Fruity Delay 3 – Minden, amit tudni akartál róla!

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-2un0w3′]
A Fruity delay 3 plug-in kiváló választás lehet mixelésre és effektezésre is. A mixelésben az egyik legfontosabb dolog a hangszerek térbeli elhelyezése: nem elég EQ-zni, a különböző hangokat be is kell illeszteni a megfelelő helyre (a sztereó térbe). Számtalan plug-in segít nektek abban, hogy szebben szóljanak a zenéitek. A különböző reverbek, delayek és hangerőszabályzók például a térbeli elhelyezést segítik, míg az EQ és a torzítók a tisztább hangzást hivatottak előidézni. Megint mások a különböző dinamika arányok beállításában segítenek, ide tartoznak a limiterek és kompresszorok. A lekeverés ezeknek a plugineknek/effekteknek a segítségével valósulnak meg. A lekeverésben, másnéven mixelésben nagy segítségetekre lehetnek a különböző delay plug-inek. A delay effekteket is több csoportra oszthatjuk: tap delay, ping-pong delay, wide delay, vagy ezek kombinációi, mint ez esetben is. A mixelésen kívül különböző hangszerek színesítésre és zenei változások eszközölésére is alkalmasak a különböző delay plug-inek.

Fruity Delay 3 bemutatása

Ebben a videóban a Fruity Delay 3 pluginről láthattok egy tartalmas bemutató videót. A Fruity Delay 3 tulajdonképpen egy fejlett analóg delay effekt, amiben könnyedén automatizálhatjátok a késleltetési időt (delay time), illetve tempó szerint is képes alkalmazkodni a különböző automatizációkhoz. A plug-inben több hasznos funkciót is találhattok, amivel torzíthatjátok a késleltetést, a feedback opcióval pedig akár úgynevezett self-oscillation effektet is létre tudtok hozni, hogy így színesítsétek a hangjaitokat. A delay felhasználása többrétű. Egyrészt a különböző hangszereiteket tudjátok vele feldobni különféle sztereó tér manipulálásokkal. Másrészt a mixelésben is nagy segítség lehet. A videóban részletesen elemezzük a különböző funkciókat és bemutatjuk azok működését. Lássunk is hozzá!!

További tartalmak

Amennyiben érdekelnek további videók és hasznos tartalmak, úgy látogass el FL Studio blogunkra, ahol további ingyenes videókat találhatsz a zeneszerkesztésről FL Studio környezetben. Már kapható az FL Studio könyvünk is, amiből akár otthon is megtanulhatod a zeneszerkesztés fortélyait. Amennyiben érdekel, itt megveheted tankönyvünket!

[/av_textblock]

[av_promobox button=’yes’ label=’További információk’ link=’manually,https://sonicschool.hu’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue844′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-jv20yn0g’ admin_preview_bg=”]
Tetszett a poszt? Érdekelne bővebben az FL Studio? Nézz be hozzánk!
[/av_promobox]

Megosztás:

További bejegyzések