AlphaTheta DDJ-GRV6 kontroller

Megjelent az AlphaTheta új kontrollere a DDJ-GRV6

AlphaTheta DDJ-GRV6 1

Az AlphaTheta DDJ-GRV6 egy négycsatornás, középkategóriás DJ kontroller, amely főleg hobbi DJ-k számára készült. A Rekordbox és a Serato DJ Pro is jár hozzá. Teljes méretű Jog-okkal rendelkezik, és számos izgalmas funkcióval bír mindkét alkalmazáshoz, amelyek egyedivé teszik. Röviden, egy méltó helyettesítője (a család gyengécskébb) DDJ-FLX6 kontrollernek. Ha neked nem probléma az egy mikrofoncsatorna és a rövid Pitch bend, akkor elégedett leszel vele.

 

ELSŐ benyomások

A DDJ-GRV6 („groove six”) professzionális megjelenésű kontroller, annak ellenére, hogy az AlphaTheta más alsóbb kategóriás kontrollereivel megegyező fogyasztói szabványok szerint készült, ami lényegében sok műanyag és olcsóbb érzetű (és megjelenésű) vezérlőt jelent. Miközben megtartotta az FLX6 teljes méretű tárcsáit, elveszítette azokat a rosszul megválasztott, hatalmas gombokat, amelyek nevetségessé tették azt a kontrollert. Összességében ez egy sokkal komolyabb megjelenésű eszköz.

AlphaTheta DDJ-GRV6 2

Az új Groove Circuit (vezérlőelemekkel a Rekordbox-hoz, és Stems FX-szel a Serato-hoz) már egy új, fényes fekete bevonatú csíkot kapott a kontroller tetején, amely megkülönbözteti a matt felülettől. Nagyon jól néz ki, és az új könyvtárkezelő panel a középső részen professzionális megjelenést kölcsönöz. Az új elhelyezésű Pad-ek/gombok nagyon klubos érzést adnak, és első összbenyomásra összességében valóban jónak tűnnek.

 

Groove Circuit

A Groove Circuit egy figyelemre méltó próbálkozás arra, hogy valami újat alkothass a jelenlegi stem technológiával, de hogy hasznos-e számodra, az a mixelési stílusodon múlik. A Groove Circuit a Rekordbox egyik kiemelkedő funkciója ebben az egységben. Lehetővé teszi, hogy élőben remix-eld bármely dal dobjait. A négy gomb egyikének megérintésével helyettesítheted a lejátszott dal dobjait előre betöltött dob loop-okkal, amelyek 2-4 loop-ból álló bank-ben találhatók. Nemcsak ezt, hanem bármely lejátszott dal dobjait is sample formájában rögzítheted ezekre a slot-okra, majd ugyanúgy felhasználhatod őket. Az szoftverben további csomagok is elérhetők, vagy a saját loop-jaidat is létrehozhatod az imént leírt módon.

Alphatheta DDJ-GRV6 8

Valójában egyszerű és nagyon szórakoztató, akárcsak a Groove Circuit újabb része, a „drum roll”, amely hasonlít a DJ felszereléseken régóta elérhető loop roll funkciókra, de kizárólag a dobokat érinti. Ez valójában egy gyors módja a dob stem kiválasztásának, majd a loop funkciók használatának, ami más eszközökön is lehetséges, de nehézkes – most viszont könnyebbé vált. Végül van egy „drum release” pedál, amely levágja a dobokat a mixből, miközben egy általad választott effektust indít el, mint például vinyl break, spin back, echo out és így tovább. Ez hasonlít a Serato stem-jein már régóta elérhető funkcióra, és szintén szórakoztató.

 

Újítások

A Serato-ban a Groove Circuit Stems FX-ként működik, ami ugyanazt a roll funkciót kínálja, amiről az előbb volt szó, de most mi választhatjuk ki a stem-et vagy stem-eket, amikkel dolgozni szeretnénk, nem csak a dobokat. Ezen kívül a pedált bármely választott stem-hez is használhatjuk, ugyanúgy, ahogy a Groove Circuit-nél írtuk.

AlphaTheta DDJ-GRV6 5

Az új könyvtár vezérlők a Rekordbox 7 javított könyvtári funkcióit kihasználva közvetlen hozzáférést biztosítanak a szoftver felfedező funkcióihoz, és igazán jól működnek a hardveres előnézetek, így bármely kiválasztott számot hallgathatsz a fejhallgatódon egy gombnyomással, anélkül hogy betöltenéd. Ez mindig is lehetséges volt, de egér használatával, így ez nagy előrelépés. A javított könyvtárvezérlők jól működnek, bár Rekordbox-ban kissé jobban mint Serato-ban. Ott ezek a gombok kissé más funkciókat látnak el, de a nézet gomb mindkét alkalmazásban közös, amely gyorsan váltogat különböző szoftver nézetek között, beleértve a könyvtári nézetet, így könnyebben találhatsz számokat. 

 

Az egység egyik érdekessége, hogy a Performance Pad-ek a Jog-ok fölé kerültek, és nyolc gombos sorba rendezve helyezkednek el. Ez természetesen megegyezik a CDJ-3000 és az Opus Quad vezérlővel. Ami innovatív, hogy ezek nemcsak cue és loop vezérlésére szolgálnak, hanem a teljes funkciókínálatot biztosítják, például loop roll, keyboard, sampler és még sok mást. Ez az első vezérlő, amely teljes mértékben kihasználja ezt a pad stílust, és jól működik.

AlphaTheta DDJ-GRV6 4

Az FX-ek jól használhatók mind a Serato-ban, mind a Rekordbox-ban. Az összetett Sound Color FX szintén elsőként jelent meg egy ilyen szintű vezérlőn, ami azt jelenti, hogy a csatornánkénti filter-ek különféle dolgokra cserélhetők, például noise, dub echo, jet és sok más (általában) reverb/delay típusú effektre. Ezek a beat FX-hez hasonlóan mind a Serato-ban, mind a Rekordbox-ban működnek.

 

Egyéb jellemzők

A hangminőség rendben van egy ilyen szintű vezérlőhöz, és összességében a GRV6 valóban rendelkezik annyi funkcióval, hogy izgalmas vezérlő legyen önállóan is. Ez az első vezérlő, amely mély Rekordbox 7 könyvtári integrációval rendelkezik, csupán a második vezérlő az hivatalos Rekordbox stem vezérléshez, és természetesen a kiemelt Groove Circuit és Stems FX kiegészítések egyediek. A DDJ-FLX4-hez hasonlóan közvetlenül csatlakoztatható iOS és Android eszközökhöz, amelyek Rekordbox alkalmazásokat futtatnak.

AlphaTheta DDJ-GRV6 back

AlphaTheta DDJ-GRV6 9

Összegzés

Az AlphaTheta DDJ-GRV6 egy erőteljes funkciókkal rendelkező vezérlő, remek Jog-okkal, kiváló effektekkel és rengeteg professzionális funkcióval, amelyek hosszú ideig lefoglalják majd a figyelmedet. Kár, hogy a mellékelt Serato DJ Pro nem tartalmazza a Pitch ‘n Time kiegészítő csomagot, ami szükséges a Key Shift-hez.

AlphaTheta DDJ-GRV6 3

Ha olyan eszközt keresel, amivel otthon tudsz gyakorolni, és ami nem tűnik túl eltérőnek a klubban található eszközöktől, akkor ez az. És bár kicsit drágább, mint az FLX6, azt gondoljuk, hogy megéri az árát. Határozottan sokkal jobb, mint az FLX6, és ha el tudod viselni a hiányosságait, mint az AUX bemenet hiánya, a nagyon kicsi Pitch Fader és az általános minőség, akkor biztosan sok szórakozásod lesz vele. Ez különösen igaz, ha figyelembe vesszük, hogy ingyenesen kapod a Rekordbox tökéletesen használható verzióját, ingyen egy jó verzióját a Serato-nak, és néhány egyedi jellemzőt, ami hosszú ideig boldoggá tesz majd.

     

 

Forrás: digitaldjtips.com
Szerző: Kopi

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések