Instagram Dj 10 karantén tipp a profilod népszerűsítéséhez

A legjobb alkalom arra, hogy megduplázd a social media tartalmaidat DJ-ként. Kezd el most  Instagram Dj profilod fejlesztését és később meglátod az eredményét. Tedd meg ezt a fellépések, foglalások és nagyobb siker érdekében!

2020 március 24-én az amerikai DJ, D-Nice Trevor Noah vendége volt az amerikai TV műsorban. Azért hívták meg a műsorba, mert a maraton set, amit élőben közvetített az Instagramon a karantén alatt elérte a 100ezer nézőt, köztük volt Oprah, Michelle Obama, Drake és Jennifer Lopez. A karantén és világjárvány nélkül biztos nem érte volna el ezt a számot és nem hívták volna meg az amerikai TV Showba.
Valószínűtlen, hogy ezt az eredményt megismételje, de hasznára válik, hisz megduplázhatja a nézettségét, követőit. Ebben a cikkben megtekintjük, hogyan is változtathatod meg gyorsan a social media stratégidat, és fordíthatod hasznodra ezt az időt.
Most az Instagramra fogok koncentrálni, de ezek a tippek univerzálisak.

10 karantén social media tipp

1. Állítsa le a Instagram Dj felületed előre programozott tartalmát

Biztos vagyok benne, hogy láttál már 1 olyan DJ-t az Instagramon, akinek a világjárvány előtti előre beprogramozott képei kerülnek ki. Ezek a „micsoda buli” képek, pedig nagyon sok embert irritálnak ebben az időben. Ha szokásod, hogy tartalmat időzítesz a HootSuite-el például, és ha a járvány előttről van bejegyzésed beidőzítve akkor szedd le őket, ne legyenek elérhetőek. Ha ezeket nem szeretnéd leszedni, akkor legalább a kép címét változtasd meg a „micsoda buli” -ról „Alig várom, hogy újra ott lehessek” -re.

2. Fokuszálj a jelenlegi Instagram Dj felületed hangulatára

Top tartalom, ami tükrözi a hangulatot leginkább vicces, informatív vagy inspiráló. Az emberek tájékoztatása a vírus terjedéséről vagy a halálos áldozatok száma nem a legjobb tartalom, amit mi DJ-ként megoszthatunk, de ha a napi munkád ezzel kapcsolatos, akkor hajrá.

Megfelelőbb lehetnek például dalszövegek, amelyek az aktuális pillanatról szólnak. Ezeket a (virtuális hirdetőtábla) használatával elkészítheted. Nagyon egyszerű a használata, beírod a kívánt szöveget, screenshotolod és kivágod. De természetesen ugyanezt megcsinálhatod egy egyszerű grafikai applikációval is. Azzal is megnevettetheted a követőidet, ha saját “quarantine”, “Coronavirus” vagy “Covid”-hoz kapcsolódó szavakat hozol létre, mint például Rita Wilson színésznő. Saját lejátszási listát csinált a Spotify-on, aminek a „Quarantunes” nevet adta.

home Instagram Dj

3. Változtasd meg a napi tematikus posztok témáját

A „Throwback Thursday” az egyik legnépszerűbb téma az Instagramon. Minden olyan kép, ami már
nem illik bele az első tippnél említett postokba, újra lehet csoportosítani őket #TBT postokká. Például
képek a nagy tömegekről esküvőn, klubokban ideillenek. Új témákat is létrehozhatsz a #MusicMonday, #WeddingWednesday vagy #TuesdayTips mellett helyet kaphat ideiglenesen a #SocialDistancingSunday, #HandWashWednesday vagy a #SantiseSaturday is.

4. Kezd el a saját livestream showdat

Senki nem foglal le most DJket, de az emberek észrevehetnek, ha fantasztikus élő DJ streamet közvetítesz az Instagramon.
Nézd meg az előző cikkünket, amiben a 10 élőzés közben elkövetet hibákat soroljuk fel. Sokat tanulhatsz belőle ahhoz, hogy eredményes élő közvetítést csinálj (valamint arról is, hogyan lehet a legjobban elkerülni a szerzői jogi problémák miatt történő kirúgást). Kezeld ugyanúgy a virtuális showdat, mint bármely más rendes showdat: csinálj egy „szórólapot”, nevezd meg az időt, promotáld és próbálj arra gondolni, hogy ez egy lehetőség arra, hogy megmutasd a tehetséged. Mindezzel pedig a jövőbeli foglalásokat segíted és a networkinget, nem csak az időd elütését.

5. Csinálj saját Memeket

A Memek órásiak most.
A minap posztoltam egy halom ital jegyet és ezt írtam a képhez: „Megkaptam a kormány ösztönzését
a munkanélküli DJ-k számára.” Rengeteg oldal van, ahol tudsz csinálni saját memet, ilyen példul a Makeameme, Imgflip.com és a Kapwing.com is. Akár a saját „Keep calm” memedet is elkészítheted a Keepcalmandcarryon,
Keepcalms és Keepcalmandposters oldalakon. Mindenképpen használd a következp hashtageket: #DJmeme, #DJlife, #DJnation ha DJ vonatkozású a kép.

6. „Behind the scenes” tartalmak

A TV műsorok világszerte élőben közvetítenek a házigazdák otthonaikból, a színfalak mögött történik most a „jelenet”. Itt az ideje az átláthatóságnak, hitelességnek és hogy megmutasd milyen ember vagy. Dobd ki az ablakon az Instagram „esztétikai” szabályait, és használd ki ezt a társadalmilag elfogadható lehetőséget és mutasd magad melegítőben. Hogy néz ki a „live broadcast” stúdiód a kamera mögött? Mennyi wc papírod van? Hogy változott meg a háztartásod? Posztold és mutasd meg a követőidnek, hogy rád is hatással van a helyzet – és együtt megbirkóztok ezzel.

7. Használj a ’Stay home’ GIF-eket

Elképesztő forgalmat tudsz csinálni az Instagram történeteddel, ha használod az új „Stay Home” GIF-
eket. Kattints a „Stay Home” GIF-re és mások posztját is láthatod. Az Instagram „Stay Home” GIF garantáltan növelni fogja a nézettséget.

Instagram Dj

8. Használj népszerű hashtageket helyesen

Az Instagram postokhoz adott hashtagek javítják az elkötelezettség mértékét… különösen akkor, ha
ezek célzott hashtagek (#love and #asia típusúak nem segítenek)
Míg #COVID, #COVID19, #Coronavirus, #Quarantine, #CoronavirusOutbreak, #Pandemic, és #SocialDistancing túlságosan széles ahhoz, hogy hasznukra legyen most, #MyPandemicSurvivalPlan, #QuarantineAndChill, #Coronapocalypse, #StayAtHomeChallenge, #SafeHands, #ViewFromMyWindow, és #TogetherAtHome hashtagek sokkal népszerűbbek most.

Hetente mutatunk be DJket. @DigitalDJTips kövess be minket több infóért.

9. Légy interaktív

Sokan már unalmasnak találjuk a social media kihívásokat (#GameFaceChallenge, ami most a DJ-k körében népszerű) és a „tunnels”, azaz „alagút” postok (képen való megjelölés után, annak megosztása és így tovább sokszor, ezzel egy „alagutat” alkotva. A véleményalkotásban az emberek soha nem fáradnak el. Használd az Instagram szavazás funkcióját, hogy feltehess a követődnek igen vagy nem kérdést, valamint a sima kérdés funkciót, a rajongók véleményéről, vagy a mosolygós smiley fej elhúzással
jelzett vélemény funkciót, hogy felmérd mennyire szeretik a történeteidet.

10. Készítsd elő Instagram DJ profilod jövőbeli tartalmát

A mostani szabadidődben gyűjtsön tartalmat arra, amikor a dolgok „visszatérnek az életbe, vissza a valóságba”. Menj végig a régi képeiden/videóidon és csinálj egy Dropbox fájlt, ahol a fellépéseid vagy témával kapcsolatos képeidet tárolod, így egyszerűbb lesz később. Az Instagram mappában almappákat is csinálhatsz, mint például “Throwback Thursday” vagy más téma, amiket posztolni szoktál (edzés, jótékonykodás stb)Miután végig mentél a képeken, gondolkozz zenékben. Amik hozzád passzolnak és a kedvenceid, azokból ragadj ki pár sort és csinálj belőlük egy listát. Ezeket az idézeteket tartalommá lehet alakítani
(lásd a 3. tippet) vagy ösztönző feliratokká.

Az Instagram szakértők a napi posztolást javasolják, ez a leghatásosabb. Tehát ha csak akkor posztolsz, amikor fellépésed van, vagy új plakátod, ragadd meg ezt a lehetőséget és készíts extra tartalmat.

Végezetül…

Mindig emlékezz arra, hogy most az a legfontosabb, hogy olyat posztolj, ami a mostani helyzettel kapcsolatos. Légy vicces. Légy informatív. Légy inspiráló. Légy figyelmes. De ne légy elérhetetlen … vagy, ami még rosszabb, ne tűnj el.
Őszintén szólva, a közösségi média fogyasztás a mostani időszakban emelkedik, mivel mindenki be van zárva. Ezért a lehetőségeket kell keresni ebben. Egy remek alkalom, hogy növeld a rajongói táborod.
Forrás: Digitaldjtips

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük