FL Studio 20
Tippek, Trükkök

FL studio egy komplett zeneszerkesztő szoftver vagy másnéven Digital Audio Worstation (DAW). Nem kevesebb mint 20 éves fejlesztői munka eredménye. Mindent egyben megtalálsz, komponálás, felvétel, mix és mastering minden, ami egy professzionális minőségi zene elkészítéséhez szükséges.
FL studio manapság a legfelkapotabb zenei szoftver és sok népszerű DJ és előadó is használja.

Érdekel az FL studio programSzeretném megtanulni használatát

Az Fl Studioval kapcsolatos legfontosabb információkat itt olvashatod.

Fl Studio mixer

Masterelj és Mixelj (lekeverj) a lehető legmagasabb ipari szabványoknak megfelelően. Megtalálod az összes eszközt, ami szükséges ahhoz, hogy professzionális zenét írhass. Beleértve az effekt láncokat audio send csatornákat sidechain csatornákat haladó automatizációkat plugin késleltető kompenzációkat és sok minden mást… Alakítsd kedvedre a mixer méretét és kinézetét!

FL Studio Piano roll

Az Fl studio molten lett a leghíresebb Piano Roll a DAW szoftverek között. A Piano Roll area, használjuk, hangjegyeket, midi információka, automatizációkat küldjünk a hangszereknek, plugineknek (szekvenszálás). Rengeteg hasznos eszköz segíti a munkádat, hogy könnyedén eligazodj a  zenelmélet világában és komplex dallamokat tudj létrehozni. Egy kattintással létrehozhatsz akkordokat, skálákat. Könnyedén szerkeszthetsz egyszerre akár több hangszer dallamot is egy Piano rollon belül.

Browser és Playlist

Semelyik másik program nem annyira flexibilis mint az FL Studioban található Playlist. Kreállj pattern-ket (sémákat) és helyezd el őket a Playlistben, így készíts teljes értékű számokat. A zenei sávok (track) képesek hangjegyek (note), automatizációk és hangminták (audio sample) tárolására. Helyezd bárhova őket nem fogják felülírni egymást. Használd a Browser-t, ahhoz hogy megfelelően tárold adataidat a projekten belül. Ereszd szabadjára gondolataid és kreativitásod!

Több mint 80 hangszer és plugin!

Az FL Studio Producer változata több mint 80 hangszert effektet, hangminta vételező eszközt (sampler), modulációs és manipulciós plugint, szintetizátort, kompresszort, késleltetőt (delay), equalizert, szürőt, flangert, phasert, chorust, zengetőt (reverb), torzítót, bit-crushert és még sok minden mást tartalmaz. A program segítségével, bármilyen stílusban képes vagy megalkotni bármit, amit szeretnél.

Alapvetően olyan programot kerestem, amit könnyű használni és és gyorsan lehet vele zenét szerkeszteni. Párszor megprobáltam Logic-ra váltani, de nem az én világom. Amikor eszembe jut egy ötlet fontos, hogy gyorsan le tudjam jegyezni. Ezeken felül a program rengeteg hasznos és kiválló plugin található, amiket sokszor használtam zenéim készítése során.

„[FL Studio] megleltem és itt tartok. Nagyon gyorsan tudok dolgozni vele. Egyből le tudom jegyezni az ötleteim. Szórakoztatóvá tette a zeneírást. Bárki bármit mond az egyik legjobb közösséget tudhatja magáénak.”

„Az Fl Studio feltűnt én meg eldobtam az agyam. Minden benne van amire szükségem volt. Nem is kérdés, hogy ezt választottam. Letisztult kezelő felület, átlátható menürendszer. Évről évre csak jobb és jobb. Hallgatnak a felhasználók tanácsaira, ami miatt egy nagyon felhasználó központú program jöhetett létre.”

„Kicsit kezdtem unni, hogy mindenki csak a Logicot és más programokat istenít, holott szerintem ez a legjobb zeneszerkesztő program, amióta belevágtam ebbe hobbiba. Lehet, hogy mókás a kinézete, de az egyik legnagyszerűbb program, amit valaha írtak. Órákat képes vagyok eltölteni úgy, hogy észre sem veszem, hogy milyen gyorsan telik az idő. Egy szó mint száz magába szippant.”

Audio bővebben

Multi track audio felvétel Time-stretching és hangmagasság elhangolás (pitch shifting). Vedd fel kedvenc hangszered a legújabb technikával.

Dedikált hardver

Használd a legkülönbözőbb hardver eszközöket és játsz élőben. Csak pár kattintás és már élőben is visszajátszhatod kedvenc dalodat. Novation Launchpad, Akai FL Studio Fire

Dedikált hardver

Használd a legkülönbözőbb hardver eszközöket és játsz élőben. Csak pár kattintás és már élőben is visszajátszhatod kedvenc dalodat. Novation Launchpad, Akai FL Studio Fire

fl studio mac
 • Vektoros kezelőfelület
  Újraméretezhető és bárhova elhelyezhető kezelőfelület.
 • Multi-touch
  Érintés érzékenységre találták ki.
 • MIDI Tanulás
  Erőteljes MIDI kontroller linkelhető paraméterekkel.

 • Automatizáció felvétel és szerkesztés
  Vedd fel élőben a mozgásokat majd szerkeszd !
 • Élő DJ Kontroll
  Erőteljes Live performance és clip inditás
 • Vizualizációs effekt plugin
  Renderelj 4K videókat egyenesen a programból.

 • VST és ReWire támogatás
  Használd pluginként vagy kösd össze más programokkal
 • Tovább fejlesztett súgó felület
  Kontextusban kereső súgó (nyomd meg az F1-et).
 • Élethosszaglani frissitések
  … semmit nem kell fizetned soha többé! 


Fruity változat

Alap melódiák és szerkezet

99 dollár

Fl studio producer edition

Producer változat

Teljes zene összeállítás és audio felvétel

199 dollár

fl studio signature valtozat

Signature változat

Teljes zene összeállítás és extra pluginek

299 dollár

fl studio signature változat minden pluginnal

Minden plugin egyben

Teljes zene összeállítás és hozzáférés minden pluginhez

899 dollár

FL Studio, tippek, trükkök zeneszerkesztéshez

Ezen az oldalon gyakorlatközpontú tippeket trükköket találhatsz, FL Studio zeneszerkesztő szoftverről!

Mixing/mastering gyakorlatok

Rengeteg videót és cikket találhatsz mind mixing mind Mastering témakörben! Az videók és cikkek  FL Studio környzetben írodtak.

Sound Design

Számos hang és hangzás elkészítését meg találhatod a videók és cikkek között. Legyen az szó pergődob készítésről egészen basszus hangok létrehozásáig.

Zeneelmélet

Zeneelmélet témakörben is bele mászunk az FL Studio adta lehetőségeknek. Bemutatjuk milyen midi eszközök és külső pluginek segíthetik munkádat miközben dallamot írsz!

Saját tankönyvek

Magyarországon egyedülállóan a Sonic School saját tankönyvvel rendelkezik, FL Studio témában. A 300 oldalas könyv remekül kiegészíti a cikkeinket és képzéseinket!

Teljesen ingyenes

Az oldalon felhalmozott tudást bármikor megtekintheted nem kell semmire befizetned vagy előfizetned. Teljes mértékben ingyenesen hozzáférhetőek!

Kedvet kaptál? Jelentkezz! 24 órás képzésünkre 79.990 Ft

Partnereink