Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A világ legjobban fizetett DJ-i 2016-ban

A VILÁG LEGJOBBAN FIZETETT DJ-I 2016-BAN

 

Úgy tűnhet, Calvin Harris-nek meglehetősen nehéz éve volt. Autóbaleset szenvedett, szakított a barátnőjével, Taylor Swift-tel és 3 millió dollárral kevesebbet is keresett a tavalyi évhez képest. Azonban ennél sokkal több kell, hogy valaki letaszítsa a trónról. A nehézségek ellenére is 63 millió dollárt sikerül összeszednie idén. Egymás után már 4 éve őt választják a legjobban fizetett DJ-jének. A látványos fesztiválok, dübörgő basszusok és szintetizátorok világában Calvin Harris egymaga 400.000 dollárt keresett egy fellépésen Vegas-ban.

 

,,Én akarok lenni a legjobban fizetett dalíró producer és zeneszerző, amíg világ a világ“ – közölte a Skót származású DJ a Forbes magazinnak évekkel ezelőtt.

A következő legtöbbet keresők szintén európaiak . A holland születésű Tiesto 38 millió dollárral lett gazdagabb a 7up támogatásával és több mint 100 koncerttel a háta mögött. Utána rögtön jön is David Guetta, aki idén az futball Európa-bajnokság himnuszát komponálta és több mint 28 millió dollárral a 3. helyen lett befutó. Mindezek ellenére a gazdasági adatok azt mutatják, a top 10 DJ összesen 270.5 millió dollárt DJ-zett össze, ami 1% kevesebb, mint amennyi tavaly volt. A Forbes 2012 óta teszik közzé a top DJ-k összes bevételét.

 

,,A buborék már kipukkant Amerikában”, mondta Steve Aoki (No. 5. 23.5 millió), aki 198-szor játszott a tavalyi évben annak ellenére, hogy egy hangszál műtéte is volt. Néhányan a legsikeresebb DJ-k közül a pénzük nagy részét az EDM stíluson kívül más műfajokból szerezték. Például Skrillex (No.7 20 millió) Justin Bieber-rel készült közös dalával szerezte pénze nagy részét, ahova még további 5 számot is készített.

 

Mások csak simán kiszálltak az egész felhajtásból, mint például Avicii (No. 12 14.5 millió), aki nyár végén bejelentette visszavonulását. Mindent beleszámolva az egész iparág (merchandise, felvett számok, reklám, fesztiválok, bulik, jegyeladások) -1.08%-os visszaesést produkált. De vannak valaki számára örömhírek is, mint pl. új tagokkal bővült a veterán DJ-k névsora, idén Dimitri Vegas & Like Mike-nak sikerült a top 10-be bekerülnie Afrojack (No 11. 15millió) és Martin Garrix (No. 9. 16 millió) közé. Na, de nézzük is legjobban kereső DJ-ket:

 

Avicii (14.5 millió)

dj

26 évesen visszavonulni? Ugyan utolsó helyre tudott csak becsúszni, de ne feledjük, nyár végigéig volt csak aktív, ahhoz képest ez is szép teljesítmény. Avicii ezzel szemben viszont nem hagyott fel a zeneírással és olyan nemzetközi márkák zenéit sikerült meg komponálnia, mint pl. a Volvo és Ralph Lauren.

 

Afrojack (15 millió)

dj

A holland szupersztár több, mint 50 fellépést tudhat idén maga mögött. Valamint olyan reklám szerződéseket, mint a divatmárka G-Star Raw.

 

Dimitri Vegas & Like Mike (15.5 millió)

Az újonnan befutók esetében szinte nincs olyan fesztivál, ahol nem képviseltették magukat. Megérdemelten vagy sem mégis képviseltetik magukat.

 

Martin Garrix (16 millió)

A legfiatalabb DJ, aki valaha bekerült ebbe a listába. Többek között a Hauer óra márka hivatalos arca is lett és közös menedzsere van Justin Bieber-rel. Gázsija nem kisebb, mint 16 millió dollár. Igen, ennyi pénz után nem csoda hogy a Balaton Sound-on ingyen beállít valahova DJ-zni 🙂

 

Kaskade (19 millió)

45 éves korával talán a legöregebb az összes befutó közt. Viszont három fesztivál atyja is. Saját bevallása szerint alul értékelt DJ, de ez nem nagyon zavarja, mert így kikerül a kíváncsi szemek radarja alól. Májusban több, mint 20000 jegyet adott el egyetlen koncertre a Los Angeles-i Convection központban.

 

Skrillex (20 millió)

A fő hajtóereje Justin Bieber visszatérésének. Nem kevesebb, mint 5 számot írt neki a Purpe című albumára. Mellette bejárta a bolygót Diplo barátjával.

 

Diplo (23 millió)

Thomas Pentz vagy DJ nevén Diplo szintén megcsinálta az elképzelhetetlent, először játszott nemzetközi sztárként Kubá-ban, mióta enyhítettek a határzárakon. Másik figyelemreméltó munkássága a Lean On, amit Major Lazer tagjaként írt és amit 800 millióan stream-eltek a Spotify-on.

 

Steve Aoki (23.5 millió)

A tortadobáló DJ mester annak ellenére, hogy idén megházasodott és egy hangszál műtéten is átesett, nem kevesebb, mint 198 bulin vett részt. Ezzel a legjobbak között elnyerve a legtöbbet dolgozó EDM sztár nevet. Ezen felül még az Angry Birds filmben is képviseltette magát.

 

Zedd (25 millió)

Az orosz születésű és német neveltetésű szupersztár már karrierje elején nagy hírnevet szerzett magának ének hangjával és produceri tudásával. Ezen felül még egy gitárcéggel is paktál egy partner keretében, hogy megtalálják a következő nagy dobást az EDM keretében.

 

David Guetta (28 millió)

Guetta megőrizte a top 3-as pozícióját és az egyik  legjobban fizetett DJ lett Las Vegas-ban, rezidensként a Wynn klubban. Idén az a megtiszteltetés érte, hogy ő írhatta a futball Európa bajnokság himnuszát.

 

Tiesto (38 millió)

A 47 éves DJ folytatta álom karrierjét most a 7up arcaként. Több mint 100 bulit csinált Las Vegas-tól Vietnám-ig.

 

Calvin Harris (63 millió)

Ugyan románca Taylor Swift-tel véget ért, azonban a bevételei ugyan olyan erősek, mint tavaly. Megtartotta a legjobban fizetett DJ nevet Las Vegas-ban. Valamint annyi show-t csinált, hogy saját repülővel járta be a világot.

 

 

Forrás: www.forbes.com
Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések