Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Dj-zés és a COVID-19 – 8 tipp a túléléshez

DJ-ZÉS ÉS A COVID-19 – 8 TIPP A TÚLÉLÉSHEZ

 

A DJ-zés és a COVID-19, mi az ami a legnehezebb? Nehéz időket élnek a DJ-k, a COVID-19 megtizedeli az ipart (és természetesen annyi más iparágat és dolgot, amit életünkben természetesnek vettünk). Olvasd el a „8 tipp, ha úgy érzed, hogy lemondasz a DJ-zésről” cikkünket, ami segítségedre lesz, átvészelni ezt az időszakot! Nem mintha korábban rózsás lett volna a helyzet. A megnövekedett verseny, valamint a zenei világ természetes „fellendülése és zuhanása” mindig is kihívást jelentett DJ-k számára. A hallgatói csoportunk egyik megjegyzésén a héten megakadt a figyelmemen:

 

„Igazán a DJ-zést szeretem, jobban, mint bármi mást. Már 10 éve csinálom, de a DJ világ szar. Nem foglalkoznak velem, mindig megpróbálnak lehúzni és kihasználni, a féltékenység a kulcsfontosság. Nincs többé igazi tehetség. Gondolom, leszokok és eladom a cuccaimat. Van még remény?”

 

Megértem ezt a személyt. Nem csak magam éreztem ilyet a múltban, hanem tanulóinkat hasonló érzéseken keresztül edzettem – ezért szerettem volna megosztani néhány tippet, amelyeket az évek során megtanultam, és amelyeket tanfolyamainkon megosztok a hallgatókkal. Természetesen megosztottam ezt azzal is, aki a fentieket írta, de kárnak tűnt, ha nem osztom meg szélesebb körben is. Tehát itt van…

COVID DJ

1. Végezd el a munkát

Ez az elkötelezettség és a kulisszák mögött végzett munka elválaszt mindenkitől. Bárki beszélhet bármit, de végül annak sikerül, aki kitűzi a célokat, eléri azokat, majd fegyverkezik a még magasabb célok érdekében. Mielőtt lemondasz a DJ-zésről, gondolj arra, hogy mennyire keményen dolgoznak a sportolók az olimpiai dicsőségre, négyévente egyszer. Nem a kulisszák mögötti dolgokat látjuk, hanem a győzelmi kört. A sportolóknál hallgatólagos, hogy elvégezték a munkát, de kiderült, hogy ez a kreatív törekvésekben is ugyanaz.

 

Az a tény, hogy ezeket a célokat gyakran önállóan kell meghatározni, még nehezebbé teszi (elvégre a DJ-zésben nincs karrierút), de ha valóban szereted, amit csinálsz, akkor megtalálod a módját.

 

2. Dj-zés és a COVID-19 – Kivitelezés

Koncertek, mixtape-ek, élő közvetítések, blogcikkek, Spotify lejátszási listák, remixek, produkciók, jótékonysági koncertek, együttműködések, partnerségek, tanítás, podcast-ok… Tucatnyi módja van annak, hogy a DJ-k valóban képesek legyenek valamit eljuttatni a világhoz. Ha az általad végzett kemény munka nem vezet eredményre, akkor nincs sok értelme ennek a feladatnak, ezért kérdezd meg magadtól: „Mit nyújtottam a világnak nemrég?”, és ha ez nem elég, változtass ezen! Ha nincs koncert, próbálkozz az itt felsorolt ​​egyéb lehetőségekkel.

 

3. Dj-zés és a COVID-19 – Játszd a hosszú játékot

Bárki úgy tűnhet, hogy rövidtávon jobban jár, mint te, és hasonlóképpen könnyű azt mondani magának, hogy rövidtávon kudarcot vall. Az ilyen „rövidtávú felfogás” iránti vágyakozás pusztító lehet. Ahogy a sportban mondják, a teljes szezon végén a bajnokságban elfoglalt helyed nem hazudik. Jó hír, hogy azok, akik nem igazán szenvedélyesek a műveik iránt, ritkán kapják meg azt a jó érdemjegyet, éppen emiatt. A pénz vagy a hírnév motiválása ritkán elegendő ahhoz, hogy átvészelje a hosszú játék lejátszásához szükséges kemény munkát. Ha jobban szereted a DJ-zést, mint bármi mást, akkor itt már komoly előnyeid vannak. Most épp ez az, amiért küzdened kell.

Dj-zés és a COVID-19

4. Találj olyanokat, akik hasonlóak, mint te

Ha nem létezik, készítsd el! Ha nem tetszik, változtass rajta! Ha úgy érzed, az emberek téged tönkretesznek, akkor keress olyanokat, akik hasonlóan ezt érzik! Ezek az emberek lesznek a te törzsed. Oda tartozol. Együtt fogalmazhatjátok meg, mi az, aminek nem örültök, és együtt tehettek valami pozitív dolgot. Sokkal könnyebb eljutni oda, ahová akarsz jutni, mások mellett, olyanokkal, akik támogatnak. Ez az út kevésbé magányos, és szórakoztatóbb. Legalább egy emberrel dolgozz együtt. Életem során két nevezetes vállalkozást építettem fel a zene területén (DJ iskola és Producer képzés), és mindkettőnek előnyös volt a kialakult szilárd partnerség, amely jobbá tette őket.

 

5. Fogadd el, hogy a tehetség szubjektív

Magad, és a tehetséged értékelését összehasonlítani mindenkivel (és természetesen azzal, hogy mennyire tehetségesek), eredménytelen és pusztító. Tehát ne csináld! Lehet, hogy valaki túlértékeli vagy alulbecsüli „tehetségét”, esetleg mindkettőt egyszerre! Emlékszem, ugyanúgy éreztem magam, mint te mostanában DJ-zés közben. Úgy éreztem, hogy jobb vagyok, mint mások – ugyanakkor gyakran úgy érzem magam, mint egy teljes csaló a pult mögött. Vannak, akik értékelik, ha egy DJ a megfelelő dalt a megfelelő időben előhúzza. Egyesek számára a keverésről van szó, míg mások számára még mindig csak az a tény, hogy egy DJ egy adott helyszínen játszik, vagy egy bizonyos márka számára, akik megajándékozzák őket a „tehetségükkel” és előadásukkal.

 

Végül, gyarapodhat a közösségi média követőinek száma, vagy az akasztók száma, amelyeket magukkal hozhatnak. És tudod mit? A tehetség összes meghatározása mellett érvelni lehet. A trükk nem az, hogy összehasonlító gondolkodásmódba keveredj, inkább csak azon kell dolgozni, amelyen szerinted bármikor javíthatsz önmagadon.

 

6. Te is rájössz, hogy a féltékenység annak a jele, hogy valamit jól csinálsz

A helyzet az, hogy ahogy azt érzed, hogy az emberek féltékenyek rád (és hogy bármire képesek lennének annak érdekében, hogy téged lenyomva tartsanak és végig tapossanak), a csapda az, hogy ugyanezt fordítva érezd, és titokban te is ugyanezt tennéd velük, amikor alkalmad nyílna rá. Ehelyett hasznos lehet elgondolkodni azon, hogy a mások féltékenysége azt jelenti, hogy jó úton jársz. Ha megtalálod annak a módját, hogy figyelmen kívül hagyd, talán még nagylelkűséggel is találkozhatsz, a karma végül győzni fog, és éjszaka is jobban fogsz aludni.

 

7. Dj-zés és a COVID-19 – Próbáld elfogadni a dolgokat, ahogy vannak

Íme néhány igazság erről a vállalkozásról. Kevés a következetesség. Kevesen keresnek tisztességes pénzt. Nem igazságos. A tehetség ritkán elég. A számok számítanak (egy DJ, aki tömeget hoz, tehetségüktől függetlenül is bír értékkel). Ez a helyzet, ez mindig így volt. Ha valóban szereted, akkor el kell fogadnod és azon belül dolgoznod kell, követve a fenti pontokat, élvezve az utazást és bízva a hosszú távú eredményben. Ha nem tudod, akkor talán nem szereted annyira, mint gondolod, és ehelyett egy idealizált változatát szereted. Itt valódi döntést kell hoznod, mert nem tudod megváltoztatni a dolgok helyzetét.

 

8. Ne tápláld magad a „nem a tehetségről szól” baromságokkal

Csak eleged van, és azt hiszem, tudod. Természetesen a tehetségről van szó. Ha nem látod, lépj hátra és keresd meg! Bővítsd a világod! DJ-ként olyan művészek számát játszom, akiknek egy kis kutatása után kiderülhet, hogy “csak” 500 követőjük van. Szeretném, ha lenne olyan tehetségem, amely ezeknek a srácoknak (és egyre inkább lányoknak) számomra egyértelműen bőven van. A jelenlegi sikerességük jelzi-e tehetségüket?

 

Az igazság az, hogy lehetetlen a kérdést megválaszolni. Arról, hogy észrevegyék őket, garantálhatom neked, hogy mindent megtesznek, amit a fentiekről írtam. Keményen dolgoznak, kivitelezik, játszák a hosszú játékot, megtalálják a többieket, akik hasonlóan gondolkodnak, és megpróbálják figyelmen kívül hagyni a rontókat. A siker a kreatív megvalósításnak a mellékterméke. Nem ennek az oka. Nézd csak meg azokat a művészeket, akik csak a haláluk után szereztek hírnevet. Próbáld elkülöníteni művészetedet attól, ahogyan a világ szemléli! Még mindig úgy érzed, hogy lemondasz a DJ-zésről?

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések