Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

MARTIN GARRIX ÉS A SPINNIN’ RECORDS PERESKEDÉS

MARTIN GARRIX ÉS A SPINNIN’ RECORDS PERESKEDÉS

 

Martin Garrix és a Spinnin’ Records kapcsolata egy időben úgy volt leírható, hogy ők egy dinamikus duót alkotnak, de ez a viszony teljesen tönkrement. Egy hosszú bírósági csatározás után Martin Garrix győztesként került ki az ügyből és megnyerte a zenéi jogait, amelyet eddig a Spinnin’ Records és a Music All Stars menedzsment cég kezelt. A döntés kora reggel, szeptember 20-án született meg egy dán bíró Garrix-et támogató ítéletével. A felek közti szerződések semmissé váltak.

garrix

A producer 2015 nyarán indított pert a cégek ellen, amelyben 3.7 milliót és 650 ezer eurót követelt a felektől, mivel ezen cégek „nem megfelelően viselkedtek”. A cégek reagáltak és szerződésszegés miatt Garrix-et hibáztatták az elveszett 6.4 millió eurós jövedelem miatt. Garrix-et állítása szerint megtévesztették, hogy lemondjon a zenéi jogairól, amikor lemez és menedzsment szerződést kötött 2012-ben, amit 2013-ban megújított. Garrix ügyvédje, Oktay Düzgün, kifejtette, hogy érdekellentét állt fent, mivel mindkét céget Eelko Van Kooten vezette, aki zaklatta és zsarolta a fiatal producert és az apját, azt állítva, hogy ez a ajánlatkombináció az egyetlen lehetőségük.

 

A bíró Lelystad bíróságán Hollandiában Garrix javára döntött, kimondva, hogy valóban ellentét volt az érdekek között és ezt Van Kooten csökkenthette volna egy harmadik fél bevonásával. Ehelyett Garrix érdekét az új szerződésben a Spinnin’ Records-al a Music All Stars képviselte, amelynek célja az volt, hogy visszaszorítsa Van Kooten érdekeit. Garrix nagy győzelmet aratott, visszakapta jogait az olyan nagy zenék fölött, mint az „Animals” és az ún. fonogrammok felett is. A Spinnin’ Records szóvivője elmondta, hogy még alaposan áttanulmányozzák a döntést, hogy megértsék, hogy miről is szól az 56 oldal és hogy meghatározzák sikeresek voltak-e.

Ez a hír hetekkel azután jött, hogy Van Kooten a Spinnin’ Records-ot eladta a Warner-nek és elhagyta a céget. Bár nincs részvénye már a cégekben, Van Kooten elmondta, hogy azért követte az eseményeket. Az ügy „továbbra is az érdeke”, ahogy ő fogalmazott. A döntés még friss, de komoly hatása lehet, mivel a Spinnin’ Records és a Music All Stars sok éven át olyan label-ekkel működött együtt, amelyeknél olyan nagy nevek vanna, mint Tiesto és Don Diablo. A cikk időpontjában még nincs információ arról, hogy Garrix kérése, hogy a jövedelmet visszamenőlegesen utalják, teljesült-e.

 

Martin Garrix csapata is kiadott egy közleményt:

Boldog vagyok a kimenetelt illetően.” – mondja Garrix, „Nem csak magam miatt, hanem a többi DJ és producer miatt is, hisz ez az ügy nem csak rólam szólt, hanem minden művészről.

 

 

Forrás: Dancing Astronaut
Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések