Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fill készítése FL Studio segítségével!

Ebben a videóban a zenei elemek összekötését segítő úgynevezett Fill zenei egységeket mutatunk be nektek.

Mi is az a Fill?

A fill lényegében bármi lehet, bármilyen hangszerből állhat. Legtöbbször dobokat használnak arra, hogy megoldják a zenei összekötéseket. Fx vagy effekt hangok is sokszor részét képezik ezeknek az átkötéseknek. Ebben a videóban a Filleket pattern módban egy beépített dob géppel az FPC-vel fogjuk felépíteni. A hangok megfelelő kiválasztása elengedhetetlen egy jó fill felépítéséhez. Megismerkedünk az arpeggio midi effekt működésével illetve, hogy ennek segítségével hogyan tudunk véletlenszerű sémákat (patterneket létrehozni.) A különböző automatizációk nagyban segíthetik a véletlenszerűséget. Előkerül az Edison plugin is, amiben még érdekesebb dolgokat létrehozni az alapból midi beállítottságú FPC dobgép segítségével.

Érdemes több felvételt is készíteni, majd audióként összevagdosni. A videó második felében a saját hangmintákat használunk, hogy még érdekesebb legyen az adott fill. Fontos megjegyezni, hegy különböző szintetizátor hangokat is berakhatunk az adott szekvenciába, hogy még pörgősebb legyen a Fill-ünk. Természetesen, ha jól átgondolt koncepciónk van, akkor a véletlenszerűséget a minimálisra csökkenthetjük. Póbáljunk meg minél több hangszer használni. Érdemes a tört ütemeket is kipróbálni. Mint például a triolák (triplets).

Az Fl Studio pattern módja és beépített sampler-re még több lehetőség ad, mint például egy Ableton esetében. Használd ki a Daw szekvenszered adta lehetőségedet. Abletonban ugyan másképp lehet ezt megoldani, viszont Live act-ként is kiprobálhatod az összerakott fill-eket. Nem árt viszont Push 2 vagy Novation launchpadokat beszerezni, hogy még kreatívabb és élőbb érzést tudj adni a filleknek.

További tartalmak

Amennyiben érdekelnek további videók és hasznos tartalmak, úgy látogass el FL Studio blogunkra, ahol további ingyenes videókat találhatsz a zeneszerkesztésről FL Studio környezetben. Már kapható az FL Studio könyvünk is, amiből akár otthon is megtanulhatod a zeneszerkesztés fortélyait. Amennyiben érdekel, itt megveheted tankönyvünket!

 

 

[av_promobox button=’yes’ label=’Jelentkezek’ link=’manually,https://sonicschool.hu/kurzusaink/#pre-sale’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue801′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-2eh0u7′]
Tetszett a poszt érdekel a zeneszerkesztés a lekeverés? Akkor jelentkezz iskolánkba!
[/av_promobox]

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és kapj extra kedvezményeket kurzusainkból!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések