Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fruity Delay 3 – Minden, amit tudni akartál róla!

FRUITY DELAY 3 – MINDEN, AMIT TUDNI AKARTÁL RÓLA!

 

A Fruity delay 3 plugin kiváló választás lehet mixelésre és effektezésre is. A mixelésben az egyik legfontosabb dolog a hangszerek térbeli elhelyezése: nem elég EQ-zni, a különböző hangokat be is kell illeszteni a megfelelő helyre (a sztereó térbe). Számtalan plugin segít nektek abban, hogy szebben szóljanak a zenéitek. A különböző reverb-ök, delay-ek és hangerőszabályzók például a térbeli elhelyezést segítik, míg az EQ és a torzítók a tisztább hangzást hivatottak előidézni. Megint mások a különböző dinamika arányok beállításában segítenek, ide tartoznak a limiterek és kompresszorok.

 

A lekeverés ezeknek a plugin-eknek/effekteknek a segítségével valósulnak meg. A lekeverésben, másnéven mixelésben nagy segítségetekre lehetnek a különböző delay plugin-ek. A delay effekteket is több csoportra oszthatjuk: tap delay, ping-pong delay, wide delay, vagy ezek kombinációi, mint ez esetben is. A mixelésen kívül különböző hangszerek színesítésre és zenei változások eszközölésére is alkalmasak a különböző delay plugin-ek.

 

Fruity Delay 3 bemutatása

Ebben a videóban a Fruity Delay 3 plugin-ről láthattok egy tartalmas bemutató videót. A Fruity Delay 3 tulajdonképpen egy fejlett analóg delay effekt, amiben könnyedén automatizálhatjátok a késleltetési időt (delay time), illetve tempó szerint is képes alkalmazkodni a különböző automatizációkhoz.

 

A plugin-ben több hasznos funkciót is találhattok, amivel torzíthatjátok a késleltetést, a feedback opcióval pedig akár úgynevezett self-oscillation effektet is létre tudtok hozni, hogy így színesítsétek a hangjaitokat. A delay felhasználása többrétű. Egyrészt a különböző hangszereiteket tudjátok vele feldobni különféle sztereó tér manipulálásokkal. Másrészt a mixelésben is nagy segítség lehet. A videóban részletesen elemezzük a különböző funkciókat és bemutatjuk azok működését. Lássunk is hozzá!

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések