Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Martin Garrix interjú: „Sosem fogok énekelni egy Martin Garrix track-en sem”

MARTIN GARRIX INTERJÚ: „SOSEM FOGOK ÉNEKELNI EGY MARTIN GARRIX TRACK-EN SEM”

 

Martin Garrix már 8 éves korában rajongott a DJ-ézésért, miután látta a példaképét, Tiesto-t fellépni az olimpiai játékokon Athén-ban. Kicsit több, mint egy évtizeddel később a tini zenész gyorsan szupersztár lett saját erejéből és már együtt is dolgozott Tiesto-val és más világsztárokkal a debütáló albumán. A Digital Spy beszélgetett Garrix-szel a kitöréséről, munkájáról Usher-rel és Ed Sheeran-nel és hogy miért is nem énekel egy zenéjében sem.

 

„Egyszer csak jön Christina Aguilera, majd azt mondja: Tudnád remix-elni a dalomat? Ez hogy történt? Tiszta őrület volt számomra. Épp csak leszerződtem egy kiadóval, aminek hamar híre ment. Kaptam egy üzenetet, hogy: Hé, szeretnénk, ha készítenél nekünk egy remix-et. Én meg „Óóó, áááá… Számomra ez nagyon nagy élmény volt. Ugyancsak jó látni, hogy a nagyobb előadók is támogatják a zenei munkásságomat. A remix után a kiadó elhatározta, hogy berakja a Lotus Deluxe-ba. Első nekifutásra csak egy online remix-nek indult, de a várakozáson felül teljesítettem, ezért úgy döntött a kiadó, hogy rárakja a hivatalos albumra is”

Találkoztál valaha Christinaval?

„Nem, régebben általában nem találkoztam az előadókkal. Manapság elképzelhetetlen számomra, hogy ne egy stúdióban vegyük fel a számot az énekesekkel, előadókkal.”

 

Magyarul visszautasítasz ajánlatokat, előadóktól, hacsak nem tudnak együtt dolgozni veled a stúdióban?

„Igen, pontosan. Én az a típusú producer vagyok, aki azt mondja „zenéljünk együtt!”. E-mailen keresztül is át tudod küldeni a sávokat és tudod tartani a kapcsolatot a másik producerrel/előadóval, de az mégsem az igazi. Szeretem ha egymásra hangolodunk és ötletelünk. Sokkal jobb, mintha csak küldözgetnénk egymásnak a sávokat és várjuk a másik válaszát. A studióban egyből tudjuk kombinálni egymás ötletét.”

 

Amikor kijött az Animals, számítottál ekkora sikerre?

„Nem, erre nem számítottam. Fantasztikus ebben az volt, hogy ez csak egy újabb klub zene volt a sok közül. 15 évesen írtam meg az Animals-t. Vicces volt, élőben játszottam és odajöttek az emberek, hogy mi ez a klikkelős hang? Én meg úgy voltam vele, hogy: Áááá, azt nem mondhatom meg. csak hogy piszkálódjak.

 

Aztán hirtelen szuper nagy hype lett. Mindenhol ez volt a neten. Írtam egy zenét, hogy lejátszhassam fesztiválokon illetve a klubbokban is előszeretettel pörgettem. Miután az Animals kiadásra került a rádiók egyből elkezdték játszani. Felhasználták reklámokban a TV-ben, táncos programokhoz. Még a szülővárosomba is ezt hallottam vissza, amikor kimentem egy 70.000 fős focimeccsre.

 

Számomra ez nagyon furcsa volt, de nagyon hálás vagyok azért, hogy ilyen sikeres lett. Csakis a fülbemászó dallamok miatt lehetett ennyire népszerű a track. A hangzása tetszett az embereknek és szeretik az új, friss dallamokat. De mielőtt ide eljutottam, ezt nem tudtam. Azt hittem, hogy ez is csak egy újabb track lesz.”

 

Énekelsz?

„Soha, de soha nem fogok színpadon énekelni, de amikor a stúdióban vagyok, akkor viszont éneklek melódiákat. Amikor egy énekes-dalszövegíróval dolgozom és hallom a melódiákat, tudom vezetni őket. Azt mondom, hogy: Ó, ne ezt, inkább ezt és ezt. De sosem fogok énekelni egy Martin Garrix track-en sem.”

 

Miért van ez?

„Mert nem tudok énekelni! Nincsen hozzá hangom… azt hiszem. Tetszik, hogy ilyen vagyok, mert a DJ-k a háttérben lévő emberek, azok akik csak szórakoztatják a közönséget. Magamat inkább így látom, mint azt a fickót, aki a színpadon énekel.”

 

Nyomottan érzed magad, amkor olyan nagy DJ-kkel vagy a stúdióban, mint David Guetta és Tiesto?

„Igen, néha. Különösen olyan legendákkal, mint David Guetta, aki nagyon sok sikeres számot tudhat magáénak. Emlékszem egy napra, amikor egyszer csak felhív, hogy: Gyere menjünk stúdiózni egy hétig. Én meg: Hóó, oké. Az első alkalommal, amikor Usher-rel dolgoztam furcsa volt mert előtte nem is ismertem, nem találkoztam vele.  Nem igazán volt merszem azt mondani, hogy valami tetszett vagy valami nem. Úgy képzeljétek el, hogy ott voltam és csak hagytam, hogy azt csináljon, amit akart, de amikor egyre több időt töltöttem el vele, jobban megismertem, nagyon szerény, kedves ember. Utána már tudtunk együtt dolgozni sokkal felszabadultabb lett a légkör. Sokszor megtörténik velem, hogy azt kérdezem magamtól: Ez most a valóság?”

 

Amikor Usher felhívott, hogy egy track-en akar dolgozni veled, mi futott át az agyadon?

„Hát kb, hogy: Mi a f*sz? Felhívtam a szüleim, barátaim. Őrület volt. Tiszta őrület.”

 

És utána dolgoztál Ed Sheeran-nel! Milyen volt a kapcsolatod vele, mert nagyon más zenei háttérből jöttetek?

„Élmény volt Ed-del dolgozni. Szuper, elképesztően tehetséges énekes, dalszövegíró és ahogyan mondtad is, más zenei világból jött. Remek volt egybe gyúrni a hangzásvilágunkat és találni egy közös pontot, ahol van valami, amit mindketten el tudunk adni.  Szerintem teljesen kihalladszódik a zenéből a két világ találkozása. Elégedetten dőltünk hátra, amikor befejeztük a közös dalunkat.”

Hogy haladnak a dolgok a most debütáló albumodon?

„Most eléggé levagyok terhelve mert egyszerre sok zenét írok. Viszont van egy csapatom, akivel közösen kiválasztjuk melyik ami kikerül a nagyközönség elé, melyik amelyik nem. Volt egy kreatívabb időszakom, amikor ontottam magamból a track-eket. Az emeleti stúdióban eszméltünk rá, hogy a francba is, nagyon sok track halmozódott fel. Nem is igazán tudjuk, hogy mikor lesz időnk minden zenét megjelentetni. Igazán kiváltságosnak érzem magam emiatt. Megírom a zenét és onnatól már csak kiadón múlik, hogy rákerül-e egy albumra. Benne van-e az a plussz ami sikerhez kell. És igen, ennek idő kell, néhány művész évekig dolgozik, amíg befejez egy albumot. Nem akarok éveket erre szánni, csak semmi pánik. De ez egy érdekes folyamat.”

 

Szabad mondanod bármit arról, hogy kivel dolgozol még együtt?

„Még nem tudom, hogy a track az albumon lesz-e vagy sem. Vannak művészek, akikkel szívesen együtt dolgoznék, de még nem volt rá alkalmam. Örülnék neki, ha The Weekend lenne a vokalistám az egyik track-emen.”

 

Mivel egy sötét, elvont, melankolikus R&B hangzásvilága van, így elég érdekesen hangozna egy táncos track-en.

„Igen, ugyanaz, mint Ed Sheeran-nel. Amikor közöltem az ismerőseimmel, hogy egy track-et készítek Ed Sheeran-nel, mindenki csak annyit mondott, hogy: Óóó!. Nemcsak, hogy izgatottak voltak, hanem kiváncsian várták, hogyan fogunk tudni együtt dolgozni. Nagyszerű dolog meglepni az embereket. Ha mindig ugyanazt csinálod, amit az emberek elvárnak, akkor hamar bele is fognak unni.”

 

 

Forrás: Digital Spy
Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések