Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Facebook DJ-ként mit tegyek ki? Tippek és trükkök.

FACEBOOK DJ-KÉNT MIT TEGYEK KI? TIPPEK ÉS TRÜKKÖK.

 

A Facebook nagyon hasznos lehet, ha a DJ profilodat szeretnéd építeni, a kérdés az, hogy hogyan érdemes csinálni az építkezést. A 21. században élünk egy információs társadalomban, így nyilván az egy egyik legfontosabb platform, ahol az induláshoz meg kell jelennünk. Nem árt azonban vigyázni: bár mindenki azonnal be szeretne törni, a spammelést azonban kerülni kell. Adódik a kérdést: akkor mégis hogyan jönnek az eredmények, hogy fejlődik a profil? Kevés tartalommal is meg lehet csinálni? A cikkben ezekre a kérdésekre (is) keressük a választ. Bemutatjuk az alapvető szabályokat, amelyek nem feltétlenül csak a Facebook-ra érvényesek.

 

A hármas szabály

facebook hármasság

Alapvetően három különböző típusú tartalmat tehetsz ki a Facebook-ra. A három típus egymást erősíti, külön oda kell figyelni, hogy a kapocs közöttük minél erősebb legyen. A legfontosabb azonban, hogy ne a személyes profilodat használd erre a célra, hanem hozz létre egy külön oldalt (tehát nem személyes profilt) és azzal népszerűsíts.

 

Népszerűsítés

Ez az a tartalom, amit alapvetően vár az ember. Az oldal tulajdonosa önmagát promózza. Linkeld be a mixeid, fellépéseid, és nyilván a következő fellépéseidet se hagyd ki. Ha készítesz podcastokat, akkor azoknak is itt a helyük. Minden ami rólad szól, az jöjjön. De ne mindig csak te folyj a csapból is, ez önmagában nem vezetne eredményre. Szükséges van egy második elemre is.

 

Facebook megosztás

A net tele van érdekességgel, cikkekkel, kutyás, cicás videókkal, mixekkel, fesztivál hírekkel és a beszámolókkal. Érdemes az általad képviselt irányzatnak megfelelő tartalmakat megosztani. Külön értékkel bír, ha egy-egy rendezvényen személyesen is részt vettél, még ha nem is fellépőként. A legfontosabb itt az, hogy bizalmat kelts azzal, hogy jó és érdekes tartalmat osztasz meg. A bizalom mindig ki fog fizetődni.

 

Facebook interakció

Az emberek kérdéseire válaszolva és úgy, hogy te magad is kérdéseket teszel fel, életet vihetsz a profilodba. Nem csak passzív szemlélők lehetnek az oldaladon, hanem egy élő valamit olvashatnak és kapcsolatba léphetnek vele. A szociális hálód fejlesztése az egész karrieredben fontos, megkerülhetetlen feladat. Az emberek általában szeretnek szocializálódni, erre meg kell adni nekik a lehetőséget.

 

facebook háló

 

Rendszeresen készíts, ossz meg tartalmat és építs kapcsolatot az olvasókkal. A nehéz rész az, hogy ráérezz az egyensúlyra. Nincsenek pontos számok, arányok, a közönségtől függ minden. Van, amikor a pörgés előnyösebb, máskor pedig a kevesebb néha több bölcsesség érvényesül. A leggyakoribb hiba is pont ebből fakad. Az elképzelésüket mereven követik a profilt kezelők, nem figyelve a közönség visszajelzéseire és a változásokra. Reagálj a jelzésekre, így biztosan jó eredményeket fogsz elérni!

 

Nem szabad elfelejteni, hogy az internet nem csak a Facebook-ból áll. Ahhoz, hogy profizmust sugallj, weblapra is szükséged lehet, a fentebb leírt alapelvek itt is érvényesek. Arról, hogy mire kell figyelni és hogyan érdemes a weboldalt felépíteni, az itt elérhető cikkünkben olvashatsz bővebben. Több platformon is lehet építkezni, amihez adalékként javasoljuk a blogon megjelent írásokat. Sikeres munkát kívánunk!

 

 

Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések