Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Pioneer CDJ-3000 lejátszó

Megjelent a Pioneer CDJ-3000: A Pioneer DJ visszavág!

 

CDJ-3000 Front

Megjelent a Pioneer CDJ-3000. Ez egy új zászlóshajó multiplayer, és közvetlen cseréje az előző CDJ-2000NXS2-nek. Azonnal felismerhető Pioneer CDJ-ként, ennek ellenére számos fejlesztéssel és kiegészítéssel büszkélkedhet. Többek között kapott egy sokkal nagyobb képernyőt, nyolc fizikai hot cue gombot, egy új hangmotort, új kulcsszinkronizálást és kulcseltolás funkciókat. Új jogtárcsadizájnt, és egy fejlett MPU-t. Valószínűleg ez a legnagyobb ugrás, mivel ez lehetővé teszi a Pioneer DJ számára, hogy a firmware segítségével idővel javítsa az egység jellemzőit.

 

További újdonságok a touch cue és a touch preview funkciók, melyek valóban nagy újításnak számítanak. Emelett a beat jump, a lejátszón belüli zeneszámok előnézeti képe és az előre ugrás képessége, hogy belehallgathassunk az éppen lejátszott zeneszámok egyes részeibe (akár más lejátszókon is).

 

Az egység rétegezheti a hullámformákat is, így párhuzamosan láthatod egy olyan zene hullámformáját is, amit a hot cue segítségével kijelöltél. A neve ellenére a Pioneer CDJ-3000 nem tartalmaz CD-meghajtót, és nincs szó beépített streaming szolgáltatásról vagy WiFi-ről. Nincs többrétegű vezérlés sem (ahol egy egység két zenei forrást képes lejátszani) – sokak szerint ez a Pioneer DJ következő médialejátszójának jellemzője, nem utolsósorban azért, mert a Denon DJ rivális lejátszóinak ez már jellemzője.

 

Szintén a rivális Denon DJ lejátszóival ellentétben, a Pioneer CDJ-3000 nem elemzi a számokat menet közben – a hullámformák, kulcsok stb. elemzését előzetesen el kell végezni a Rekordbox-ban, mint korábban. A CDJ-3000 pro DJ-k, klubbok és fesztiválok számára készült, és már elérhető.

 

Pioneer CDJ-3000: Belső MPU architektúra

Hosszútávon valószínűleg ez a legfontosabb jellemző itt – az egységben gyakorlatilag egy számítógép van. Ez nagy lehetőséget kínál arra, hogy a firmware-frissítések minden jövőbeni funkciót beépítsenek, ugyanúgy, mint ahogy, az Apple folyamatosan frissítheti operációs rendszerét új funkciók hozzáadásával. Ez összhangba hozza a Denon DJ Prime palettájával.

Pioneer CDJ-3000

A CDJ-3000 két ARM Cortex MPU-val rendelkezik, egy 1,5 GHz-es kétmagos A57-el és egy 1,2 GHz-es négymagos A53-mal, így nagyobb energiát biztosítanak, mint bármelyik jelenleg elérhető DJ médialejátszó. A hátsó IEC kábel már zárható kialakítású lett, hogy megakadályozza a baleseti áramkimaradást a teljesítményben.

 

Nagyobb, jobb képernyő

Pioneer CDJ-3000

A képernyő most 9″-es, és 150% -kal világosabb. Javult a navigáció, új parancsikonokkal. A hullámformák is javultak. Mostantól a Rekordboxban használt „3Band” formátumban is megtekintheted a műsorszámokat, ahol az egyes frekvenciák más-más színűek, így könnyen belátható, mi következik a számokban. Lehetőség van „egymáson” (párhuzamosan) megtekinteni a hullámformákat. Mivel az egység megmutathatja a fő hullámformát, valamint azt a számot, amelyet bármely más hálózatba kapcsolt lejátszón felsorol, a Pioneer DJ egy olyan funkciót alkotott, mint a „link cue”.  Ez a funkció a DJM-900NXS és a DJM-V10 keverőkkel működik.

 

Pro DJ Link világítási funkció

Korábban, ha a Pioneer világításvezérlő rendszerét akartad használni, akkor közvetlenül a Rekordbox-ból, egy laptopon keresztül kellett DJ-zni. Most nem ez a helyzet: továbbra is szükséged van a laptopra (és a Pioneer DJ RB-DMX1 interfész egységére), de most a Pro DJ Link használatával csatlakozhatsz ezekhez az elemekhez, és a CDJ-3000 közvetlen frázisinformációkat küldhet a lejátszókból.

 

Pioneer CDJ-3000

Újratervezett jogtárcsa

A jogtárcsa hasonlóan néz ki, bár most már inkább barázdált teteje van, mint sima; azonban kevésbé mechanikus az érzése, kevésbé zörög és kifinomultabb. Valószínűleg a legnagyobb változás az új középső képernyő, amely most utánozza a DDJ-1000-ét, ami jelentős előrelépést jelent az előző modellhez képest.

 

Újratervezett hot cue

Mostantól egyetlen vízszintes sávban, nyolc hot cue gomb található, közvetlenül a képernyő alatt. Ez felváltja a négy „bankos” hot cue-t amelyek korábban függőlegesek voltak a CDJ-2000NXS2 bal oldalán. A hot cue gombok színkóddal vannak ellátva, és kemény műanyagból készülnek, gumírozás nélkül. Mostanra megtalálhatók a beat jump gombok, amelyek a DJ-k által évek óta nagyon szeretett funkciót adják hozzá egy Pioneer DJ médialejátszóhoz.

 

Összességében

A Pioneer CDJ-3000 legfőbb újításai a nagy képernyője, szebb jogtárcsája, továbbfejlesztett hot cue használata. Lehetővé teszi a zene lejátszását USB-ről, SD-ről, iOS telefonról, és laptopról, Rekordbox-szal – akárcsak a CDJ-2000NXS2.

 

A Touch Cue és a Touch Preview funkciók fantasztikus újítások, amelyek, sehol máshol nem láthatók. Az új algoritmus a szorosabban egyező kulcsokat kompatibilisnek számítja, mint más algoritmusokat. Ez olyasmi, amit még senki nem hajtott végre hasonló módon.

Pioneer CDJ-3000

Azonban vannak mulasztások a Denon DJ lejátszóival szemben. A CDJ-3000 egyrétegű lejátszó, vagyis nem képes két zeneforrást egyszerre lejátszani. Továbbá nem képes zenét elemezni menet közben. Ezt még mindig a Rekordbox-ban kell megtenni. Nincs beépített Wifi, és nincs támogatás a streaming szolgáltatásoknak (hacsak nincs csatlakoztatva egy laptop, amelyen Rekordbox fut).

 

Viszont az jól látható, hogy a Pioneer DJ ezeket az egységeket elsősorban a profi DJ-k és a klub/fesztivál piacára irányítja. Tudja, hogy a megbízhatóság, a folytonosság és a lassú, de folyamatos javulás a legkifizetődőbb ebben az ágazatban. Azok a hobbi-DJ-k, akik megengedhetik maguknak ezek párját (és sok ilyen van), csalódottnak érezhetik magukat, de gyanítjuk, hogy a Pioneer DJ megtervezte, hogy a CDJ-3000 evolúciót indítson el, ne pedig forradalmat. Szóval, azt gondoljuk, hogy a Pioneer DJ ezzel a lejátszóval elegendően sokat tett azért, hogy a közeli és középtávon is megtartsa piaci dominanciáját.

 

 

 

Forrás: www.digitaldjtips.com

Szerző: Kopi

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések