Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Dj tippek névválasztáshoz

Tippek a DJ név kiválasztásához

Mint bizonyára tudjátok, már nálunk is van DJ képzés, ezért fontosnak tartjuk olyan cikkek megírását, amik kifejezetten ehhez a témához köthetők. Az első ilyen téma, ami sokaknak nagy fejtörést okozhat az maga a DJ név kiválasztása. A névválasztás az egyik legfontosabb, amit karrierünk elején meg kell tennünk. (Mondd el a DJ neved a kommentszekcióban.)

 

Egy jól kitalált DJ név egyből felismerhetővé tesz téged, és megkülönböztet a több ezer DJ közül. Itt van néhány tipp, amit érdemes betartani, illetve pár példa, amit érdemes nagy ívben elkerülni.

DJ név

1. Kitalálni valami olyan nevet, amit senki nem tud kiejteni

Mi az értelme annak, ha olyan neved van, amit mindenki másképp ejt? Marketing szempontból sem ideális. Próbálj meg minél egyszerűbb, mások által kiejthető nevet összerakni!

 

2. Leírhatatlan nevet választani

Néhányan azt mondhatjátok, oké rendben van. Viszont mi nem ajánljuk olyan nevek választását, amit papíron teljesen másképp írnak, mint ahogyan ejtenek. Ez akkor különösen zavaró lehet, ha már saját számot jelentetsz meg, mivel a legtöbb DJ név előtt már nincs ott a „DJ” előtag. Lehetőleg kerüljük a különleges karraktereket vagy a nem angol ABC-be tartozó betűket! Gondolj csak bele, ha pl. japán DJ-k saját nyelvükön írnák a DJ neveiket!

 

3. A „DJ” előtagot használni a nevedben

Manapság idejét múlt elképzelés a klasszikus „DJ” előtag használata. Illetve sokkal nehezebb lesz a nevedre keresni, ha már nevesebb leszel, mivel valószínűleg, ha nem jól írják be a nevedet, véletlenszerű DJ-ket választ majd ki a kereső.

 

4. Nem regisztrált URL és Social média elemek

Komolyan szeretnéd kihagyni az esélyt, hogy a neved elérhető legyen egy „.com”-ra végződő oldalon? Még mielőtt elkezdesz bármit is, érdemes lefoglalni a Domain címet, nehogy valaki megtegye helyetted! Még akkor is, ha nem kezdesz majd a jövőben vele semmit.

 

5. Olyan nevet választani, ami egy bizonyos stílushoz köt

Minden stílus kihal egyszer, remélhetőleg jóval azelőtt, hogy te meghalnál. Szóval ne legyél például „Future King” vagy „Dubstep Warrior”! Hiába tetszik most az adott stílus, nem tudhatod, hogy pár év múlva milyen más stílus fog téged érdekelni. Gondold végig, ha átmész más stílusba egy bejáratott névvel, milyen gondokat okozhat az ilyesfajta névválasztás!

DJ név

6. Valami olyasmit kitalálni, ami nem működik a népszerűbb nyelveken

Itt nem lehet mindent lefedni, de ha van külföldi barátod, akkor előtte kérdezd meg mennyire kiejthető vagy fura a neved! Érdemes olyan embert is megkérdezni, aki kiválóan beszéli az angolt.

 

7. Azon parázni, hogy valami egyedit találj

Nagyon sok helyről szerezhetsz inspirációt egy név kitalálásához. Páldául Shane 54 egy filmben feltűnő autó rendszámáról vette a nevét. Teszteld a nevet a Google keresőjében! Létezik a név? Nincs ilyen másnak is? Találj ki több szótagos neveket pl. Swedish House Maffia!

 

8. Figyelmen kívül hagyni, hogy a DJ név hogyan néz ki majd egy logón

Nem elég csak kiválasztani a neved. Fontos, hogy tervezz hozzá egy logót is, a Flyer-ekre, Website-odra (igen kelleni fog saját website), a Facebook-ra vagy csupán a fellépések promózására! Ha nem jó a neved a logó formájában, még kevesebb ember fog rád felfigyelni, illetve a számodra fontos Soundcloud és Mixcloud profilodon is ez fog majd megjelenni.

 

9. Olyan nevet választani, amit senki sem kedvel

Attól, hogy te azt hiszed milyen király a neved, attól még másokat lehet, hogy kifejezetten elriaszt. Kérdezd meg a barátaid, hogy mit gondolnak, kérj véleményt másoktól is! Itt még különösebb költségbe nem kerül, de ha később jössz rá egy bejáratott névvel, sokba fog kerülni, hogy újra felfuttasd magad.

 

10. Egyáltalán nem választani nevet

Ebben az esetben a név választ téged vagy rosszabb esetben a polgári neved lesz a DJ neved. Láttunk már ilyet pl: Armin van Buuren. Nála ez jól működött, ettől függetlenül lehet, hogy nálad nem fog.

 

 

Forrás: digitaldjtips.com
Szerző: skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések