Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hogyan legyél DJ menedzser?

HOGYAN LEGYÉL DJ MENEDZSER?

Az elképesztő fesztiváli fellépések és a világszintű elismertség a A kategóriás DJ-nél csupán az érem egyik oldala. Ilyen szinten már mindig egy csapat áll a DJ mögött, akiket szinte sosem lehet látni. Közülük is az a legfontosabb a DJ menedzser. A következő írásból útmutatást kaphatsz, hogy milyen is egy DJ menedzser munkája és hogy mire kell odafigyelnie.

 

Mik a fő menedzseri feladatok?

A fő felelőssége a DJ menedzsernek a napi szintű üzleti kapcsolatok kezelése. Ehhez erős stratégiai gondolkodásra van szüksége, hogy a kapcsolatok merre terelje, hogy a DJ-ből a legtöbbet hozhassa ki. A feladatok igencsak szerteágazóak. A napirend összeállításától, az események leszervezésétől és a márka építésig minden a munkájának a része. A márkának az építésébe a modern világban már a szociális hálók használata is beletartozik, nem csak a klasszikus a feladatok. A tranzakciók, betétek és szerződések kezelése kulcsfontosságú. Ritkább esetben a zene terjesztéséért is felelni szokott.

 

Honnan tudhatod, hogy ez neked való-e?

A karakter oldaláról nézve, jól kommunikáló, jól szervezett, de egyben rugalmas személyiség kell hozzá. Az önbizalom kiemelten fontos, hiszen egy másik embert kell képviselni, így meggyőző arcot kell mutatni. A munka kétségtelenül feszültségekkel teli lehet, de tudni kell nyugodtnak maradni.

menedzser

Ahhoz, hogy ezt lehessen hosszabb távon is csinálni, egy nagyon fontos tulajdonság még szükséges. Az elektronikus zene iránti szeretet megkerülhetetlen. Ha nem tudja a menedzser szenvedéllyel csinálni az egyrészt neki sem jó és a DJ-nek sem jó. Kemény munka, nagy felelősség, azonban ahogyan a mondás is tartja: csináld azt, amit szeretsz és soha többé nem kell dolgoznod!

 

Hol kezdjünk neki?

Készíts egy meggyőző önéletrajzot kiemelve a zene iránti elköteleződésed. Néhány pont a zenei tapasztalatokról sokkal többet ér, mint 5 oldal arról, hogy általános iskolában milyen zenei oktatást kaptál. Ha mindez megvan, akkor két út van. Ha kezdő vagy, akkor neked kell DJ-t keresned, amely bizony nem egyszerű feladat, máskülönben egy DJ sem fogja tudni, hogy te DJ menedzserként akarsz dolgozni. Ha van már tapasztalatod és ismertséged, a kapcsolati tőkédből fakadóan meg is kereshetnek a későbbiekben.

Ebben a szakmában az indulás valóban nehéz, de ez a DJ-kre is igaz. Próbálj meg találni még felfedezetlen tehetségeket. Kölcsönösen segíthetitek így egymást és akkor hosszútávú munka is lehet belőle. Ne hezitálj, ha van lehetőség zenei konferenciára menni és kapcsolati hálót építeni. Ez kincset ér.

 

Amiket észben kell tartani

Ez a munka nagyban függ a megszerzett tapasztalattól. A renoméd attól függ, hogy az évek alatt mennyi nagy nevet menedzseltél. A jövőbeni kliensek ezek alapján szűrik le, hogy mennyire vagy profi és megbízható. Kezdőként ezekkel nem rendelkezel, így legjobb esélyed az indulásra egy kezdő, tehetséges DJ, akinek ugyancsak nincs semmi referenciája. Ha mindezek megvannak, kezdődhet a munka!

 

 

Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések