyelmen kívül hagyni, hogy néz ki majd egy lógon

nem elég kiválasztani a neved, fontos, hogy tervezz hozzá egy logót is. A flyerekre a website-odra (igen kelleni fog saját website). A Facebookra vagy csupán a fellépések promózására. Ha nem jó a neved, a logo formájában mág kevesebb ember fog rád felfigyelni. Illetve a számodra fontos Soundcloud és Mixcloud profilodon is ez fog majd megjelenni.

Olyan nevet választani, amit senki sem kedvel

Attól, hogy te azt hiszed milyen király a neved, attól még másokat lehet, hogy kifejezetten elriaszt. Kérdezd meg barátaid, hogy mit gondolnak, kérj véleményt másoktól is. Itt még különösebb költségbe nem kerül, de ha később jössz rá egy bejáratott névvel, sokba fog kerülni, hogy újra felfuttasd magad.

Egyáltalán nem választani nevet

 ebben az esetben a név választ téged vagy rosszabb esetben a polgári neved lesz a DJ neved. Láttunk már ilyet pl: Armin van Buuren. Nála ez jól működött, ettől függetlenül lehet nálad nem fog.

 

Tetszett a poszt érdekel a DJ-éskedés? Akkor gyere el bemutató napunkra!

 Iratkozz fel hírlevelünkre és kapj egyedi kedvezményket kurzusainkból!

 

 

34 válaszok
 1. Marosi Szilveszter
  Marosi Szilveszter says:

  Az én DJ nevem : DeeJay. CuCu

  Ez jó választás?
  Már több embert is kérdeztem, és azt mondták, hogy nem rossz.

  Válasz
 2. Vitális Péter
  Vitális Péter says:

  Mi Bródy János – Maszkabál c. nótájában hallottuk meg a megoldást, egy régi, poros bakelitlemezen…
  “A Plasztik Taktik banda, rivaldafényben áll” így angolosítottuk Plastic Tactic- re, idáig bevállt :)

  Válasz
 3. Felső Marcell
  Felső Marcell says:

  Felső Marcell a nevem ebből mit lehetne kihozni ? Valami talàlóban tudnàtok segìteni ? :)

  Válasz
 4. Miklós Marcell
  Miklós Marcell says:

  Én Miklós Marcell vagyok erre a névre mit lehetne kitalálni?
  Illetve az EDM ami vonz engem nagyon.

  Válasz
 5. Kocsis Ádám
  Kocsis Ádám says:

  Üdv!
  Kocsis Ádámnak hívnak, és egy jó ideje Dj Adam’s néven tevékenykedem. Jó ez a név, vagy inkább próbáljak váltani, és ha igen akkor mire?

  Válasz
 6. Marosi Szilveszter
  Marosi Szilveszter says:

  A 2017. 01. 18.-i válaszom óta rengeteget gondolkodtam, de nem jött semmi jó ötletem, viszont egy ismerősöm mondott egy számomra nagyon tetsző nevet: SilverMass :D szerintem elég kreatív és egyedi név lett :)

  Válasz
 7. Keszei Dávid
  Keszei Dávid says:

  Milyen név az hogy “Sky Music”?
  Szerintetek jó? Ha nem akkor tudtok más nevet ajánlani?

  Válasz
 8. Danyi László
  Danyi László says:

  Sziasztok Danyi László vagyok és ez a nével próbáltam egy pár dolgot de mindegyik van és létezik pl DannyL DJ Laca ezt hamar cseréltem mert dedos majd lét DL de ezt is hagytam mert ez furi és keveset mond most per pillanat. Név után kajtatok. Edig amit kaptam ez volt a leg jobb amin múlatam L’StonCross kicsit hajaz Elton John ra

  Válasz
 9. Bauer Károly
  Bauer Károly says:

  Sziasztok,

  Bauer Károly vagyok. Én is próbáltam pár nevet már (Charles_B, DJ BadBoy, Ghostrider). De mind vagy foglalt vagy nem olyan hangzatos.
  Jelenleg a megszokott “DJ+Vezetéknév” amit használok a DJ Bauer-t. De valahogy nem az igazi. Főleg,hogy olyan nevet szeretnék ami mind zenei producerként (szeptemberben kezdeném nálatok) és DJ-ként is megállja a helyét.
  Mivel a zenélés mellett küzdősportolok is ezért gondoltam az Arti Marziali-ra. Szerintetek?

  Válasz
 10. Ionoi Peter Tamas
  Ionoi Peter Tamas says:

  Sziasztok Ionoi Peter Tamas nak hivnak. Egy találó dj nevet szeretnék ha tudnátok segíteni. Elore is köszönöm

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük