Hogyan mixeljünk négy dekken kettő helyett?

[av_textblock fold_type=” fold_height=” fold_more=’Olvass tovább’ fold_less=’Read less’ fold_text_style=” fold_btn_align=” textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-desktop-font-size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” fold_overlay_color=” fold_text_color=” fold_btn_color=’theme-color’ fold_btn_bg_color=” fold_btn_font_color=” size-btn-text=” av-desktop-font-size-btn-text=” av-medium-font-size-btn-text=” av-small-font-size-btn-text=” av-mini-font-size-btn-text=” fold_timer=” z_index_fold=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-jw9922hi’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor felmerül a kérdés: hány lemezjátszót szerezzek be? A választásban gyakran a költségvetés húzza meg a határokat, így valamilyen kétdekkes megoldás mellett kell dönteni. A DJ szoftverben négy lemezjátszó van, de a kontrolleren csak kettő jogtárcsa található. Ilyen helyzetben joggal merül fel a kérdés: hogyan mixeljünk négy dekket két dekken?

A négy lemezjátszó megléte önmagában még nem helyettesíti a profizmust. Felesleges négy dekken játszanod, ha kettővel is nehézésgekbe ütközöl. Javasoljuk, hogy mindennap gyakorolj, és ha már kellő magabiztosággal kezeled a két lemezjátszót, akkor próbáld meg a négydekkes megoldást.

Számos kétdekkes kontroller két szettfaderrel és hangerőszabályzóval rendelkezik, egy kapcsolóval, amely lehetővé teszi, hogy négy dekket használjunk. Ez nagyon hasonló, mint a billentyűzeten a Shift gomb, amely miatt nem kell kétszer, annyi gombot elhelyezni a nagybetűk és egyéb speciális karakter miatt. A kontrollereken minden szabályzót megosztva használnak a dekkek.
[/av_textblock]

[av_promobox button=’yes’ label=’További információk’ link=’manually,https://sonicschool.hu/dj-tanfolyam/’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-jw994z2o’ admin_preview_bg=”]
Érdekel a DJ-zés? Szeretnél a legjobbaktól tanulni? Gyere, nézz be hozzánk!
[/av_promobox]

[av_textblock fold_type=” fold_height=” fold_more=’Olvass tovább’ fold_less=’Read less’ fold_text_style=” fold_btn_align=” textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-desktop-font-size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” fold_overlay_color=” fold_text_color=” fold_btn_color=’theme-color’ fold_btn_bg_color=” fold_btn_font_color=” size-btn-text=” av-desktop-font-size-btn-text=” av-medium-font-size-btn-text=” av-small-font-size-btn-text=” av-mini-font-size-btn-text=” fold_timer=” z_index_fold=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-jw992d8p’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Lemezjátszó szoftveres segítség

A „puha átvétel” elnevezésű megoldást majdnem minden szoftver/hardver kombináció használja. A megosztott vezérlők ki vannak kapcsolva, amikor új dekkre váltunk, egészen addig, amíg vissza nem állítod őket az eredeti helyzetükbe. A visszaállítás után újra aktívak lesznek. Ez megakadályozza, hogy nagy ugrásokat tegyenek a pitchben, hangerőben stb. Ha még nem használtál egy dekket, akkor általában egy logikus indulóhelyzetben vannak alapból.

lemezjátszó

Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy figyelned kell a képernyőt, hogy hová mozgasd a vezérlőt, hogy újra átvedd felette az irányítást. Természetesen képernyőn nem probléma megjeleníteni, hogy hol volt egy vezérlő, mielőtt elhagytad az adott dekket. Fizikális kontrollereknél ez már problémásabb.

Létezik egy digitális dekk, a Stanton SCS1.D, amelynek van egy forgó tárcsája és motorizált pitchfadere, amelyek visszamennek a helyükre, oda, ahol hagytad őket. A nagy stúdiókba szánt eszközök is így működnek, így sok preset-et tudsz tárolni, amelyeket kiválasztva fizikailag is beállnak a vezérlők. Egy ilyen kontrollerrel már kényelmesebben is dolgozhatunk.

Skeldar

Forrás: DigitalDJTips
[/av_textblock]

Megosztás:

További bejegyzések