Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

SYNC gomb a profi DJ-k használnak szinkronizálást?

SYNC GOMB A PROFI DJ-K HASZNÁLNAK SZINKRONIZÁLÁST

Tapasztalt DJ-k joggal lehetnek büszkék arra, ha egy élő fellépésen jól sikerül a manuális beatmatch. Profiknál, online mixeknél (például Eton Messy, Selected és Spinnin’ label-ektől) nyomát sem találjuk nem egyező ütemeknek. Egy élő fellépés esetén a kis hibák hozzáadnak az érzéshez, de egy előre felvett online mix esetében a tökéletes hangzás várható el. Sokan démonizálnják a SYNC gomb jogosultságát.

Hogyan is lehetséges, hogy az előre felvett mixek szinkronban vannak? A szinkronizáció használata vajon „csalás”?

Sok DJ használja a bűvös SYNC gombot, így neked sem kell rosszul érezned magad, ha megteszed. Két iskola van: a DJ-k egy része alapvetően az élő hangzást és annak élményét részesíti előnyben, míg mások a tökéletesség szépségére esküsznek. Ha eljutsz egy mix háromnegyedéig és megállsz, miért nem lazítasz egy kicsit? Nem kell egyből feltölteni! Hallgasd meg figyelmesen, majd tedd el későbbre! Az idő múlásával, újra meghallgatva a munkád, már látni fogod, hogy hol és hogyan hibáztál. Ebből tanul a legtöbbet az ember és így hallhatod is, hogyan fejlődsz mixről-mixre. Saját fejlődésed látványa pedig önbizalmat is fog adni.

Ha használod a SYNC gomb tudását

Ha úgy döntesz, hogy szinkronizálást használsz, nem kell rosszul érezned magad. A mixeket, amelyeket professzionális szinten készítettek el, többcsatornás mixerekkel, stúdióban a legprofibb eszközökkel hozták össze. Ilyen lehetőségekkel könnyebb a zeneszerkesztés. Te is használhatsz bármit, ami minőségi zene megalkotásában segít!

sync

A szinkronizáció beizzítása után kellemetlenül érezheted magad, ez persze kihat a mentális állapotra, nem segíti az ember kreativitását. Élő fellépésekre fókuszálva kihagyhatod ezt a segédletet, hisz egy munka akkor lesz igazán jó, ha az alkotó is jól érzi magát az alkotás közben. Gyakorolni kell, mintha élőben lépnél fel és a végén úgyis az fog számítani, hogy hogyan érzed magad és milyennek tartod a munkád gyümölcsét.

 

Ha hibázol, próbáld újra!

Bizonyára voltál már úgy, miután egy jó mixet az utolsó 10 percben elrontottál, hogy saját képességeid kérdőjelezted meg és nem éretted, hogy mások hogyan is csinálják. Legközelebbi ilyen helyzetben folytatni kell és idővel nem önmagaddal és másokkal fogsz versengeni, hanem csak magaddal. Felszabadultabbá válik munka és így a hibák száma is biztosan vissza fog esni. Ez is egyben a titok. Ne állj le hiba esetén, hanem próbálkozz tovább! A minőséginek tartott mixeid a későbbiekben akár egy nagyobb alkotássá is összeállhatnak, ha ráérzel a köztük lévő kapcsolatra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések