Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

5 ok, amiért érdemes weblapot csinálnod

5 OK, AMIÉRT ÉRDEMES WEBLAPOT CSINÁLNOD

web

Volt már valaha problémád azzal, hogy fellépéseket szerezz, vagy építsed a rajongótáborod? Ez lehet, hogy azért van, mert nincsen weboldalad.
Sokan azt hiszik, hogy nincs szükségük weboldalra. Szerintem ez egy igen szűk látókörű gondolkodás. Most meg fogom mutatni, hogy milyen előnyökkel is jár egy weboldal és, hogyan is szerezhetsz így több rajongót, profitot és lehetőséget.

 

Sugározz professzionalizmust

web

Ez a legfontosabb. Professzionálisnak lenni az iparban hihetetlenül fontos. Ez azt jelenti, hogy megfelelő e-maileket kell írni és üzletember módjára kell viselkedni…. NEM TELJESEN! Mielőtt belemegyünk itt egy kis pszichológia: Az emberek véleménye nagyban függ a rólad kapott információk összességétől. Ez így rendben van, de ez mit is jelent?

 

Mondjuk azt, hogy a művésznek van egy lenyűgöző képe, sok követője Instagram-on és Facebook-on. Ettől egyesek egyből sokkal többre kezdik tartani az előadót. Aztán megnézed a SoundCloud fiókját és látod, hogy csak 75 követője van, és alig van pár lejátszása. Ezek után mit gondolsz az egészről? Ugyanez a koncepció igaz egy igényes weboldalra is. Az összes A&R és rajongó egyből jó véleménnyel lesz rólad, miután megnézi a weboldalad.

 

Professzionális Email Domain

web

Ez a legegyszerűbb módja, hogy hitelessé válj. Tegyük fel, hogy kaptál 2 emailt. Döntsd el te, hogy szerinted melyik a komolyabb:

 

From: johnforsyth@gmail.com      
              
vagy               

From: john@forsythrecords.com

Nem kell sokat gondolkozni. Az agyad automatikusan arra következtet, hogy a második a jobb, mert nem tudná akárki elkészíteni. Neked is szükséged van legalább egy ilyen weboldalra. Nem csak hitelesebbé válsz tőle, de még fel is csigázza az érdeklődést, hogy meglátogassák az oldalad.

 

Több Free Download

signup

Bármely előadó, aki kiteszi ingyenesen letölthetővé a zenéjét SoundCloud-ra anélkül, hogy bármit is kérne érte cserébe, egy hatalmas lehetőséget hagy ki. Nem azt mondom, hogy árazd be a zenéidet darabonként $1.99-re, mint ahogy a Beatport csinálja…. De akár kerülhetne egy like-ba, követésbe vagy email címbe.


Azok az idők, amikor a rajongók maguktól hallgatták a zenédet már véget értek. Naponta több száz zenével, videóval, reklámmal és telefonhívással bombázzák őket. Nagyon nehéz keresztül vágni ezen a „zajon”. Ezért kell a lehető legtöbb módon emlékeztetned őket, hogy létezel. Az e-mailek, like-ok és követések gyűjtése elengedhetetlen, hogy kapcsolatban maradj a rajongóiddal.

 

Email vs Közösségi média

e-mail-social
Hagy magyarázzam el, hogy miért is fontos a rajongók e-mailcímeinek gyűjtése és, hogyan is tudod megtenni ezt a weboldaladon! A legtöbb közösségi oldallal az a probléma, hogy ha a rajongóid követnek is téged, akkor is több millió tartalommal kell versenybe szállnod, ami az üzenőfalukon megjelenik. És akkor még nem is említettem, hogy a Facebook a rajongóid csak egy kis százalékának mutatja a posztjaidat.


Az adweek.com kutatása alapján egy Facebook poszt a rajongóid 2.6%-át éri el. Ez nem azt jelenti, hogy a közösségi média hasztalan, ez csak azt jelenti, hogy több dolgot is kell tenned, amikor megjelentetsz egy zenét. A legszebb az e-mailekben a kontroll. Amikor megjelentetsz egy új zenét, akkor személyesen tudod szétküldeni az összes rajongódnak.

 

E-mailek cserébe a letöltésért

subscribe

Hogy tudod elérni, hogy az emberek megadják az email címüket? EGYSZERŰ! Ahelyett, hogy ingyenesen letölthetővé tennéd a zenéidet SoundCloud-on, vedd rá az embereket, hogy megadják az email címüket a letöltő oldalon. Amikor a weboldaladat építed, le tudsz tölteni ingyenes plugin-eket, mint például a Mailchimp, és készíthetsz egy oldalt ahol meg kell adni az email címüket a letöltésért cserébe.
Ha legközelebb, ha van egy új zenéd, akkor emailen keresztül tudasd a világgal. Egyébként nem kell döntened a közösségi média és az e-mailek között. A legjobb módszer, ha minden lehetséges módszert kihasználsz, hogy elérd a kívánt eredményt.

 

Like & követés a letöltésért

facebook-download

A másik dolog, amit a letöltésért cserébe kérhetsz az a követés és a like. Annak ellenére, hogy a Facebook hátrányait említettem, létfontosságú, hogy növekedj a közösségi platformokon az extra figyelem kedvéért. Könnyen itt is elérhetsz pár embert, de ami ennél is fontosabb, hogy a like-ok és a követések száma még hitelesebbé tesz. Több tonna különböző plugin van, amit használhatunk, de mi a Social Locker-t használjuk. A like-ok és követések száma nem csak hitelesebbé tesz, de még segíthet a jövőbeni fellépések biztosításában. Te kit hívnál meg a bulidba? Akinek 20.000 like-ja van, vagy akinek 700?

 

Blogolj

Egy blog-ot fenntartani időigényes lehet, de hatalmas forgalmat is generálhat. Egy blog módja lehet annak, hogy a rajongóid ne csak a zenét miatt látogassák az oldalad. Ryan Hemsworth Secret Songs blog-ját közel 50k-n követik SoundCloud-on. Minden zenéje legalább 100k lejátszást kap. Mikor a saját zenéjét posztolta, másnapra 155k lájátszást ért el.

secret-song

A weboldal Egy hely, hogy pénzt keress

machandise

Szerintem egy előadónak több bevételi forrást is találnia kell. A weboldalad erre egy tökéletes hely. Gyakori, hogy producerek itt árulják a saját cuccaikat. A kalózkodás felemelkedésével az előadóknak más bevételi forrásokat is ki kell aknázniuk a pénzkeresés érdekében. A legjobb része, ha saját weboldalad van, hogy azt árulhatsz, amit csak akarsz. De hogyan? Ha WordPress-t használsz a weboldalad elkészítésére akkor egyszerűen töltsd le a Woocomerce-t. Aztán kösd össze a Paypal felhasználóval a Woocomerce plugin-t. Ezek után kész is vagy.

 

Konklúzió

Megértem, ha csak hobbiból írsz zenét, lehet, hogy ez a blog nem neked való, de ha komolyan gondolod, akkor kénytelen leszel készíteni egy weboldalt!
Ha már van weboldalad, vagy dolgozol egyen akkor nyugodtan linkeld be a kommentekhez. Én személyesen nézem végig őket és elmondom, hogy mit gondolok róluk.

 

 

Forrás: https://cymatics.fm
Szerző: Ranek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések