Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Rendezvény: miért lépjek fel több stílusú rendezvényen?

A rendezvény fontossága. Kutatásunkból, aminek témája az volt, hogy hogyan keressünk több pénzt DJ-zéssel, kiderült, hogy a sikeres DJ-k gyakran játszanak több típusú rendezvényen. De vessünk egy alaposabb pillantást a DJ-zésre. Miért fontos a fellépés? Lehetsz világutazó DJ/producer, de teljesen másfajta, magas kvalitású esküvői DJ is válhat az emberből. Nem szükséges feltétlenül specializálódni, univerzális és mobil DJ-ként is lehet dolgozni. A viszonylag helyhez kötöttebb DJ-k a rádiókat és a helyi bárokat és szórakozóhelyek pörgetik fel.

Azonban mindig van lehetőség egy kis extrához jutni, miközben játsszuk a közönség által kedvelt zenéket. Le merjük fogadni, hogy van olyan típus, amit magádénak érzel, és van olyan, amivel annyira nem tudsz azonosulni.

Lehet hosszabb távon több stílusban minőséget hozni? Mely stílusokkal érdemes indítani? Egyet, talán kettőt érdemes csak fejleszteni? Várjuk véleményedet a hozzászólások között!

Bármi is legyen a fő irányvonalad, érdemes egy-két másik irányba is elmenni, ha másért nem is, de tapasztalatért mindenképpen. Ha rezidens DJ vagy, próbálj mobilabb lenni. Fedezz fel újabb helyeket, ahol felléphetsz, új módokat, ahogyan kibontakozhatsz. Ha partikon vagy lemezlovas, akkor a webrádióban való munkát próbáld ki. Nem válik károdra a tapasztalat és kapcsolatépítésnek sem utolsó.

rendezvény dj
rendezvény dj

[av_promobox button=’yes’ label=’További információ’ link=’manually,https://sonicschool.hu/dj-tanfolyam/#pre-sale’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue801′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-8a6g2′]
Tetszik a poszt érdekel a DJ-ézés? Akkor gyere el bemutató napunkra!
[/av_promobox]

 

Miért érdemes többféle rendezvény-t tartani és több stílusban játszani?

  1. Ha több módon is fellépsz, több potenciális munkalehetőséged lesz. A karriered elején a rugalmasság kulcskérdés. Ha kis mértékben is, de fedi a profilod, vállald el! Tapasztalatszerzés után messzebb is merészkedhetsz. Az álmodozók csak álmodoznak, a többiek csinálják is. Az élőben történő gyakorlás tesz igazán jó DJ-vé, nem az otthon zenélés.
  2. Többet fogsz keresni, ha több munkád lesz. Bizonyos fajta munkák többet fizetnek, ezért is fontos, hogy több területen legyen rutinod. Egy klubban játszol 50 ember előtt és a kedvenc zenéidet keverheted? Miért nem keresel máshol is munkát? Új helyeken többet is kereshetsz, de talán nem az általad kedvelt zenéket kell keverned. De DJ vagy, a közönségért és a szórakoztatásukért dolgozol, nem fordítva. Azonban az ilyen munkák elvezetnek a 3. ponthoz.
  3. Többet fogsz tanulni. Ha a komfortzónádon kívül is tevékenykedsz, gyorsabban szerzel új ismereteket. A sikerességhez mindig többet és többet kell tudni. Azokon a területeken is érdemes munkát vállalni, ahol fejlődési lehetőséget érzel.
  4. Több kapcsolatod lesz. Új területeken új embereket ismersz meg. Tudod, hogy egy mix miért nem jutatt munkához? Mert semmit nem árul el rólad, mint emberről. Milyen ember vagy, hogyan viselkedsz, tudod-e olvasni a közönség visszajelzéseit? Ezeket a kérdéseket nem válaszolja meg, de a kapcsolatok igen. Attól, hogy valaki nem a területednek megfelelő munkát ajánl, még tartani lehet vele a kapcsolatot, hiszen később a hozzád jobban illő munka is bejöhet.
  5. Mert az emberek azt várják, hogy vállalod. Ha valakinek azt mondod, hogy DJ vagy, akkor egyből univerzális DJ-ként fognak kezelni. Ha valakinek bármilyen stílusban DJ-re van szüksége, téged keres meg. Valahogyan így megy ez: „Te DJ vagy, ugye?” „Igen.” „Az unokatesómnak szülinapja lesz és nagy parti lesz, el tudnád vállalni?” „Őőő, nos, nem, én deephouse DJ vagyok, ilyen bulikat nem csinálok.” Nem lenne jobb, ha belevágnál és onnantól a munkaadó a barátainak úgy mesélne rólad, hogy TE vagy az embere?

    rendezvény esküvő
    rendezvény esküvő

 

Rendezvény végül, de nem utolsósorban…

 

Ennél azonban kicsit mélyebbre is lehet menni. A brit veterán DJ Mr C, akinek hosszú, sikeres karrierje volt, nagyon jól összefoglalta a témát:

„Ha DJ akarsz lenni, akkor neked egy teljes DJ-csomagnak kell lenned és 100%-ban a művészetnek kell szentelned magad. Ez magába foglalja a zeneírást, saját események szervezését, saját label-ed vezetését, erős image fenntartását, szocializálódást és a nagyszerű közösség élvezetét.”

 

Nehéz mindent egyszerre menedzselni? Kezdd először csak egy plusz stílussal. Lépésről lépésre fejlődj.

Iratkozz fel hírlevelünkre és kapj extra kedvezményt kurzusainkból!

 

Inbetween

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések