Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller

Jön a Hercules DJControl Inpulse T7, a világ legolcsóbb motorizált tárcsás kontrollere!

 

 

A kezdőknek szánt DJ kontrollereket gyártó Hercules bejelentette, hogy idén szeptemberben piacra dobja a Hercules DJControl Inpulse T7 kontrollert. A mindössze 700 dolláros (kb.: 240 000 Ft) árával, ez jelenleg a világ legolcsóbb olyan konrollere, amely motorizált tárcsákkal rendelkezik. Ezzel a lépéssel egy teljesen új közönségnek teszik lehetővé a klasszikus DJ-zést.

A Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller ideális eszköz lehet, azon kezdő DJ-k számára, akik a későbbiekben szeretnének bakeliten játszani. Ez a modern megközelítésű, de mégis klasszikus eszköz, a valódi vinyl lemezek érzését ötvözi a digitális technológia előnyeivel.

 

Már az őszi ADE-n is sikerült egy kicsit megismerni ezt az eszközt, most pedig a NAMM 2023-on találkozhattunk vele, és lenyűgözött a kialakítása. Különösen a szíj meghajtású jog-ok érzése, amelyek nem tűnnek különbözőnek a drágább, direkt meghajtású vezérlőkön lévőktől sem. Valójában nagyon könnyű, egy motoros egységhez képest. A súlya mindössze 5 kg, főleg a könnyű szíj meghajtású deck-ek miatt.

Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller: Alapinfók

A T7 rendelkezik két pár XLR és RCA kimenettel a master-hez. Dupla fejhallgató kimenete (6,3 és 3,5 mm-es jack), és aszimmetrikus mikrofonbemenete is van (6,3-as jack). AUX bemenetet viszont nem találunk rajta.

A Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller a Serato-hoz, valamint a DJUCED szoftverhez készült, melyeket meg is kapunk az eszközhöz. Itt azonban meg kell említenünk, hogy a Serato esetében, csak a Serato DJ Lite verzióját kapjuk meg hozzá, amit mindig ajánlott a Serato DJ Pro-ra bővíteni!

Újdonságok

Mi az új a T7-ben? Az újdonság itt az, hogy az ilyen tárcsákat eddig lényegében csak a jóval drágább DJ kontrollerhez adták hozzá. Ezzel az árat egy olyan szintre csökkentették, hogy akár a teljesen kezdők és beruháznak majd egy ilyenre. Ezen kívül néhány olyan oktatási funkciót is hoztak, amelyre a Hercules szakosodott. Ilyen funkció például a Beatmatch Guide. Ha engedélyezzük, ezt a beatmatch útmutatót, amelyet mind a DJUCED, mind a Serato DJ Lite támogat, akkor ezzel megtanulhatjuk, hogyan kell manuálisan egymáshoz igazítani a dalokat. Ezt a funkciót természetesen le is tilthatjuk, amennyiben már nincs rá szükségünk. Ráadásként kezeli a Serato stem funkcióit is!

 

Ha kipróbálnád a kontrolered!

 

A két motorizált tárcsa, 7 inch-es kislemezekhez készült, amelyek 0 és 33⅓ RPM között mozognak, mindössze egy tized másodperc alatt. Kinézetük hasonló mint ami a Rane One-on található. A 33⅓ RPM-es forgási sebességet átválthatjuk 45 RPM-re, de ehhez szükséges a Serato DJ Pro előfizetés. A lemezeket el is távolíthatjuk, ugyanis A filckorongok, a lemezek, és a tarcsa külön vannak, amiket egy  központi tengely rögzít.

Ezen kívül a kétcsatornás keverő elrendezése az FX kapcsolókkal, és a pad-ekkel, igázán „scratch-baráttá” teszi ezt az eszközt. Könnyedén gyakorolhatjuk vele a bakelites DJ-zést, és megtapasztalhatjuk a valódi lemezjátszók autentikus érzését.

Összességében

A Hercules, a maga saját modern megközelítésével felfedezte azt az érzelmi kötődést a klasszikus DJ-zéshez, amely a vinyl lemezjátszókhoz kapcsolódik. A Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller a klasszikus eszközök egy modern változata, amely a bakelit lemezjátszók tapintási érzését kelti.

Azoknak a DJ-knek, akik az első lépéseiket szeretnék megtenni a bakelitlemezes DJ-zés irányába, most bátran ajánljuk ezt a kontrollert.

 

 

 

 

Forrás:
digitaldjtips.com
djtechtools.com

Szerző: Kopi

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük