Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Lábdob kinyerése meglévő zeneszámokból!

LÁBDOB KINYERÉSE MEGLÉVŐ ZENESZÁMOKBÓL!

 

Ebben a videóban végre te is meg tanulhatod, hogyan nyerd ki a legjobb kick-eket (lábdob) egy-egy népszerű zeneszámból, hogy később felhasználhasd saját szerzeményeidben! Ha tetszett iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Mi is az a lábdob vagy kick?

A kick a legfontosabb eleme az elektronikus zenének manapság, ha a kick nem üt elég nagyot a zene se lesz ütős. A mai producerek egyik legnagyobb kihívása, hogy zenéikhez a lehető legjobb kick-et megtalálják. A lábdobhoz viszonyítjuk a többi hangszert is hangerőbe. A legnehezebb feladat a kick és basszus tartományának megfelelő kimixelése.

 

A kick részei

A kick alapvetően három részből áll. Van az úgy nevezett tranziens ez az első leghangosabb úgynevezett peak, amit meghallunk a kick-ből. Ennek a megfelelő kialakítása elengedhetetlen a jó lábdob létrehozásához. A kick második része az úgynevezett body, ami lényegében egy szinusz hullám, ami a mélységét és karakterét adja a lábdobnak. Ezt a részt sokszor szintetizátorokkal hozzák létre egy sima szinusz hullám segítségével. Itt legfőképp a hosszúság és az amplitúdó, ami lényeges. Az utolsó része a kick-nek a tail avagy a farok. Ez már a teljes képet figyelembe vége nem annyira hangsúlyos, de érdemes ezt is egy külön kick-ből kinyerni.

 

kick szintetizátorok

Többfajta kick szintetizátorral van lehetőségünk lábdobot létrehozni. Az egyik ilyen a Kick2 amiben szinte minden aspektusát megtervezhetjük hangszerünknek. Rendkívül sok beállítási lehetőséget kínál kezdve a tranziens típusán át egészen a kick egyes részeinek hangmagasság beállításáig. Beépített Limitere, kompresszora, és EQ-ja már a később processzálást is magába foglalja. Másik ilyen kick szintetizátor a BAZISM2, ami ugyan jóval egyszerűbb mint az előző szintetizátor, azonban a body és tail létrehozására teljesen alkalmas. Tranziens oldalról, viszont igen csak elvérzik. Legfőképp a régebbi TR-808-as dobokhoz hasonlít.

 

 

Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések