Mixing / Mastering

Oktatók

Kozák Szabolcs

Kozák Szabolcs

 • Időpont

  Hétvégi csoport: 2020 október 24. szombat 14:00-18:00

  Hétköznapi csoport: 2020 október 19.  hétfő 18:00

 • Előadások

  1,5 hónap, heti 1 alkalom 4 órában. Hétvégi és hétköznapi csoport.

 • Maximális létszám

  20 fő

 • Vizsga

  A modul végét vizsga zárja, ahol egy szám teljes lekeverését kell bemutatni.

 • Modul ára

  79.990 Ft

Képzés leírás

A Mixing Mastering képzésen megtanítunk a professzionális lekeverésre. Képessé válsz magabiztosan lekeverni bármilyen zenei számot. A képzés célja, hogy a következő szintre fejleszd zenéd a megfelelő hangzás elérésével. A zeneiparban már nagy tapasztalatot szerzett oktatók fogják megmutatni neked lépésről lépésre egy zenei mű lekeverését (mixing) és Masterelését!

Témakörök

A kurzus során megtanuljuk a  különböző EQ görbék használatát, hangszerek szeparálását, valamint a különböző Equalizerek sajátosságait.

A tanfolyam során megismerkedhetsz a kompresszor különböző paramétereinek szakszerű beállításaival, a master kompresszor működésével, illetve az úgy nevezett bus kompresszorral.

A limiterek master csatornán való használata kerül ebben a részben előtérbe. Olyan szituációkat is elemzünk, amikor a limitert az egyes hangszereken is érdemes használni a lekeverés során.

A különböző torzító effektek sajátosságaival fogtok megismerkedni, mint pl. Izotope Trash, Fabfilter Saturn stb. Külön bemutatásra kerül, hogyan lehet kifejezetten lekeverésre használni a torzító effekteket.

Több fajta master-lánccal megismerkedünk, olyan speciális megoldásokkal is mint pl. a pre-master. Ezenkívül előkerülnek a különböző kompresszorok, limiterek és olyan speciális eszközökkel is megismerkedhettek, mint a maximazer a multiband kompresszor és a stereo tool.

Az egyik legnehezebb feladat manapság az ének keverése. Itt kifejezetten azokat a pluginokat mutatjuk be, amik vokál processzálásra különösen ajánlottak.

A  zengetők (reverb) különösen fontosak a sztereo térben való szeparálás terén. Ebben a részben a reverb, sztereo tér befolyásolását mutatjuk be, gyakorlati felhasználás közben. A  zajzár (noise gate) felvételnél, illetve analóg eszközöknél való használata kerül bemutatásra.

A különböző pluginok, illetve analog eszközöket hasonlítjuk össze, amik a lekeverés közben felhasználásra kerülnek.

A speciális dithering eljárás kerül bemutatásra, ami exportálásnál különösen fontos.

A különböző delayek gyakorlatban való felhasználását és a hangszerek térben való elhelyezését fogjuk ezzel az eszközzel megtanulni. Bemutatásra kerül több plugin is, mint például a Replika, Replika XT, Fabfilter Timeless 2.

Felszerelés

Az oktatás FL Studio és Ableton környezetben zajlik. Bemutatásra kerül: Izotope Ozone 9, Fabfilter Pro-Q3, Fabfilter Saturn, Replika, Valhalla reverb, stb. Számtalan analog eszköz is bemutatásra kerül!

 • Időpont

  Hétvégi csoport: 2021 április 3. szombat 14:00-18:00

  Hétköznapi csoport: koronavírus miatt nem elérhető ideiglenesen

 • Előadások

  1,5 hónap, heti 1 alkalom 4 órában. Hétvégi és hétköznapi csoport.

 • Maximális létszám

  20 fő

 • Vizsga

  A modul végét vizsga zárja, ahol egy szám teljes lekeverését kell bemutatni.

 • Modul ára

  79.990 Ft

3

szabad hely maradt

fl studio konyv tanfolyam

FL Studio könyv Sonic School hivatalos tankönyve

Ableton Live 9

Ableton Live 9

A Sonic School tankönyve

Sokan nem szeretünk, szerettünk suliba járni (gondolom én), de ide szívesen mentem. Sok mindent megtudtam, tanultam.
Az Oktatók értik a dolgukat, azt kell mondjam, profik, mindent elmondanak, megmutatnak… a többi már csak Rajtad múlik.

Iszonyatosan jól éreztem magam, mikor a Sonic Schoolba jártam. Az oktatók nagy odafigyeléssel, türelemmel foglalkoztak, segítettek mindenkinek és érthetően magyaráztak. Egész végig családias, stresszmentes szórakozás volt az ottani tanulás. A kezdő tanfolyamot nem csak a kezdőknek ajánlanám. Számomra rengeteg dolog már ismert volt az zeneírás, illetve DAW kezelés terén viszont, azt a kis löketet, amire szükségem volt a tudásom terén, tökéletesen átadták. Így most van egy nagyon masszív alapom, amire lehet építkezni. Negatívumot nem tudok felhozni mert, amikor én jártam, az a kevés is abszolválva lett azóta. Nagyon várom már a haladó képzést és a közös pizzázásokat.