DJ TANFOLYAM -
Bakelit képzés

Kezdés: 2024. február 3. szombat 10:00-14:00 vagy
2024. február 6. Kedd 18:00-22:00

A képzés telítettsége

4 szabad hely

Időpont

2024. február 3. szombat 10:00-14:00 vagy
2024. február 6. Kedd 18:00-22:00

Időtartam

8 hét, heti 1 alkalom 4 órában. Minden kedden vagy vasárnap

Maximális létszám

5 fő

FELSZERELÉS

Az oktatás a klasszikus professzionális Technics SL-1210-es lejátszókon és Pioneer XDJ XZ pulton zajlik.

Ár

180 000 Ft

Két részletben is fizethető! (Részletben: 2×100 000 Ft)

Oktatóink

Kása Balázs
vezető DJ oktató

Kása Balázs (Canard)

Bánáti Péter (Flash)
Dj bakelit oktató

Bánáti Péter (FLASH)

A képzésről

Bakelit képzés

Mi várható a bakelit képzésen? A bakelit egy olyan dolog, ami sosem megy ki a divatból. Sok világhírű Dj a mai napig nem hajlandó másról zenélni, ami természetesen nem véletlen. Technikailag ugyan nehezebb, mint a digitális Dj-zés, viszont annál élvezetesebb. Ennek a kurzusnak a lényege az, hogy megismerd ennek a technikának a szépségét, valamint, hogy elsajátítsd a lemezről való Dj-zés alapjait. A csoportok kisebb létszámúak, így több idő és figyelem jut a résztvevőkre. Stílusodnak megfelelően segítünk a további kreatív folyamatok létrehozásában. Az eszközöket valamint a lemezeket mi biztosítjuk!

 
nap
óra
perc
másodperc

Témakörök

Technikai alapismeretek

Ahhoz, hogy bakeliten zenéljünk, rendelkeznünk kell bizonyos technológiai alapokkal. Itt részletesen átbeszéljük a lemezek fajtáit, illetve a gyártási folyamatokat

Lemezjátszók karbantartása

Ebben a témakörben a lemezjátszók és a hozzá tartozó eszözök, valamint a lemezek megfelelő tisztításáról, karbantartásáról, és szállításáról lesz szó bővebben.

A tanfolyamon használt eszközök ismertetése

Bészélünk a különböző lemezjátszókról és azok hajtás szerinti fajtáiról, valamint a pickupok és tűk funkcióiról, és mülködési elvükről. Bemutatjuk továbbá a lemezjátszók helyes bekötését.

DVS rendszerek

Átbeszéljük a DVS rendszerek azaz a Digital Vinyl System (digtális bakelit) működését, és fajtáit. Bemutatjuk, az ehhez szükséges szoftvereket, és a köztük lévő különbségeket

A lemezjátszók helyes használata

Megtanítjuk a tanfolyamon használt eszközök megfelelő használatát. Részletesen bemutatjuk, hogy hogyan kell a lemezeket megfogni, felhelyezni, valamint, hogy mire való a tű-hangkar, és hogyan kell a tűnyomást megfelelően beállítani.

Beatmatching

Az ütemek hallásra történő beállítása mellett, olyan alapvető dolgokat is megtanítunk majd, mint a helyes indítás, vagy a cue pont manuális kijelőlése.

Haladó mixelési technikák és a Loop bemutatása

Mixing Az ütemek megfelelő beállítása után rátérünk a mixelésre. Megtanuljuk a mixelés teljes folyamatát, valamint megismerkedünk a különböző mixelési technikákkal.

Végzőseink véleménye az iskolánkról

Szakma véleménye az iskolánkról

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!