Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

MIXING/MASTERING

Kezdés: Hétvégi csoport: 2024.06.01 14:00 vagy
Hétköznapi csoport: 2024.05.27 18:00

A képzés telítettsége

6 szabad hely

Időpont

Hétvégi csoport: 2024.06.01 14:00 vagy
Hétköznapi csoport: 2024.05.27 18:00

Időtartam

8 alkalom 32 óra
Hétköznapi és hétvégi csoportok

Maximális létszám

6 fő

Ár

179 990 Ft

Részletfizetés esetén 2×100.000 Ft

Oktatók

Németh Balázs

Németh Balázs

Vezető oktató
Révész Dániel

Révész Dániel

Mixing/master oktató

A képzésről

A Mixing Mastering képzésen megtanítunk a professzionális lekeverésre. Képessé válsz magabiztosan lekeverni bármilyen zenei számot. A képzés célja, hogy a következő szintre fejleszd zenéd a megfelelő hangzás elérésével. A zeneiparban már nagy tapasztalatot szerzett oktatók fogják megmutatni neked lépésről lépésre egy zenei mű lekeverését (mixing) és Masterelését!

nap
óra
perc
másodperc

Témakörök

Alapvető mixing eszközök megismerése

A kurzus során megtanuljuk a  különböző EQ görbék használatát, hangszerek szeparálását, valamint a különböző Equalizerek sajátosságait. A tanfolyam során megismerkedhetsz a kompresszor különböző paramétereinek szakszerű beállításaival, a master kompresszor működésével, illetve az úgy nevezett bus kompresszorral. A limiterek master csatornán való használata kerül ebben a részben előtérbe. Olyan szituációkat is elemzünk, amikor a limitert az egyes hangszereken is érdemes használni a lekeverés során

Mixeléshez használandó eszközök bemutatása

A  zengetők (reverb) különösen fontosak a sztereo térben való szeparálás terén. Ebben a részben a reverb, sztereo tér befolyásolását mutatjuk be, gyakorlati felhasználás közben. A  zajzár (noise gate) felvételnél, illetve analóg eszközöknél való használata kerül bemutatásra. A különböző Delay-ek gyakorlatban való felhasználását és a hangszerek térben való elhelyezését fogjuk ezzel az eszközzel megtanulni. Bemutatásra kerül több plugin is, mint például a Replika, Replika XT, Fabfilter Timeless 2. A különböző torzító effektek sajátosságaival fogtok megismerkedni, mint pl. Izotope Trash, Fabfilter Saturn stb. Külön bemutatásra kerül, hogyan lehet kifejezetten lekeverésre használni a torzító effekteket.

Ének mixing

Az egyik legnehezebb feladat manapság az ének lekeverése. Itt kifejezetten azokat a pluginokat mutatjuk be, amik vokál processzálásra különösen ajánlottak. Bemutatásra kerül többek között az Ozone NectarMelodyne. Különböző projektek során bemutatjuk, hogy lehet vokált bármilyen zenéhez hozzáigazítani. Olyan kérdések is megválaszólásra kerülnek, hogy mit lehet tenni egy hamisan felénekelt hanganyaggal.

Teljes zenei projekt mixing/masteringje

Sávonként lekeverésre kerül egy nagyobb zenei projekt, az előző órákon megtanult eljárások és pluginek/effektek segítségével. A bemutatott projektet mindenki megkaptja és otthon saját ízlése szerint a tanultak alapján lekeverheti. Továbbá a különböző órákon adott házi feladatok ellenőrzésére is itt kerül sor. Vizsgára való felkészítés részeként további házi feladatokat adunk a diákoknak.

Mastering

Több fajta master-lánccal megismerkedünk, olyan speciális megoldásokkal is mint pl. a pre-master. Ezenkívül előkerülnek a különböző kompresszorok, limiterek és olyan speciális eszközökkel is megismerkedhettek, mint a maximazer a multiband kompresszor és a stereo tool. A speciális dithering eljárás kerül bemutatásra, ami exportálásnál különösen fontos.

Végzőseink munkái és vélemények az iskolánkról

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!