Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Instagram DJ: 10 karantén tipp a profilod népszerűsítéséhez

INSTAGRAM DJ: 10 KARANTÉN TIPP A PROFILOD NÉPSZERŰSÍTÉSÉHEZ

 

A legjobb alkalom arra, hogy megduplázd a social media tartalmaidat DJ-ként. Kezd el most Instagram DJ profilod fejlesztését és később meglátod az eredményét! Tedd meg ezt a fellépések, foglalások és a nagyobb siker érdekében! 2020. március 24-én az amerikai DJ, D-Nice, Trevor Noah vendége volt egy amerikai TV műsorban. Azért hívták meg, mert az élőben közvetített maratoni szettje elérte a 100 ezer nézőt Instagram-on, és olyan emberek is kíváncsiak voltak rá, mint Oprah, Michelle Obama, Drake és Jennifer Lopez.

 

A karantén és világjárvány nélkül biztos nem érte volna el ezt a számot, és nem hívták volna meg az amerikai TV show-ba. Valószínűtlen, hogy ezt az eredményt megismételje, de hasznára válik, hisz megduplázhatja a nézettségét, követőit. Ebben a cikkben megtekintjük, hogyan is változtathatod meg gyorsan a social media stratégiádat, és fordíthatod hasznodra ezt az időt. Most az Instagram-ra fogunk koncentrálni, de ezek a tippek univerzálisak.

 

1. Állítsd le a Instagram DJ felületed előre programozott tartalmát

Biztosan láttál már olyan DJ-t az Instagram-on, akinek a világjárvány előtti, előre beprogramozott képei kerültek ki az oldalára. Ezek a „micsoda buli” képek pedig nagyon sok embert irritálnak ezekben az időkben. Ha szokásod, hogy tartalmat időzítesz például a HootSuite-tal, akkor mindenképp nézd végig az elemeket, a kényesebb dolgokat pedig töröld le, vagy legalább a kép címét változtasd meg a „micsoda buli”-ról egy „alig várom, hogy újra ott lehessek”-re.

 

2. Fókuszálj a jelenlegi Instagram DJ felületed hangulatára

Egy top tartalom általában vicces, informatív vagy inspiráló. Az emberek tájékoztatása a vírus terjedéséről vagy a halálos áldozatok száma nem a legjobb tartalom, amit DJ-ként megoszthatunk, de ha a napi munkád ezzel kapcsolatos, akkor hajrá. Valószínűleg jobb választás lehet mondjuk egy dalszöveg, ami az aktuális pillanatról szól. Ezeket a virtuális hirdetőtábla használatával elkészítheted.

 

Nagyon egyszerű a használata, beírod a kívánt szöveget, screenshotolod és kivágod. De természetesen ugyanezt megcsinálhatod egy egyszerű grafikai applikációval is. Azzal is megnevettetheted a követőidet, ha a “karantén”, “koronavírus” vagy “covid” szavakhoz kapcsolódó kifejezéseket hozol létre, mint például Rita Wilson színésznő, aki saját lejátszási listát csinált a Spotify-on, amelynek a „Quarantunes” nevet adta.

home dj instagram

3. Változtasd meg a napi tematikus posztok témáját

A „Throwback Thursday” az egyik legnépszerűbb téma az Instagram-on. Minden olyan képet, ami már nem illik bele az első tippnél említett posztokba, újra lehet csoportosítani #TBT bejegyzéssé. Ide illenek a képek a nagy tömegekről, esküvőkről, klubokról. Új témákat is létrehozhatsz. A #MusicMonday, #WeddingWednesday vagy #TuesdayTips mellett helyet kaphat ideiglenesen a #SocialDistancingSunday, a #HandWashWednesday vagy a #SantiseSaturday is.

 

4. Kezd el a saját livestream műsorodat

Senki nem foglal le most DJ-ket, de az emberek észrevehetnek, ha fantasztikus élő DJ stream-et közvetítesz az Instagram-on. Nézd meg az előző cikkünket, amiben az élőzés közben elkövetet 10 legfontosabb hibákat soroljuk fel. Sokat tanulhatsz belőle ahhoz, hogy eredményes élő közvetítést csinálj (valamint arról is, hogy hogyan tudod elkerülni a szerzői jogi problémák miatt történő kirúgást). Kezeld ugyanúgy a virtuális showdat, mint bármely más rendes fellépésed: csinálj egy „szórólapot”, nevezd meg az időt, promótáld és próbálj arra gondolni, hogy ez egy lehetőség arra, hogy megmutasd a tehetséged. Mindezzel pedig a jövőbeli foglalásokat segíted, nem csak az időd elütését.

 

5. Csinálj saját mémeket

A mémek még mindig óriásiak. Most is. A minap posztoltunk egy halom italjegyet és ezt írtuk a képhez: „Megkaptam a kormány ösztönzését a munkanélküli DJ-k számára.” Rengeteg oldal van, ahol tudsz csinálni saját mémeket, ilyen például a Makeameme, az Imgflip.com és a Kapwing.com is. Akár a saját „Keep calm” mémedet is elkészítheted a Keepcalmandcarryon, a Keepcalms és a Keepcalmandposters oldalak valamelyikén. Mindenképpen használd a következő hashtageket: #DJmeme, #DJlife, #DJnation, ha DJ vonatkozású a kép.

 

6. „Behind the scenes” tartalmak

A TV műsorok világszerte élőben közvetítenek a házigazdák otthonaiból, hiszen a színfalak mögött is történnek jelenetek. Itt az ideje az átláthatóságnak, hitelességnek, hogy megmutasd, milyen ember vagy. Dobd ki az ablakon az Instagram „esztétikai” szabályait, és használd ki ezt a társadalmilag elfogadható lehetőséget, mutasd magad melegítőben! Hogy néz ki a „live broadcast” stúdiód a kamera mögött? Mennyi WC papírod van? Hogy változott meg a háztartásod? Posztold és mutasd meg a követőidnek, hogy rád is hatással van a helyzet, és együtt megbirkóztok ezzel.

 

7. Használj „Stay Home” GIF-eket

Elképesztő forgalmat tudsz csinálni az Instagram a történeteddel, ha használod az új „Stay HomeGIF-eket. Kattints a „Stay HomeGIF-re és mások posztját is láthatod. Az InstagramStay HomeGIF garantáltan növelni fogja a nézettséget.

dj instagram

8. Használj helyesen népszerű hashtag-eket

Az Instagram post-okhoz adott hashtag-ek javítják az elkötelezettség mértékét, különösen akkor, ha ezek célzott hashtag-ek (a #love and #asia típusúak nem segítenek). Míg #COVID, #COVID19, #Coronavirus, #Quarantine, #CoronavirusOutbreak, #Pandemic, és #SocialDistancing túlságosan széles ahhoz, hogy hasznunkra legyen most, #MyPandemicSurvivalPlan, #QuarantineAndChill, #Coronapocalypse, #StayAtHomeChallenge, #SafeHands, #ViewFromMyWindow, és #TogetherAtHome hashtag-ek sokkal népszerűbbek jelenleg.

 

9. Légy interaktív

Sokan már unalmasnak találjuk a social media kihívásokat (a #GameFaceChallenge az, ami most a DJ-k körében népszerű) és a „tunnels”, azaz „alagút” posztokat. A véleményalkotásban ugyanakkor az emberek soha nem fáradnak el. Használd az Instagram szavazás funkcióját, hogy feltehess a követődnek igen vagy nem kérdést, valamint a sima kérdés funkciót a rajongók véleményéről, netán a mosolygós fej elhúzással jelzett vélemény funkciót, hogy felmérd, mennyire szeretik a történeteidet.

 

10. Készítsd elő Instagram DJ profilod jövőbeli tartalmát

A mostani szabadidődben gyűjts tartalmat arra az időre, amikor minden visszaáll a régi kerékvágásba. Menj végig a régi képeiden és videóidon, csinálj egy Dropbox fájlt, ahol a fellépéseid vagy a témával kapcsolatos képeidet tárolod, így egyszerűbb lesz később ezekkel dolgoznod. Az Instagram mappában almappákat is csinálhatsz, mint például „Throwback Thursday” vagy más téma, amiket posztolni szoktál (edzés, jótékonykodás stb.).

 

Miután végigmentél a képeken, gondolkozz zenékben! Amik hozzád passzolnak és a kedvenceid, azokból ragadj ki pár sort és csinálj belőlük egy listát. Ezeket az idézeteket tartalommá vagy ösztönző feliratokká lehet alakítani (lásd a 3. tippet). Az Instagram szakértők a napi posztolást javasolják, mert ez a leghatásosabb. Tehát ha csak akkor posztolsz, amikor fellépésed vagy új plakátod van, ragadd meg ezt a lehetőséget és készíts extra tartalmat!

 

Végezetül

Mindig emlékezz arra: a legfontosabb, hogy a mostani helyzettel kapcsolatos dolgokat posztolj. Légy vicces! Légy informatív! Légy inspiráló! Légy figyelmes! De ne legyél elérhetetlen! Vagy, ami még rosszabb, ne tűnj el! Mivel mindenki be van zárva, a közösségi médiafogyasztás emelkedik. Ezért a lehetőségeket kell keresni ebben. Ez egy remek alkalom, hogy Instagram DJ-ként növeld a rajongóid táborát!

 

Forrás: Digitaldjtips
Szerző: Skledar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések