Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kábel gondok? Itt a megoldás: kábelmenedzsment

KÁBEL GONDOK? ITT A MEGOLDÁS: KÁBELMENEDZSMENT

 

A DJ-k munkájához elengedhetetlen a rengeteg kábel. Sajnos teljes mértékben nem lehet üressé varázsolni a DJ asztalokat, de jó kábelmenedzseléssel tisztábbá és kezelhetőbbé tehetjük a munkakörnyezetünket. Az alábbi tippekkel próbálunk segíteni, hogy a lehető legjobban elrejtsük a kábeleket, ezzel is elősegítve DJ-k munkáját. A trükkök egyszerűek és csak minimális költséggel járnak, de a hasznuk annál nagyobb.

 

Tépőzáras kábelkötegelő

Nagyon olcsón sokat lehet venni, ezek minden kábelmenedzselési feladatnál elengedhetetlenek. Bármilyen szerelési szaküzletben megtalálhatók, így a beszerzésük is könnyű. A legnagyobb előnyük az, hogy újra fel lehet használni őket. A műanyag kötegelőktől érdemes tartózkodni, mert bár ugyanazt a feladatot látják el, de nem használhatók fel újra, és macerás az eltávolításuk is. Ha úgy döntesz, hogy újabb kábelt fűzöl a kötegbe, akkor sajnos először el kell vágnod a kötegelőt, majd egy újabb kötegelőt el kell használnod. Hosszabb távon mindenképpen javasolt a tépőzáras megoldás.

kábel 1

Tápegységek dobozos tárolása

Wire In-Box termékekkel minden tápegységet, adaptert eldughatsz, így egy kompakt helyről kezelheted őket. Elfér az asztal alatt és nem vesz el semmi hasznos helyet. Ha gyakran találod magad abban a helyzetben, hogy a tápellátást biztosító vezetékekbe beleütközöl, zavarnak, útban vannak, akkor egy ilyen szerveződoboz a neked való.

kábel 2

Teljes kábelkötegelés

Egy népszerű megoldás a youtuber-ek és a technikusok körében is az OmniMount kötegelő, amely nagyon szépen összefogja a vezetékeket és szervezetten, különböző lyukakon különböző funkciójú végeket húzhatsz ki. Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy egyetlen kábelben összefoghatsz mindent. Egy kábelt már sokkal könnyebben tudunk elrejteni, ha igazán tiszta asztalra vágyunk. Sajnos ha nagyon sok kábellel dolgozunk, akkor könnyen lehet, hogy egy OmniMount nem lesz elég, de még így is ez az egyik legesztétikusabb megoldás a kábeldzsungelre.

 

Hajlítható kábelcsatorna

Az OmniMount-hoz hasonlóan ez is több kábel összefogására és elrejtésére szolgál, de jóval nagyobb köteget tudunk egy ilyenben elhelyezni. Kemény műanyagból készülnek és olyan a felületük, amit a kétoldalú ragasztó is megfog. A ragasztószalagoknak köszönhetően akár az asztal alá is tudjuk rögzíteni, így a táp-, audio- és PC-kábeleink teljesen elkerülhetnek az útból.

kábel összefogó

 

Többcélú elosztó

A 230V-os tápról számos eszköz megy, de egy DJ eszköztárában kisebb, USB-s kütyük is megtalálhatók. Az okos eszközökhöz többnyire már USB-s töltő van kis adapterrel: ezeket megspórolhatjuk egy ilyen elosztóval, hiszen már USB-s aljzatokkal is rendelkezik, így akár közvetlenül is tölthetjük az eszközöket. A már említett megoldásokkal kombinálva nagyon szépen ki lehet alakítani egy tiszta munkakörnyzetet, ahol csak a legminimálisabb vezetékelés látszódik. Egy OmniMount és egy kábelcsatorna jó kombót alkothat a többcélú elosztónkkal. Hátránya, hogy kicsit nehézkes beszerezni az ilyen elosztókat.

kábel elosztó

 

Hangfalak kábelének emelvényes elhelyezése

Ez a fajta elhelyezés kettős előnnyel is szolgál. Ha a hangfalakat emelvényre tesszük, akkor csökkentjük az asztal és a hangfal vibrációját, így tisztább hangzást és jobb basszust kapunk. A legolcsóbb megoldás itt a szivacs vagy hungaroceles támasz, de egy állvánnyal egy másik előnyhöz is jutunk: az állványzat alatt elvezethetjük a kábeleket, ezzel plusz helyhez jutunk.

hangfal állvány

Digitális DJ-k állványzata

Ilyen megoldást a laptopoknál is alkalmazhatunk, amelyeknél már beépített elvezetőket is találunk a drótoknak. A használható helyet is megnöveli, hiszen így több szinten helyezhetünk el eszközöket. Számos típus létezik belőlük, de szinte bármelyik használható otthon és a stúdióban is.

DJ állvány

 

 

 

Forrás: DigitalDJTips
Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések