Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A 2017-es év legjobb reverb plugin-jei – 2. rész

A 2017-ES ÉV LEGJOBB REVERB PLUGIN-JEI – 2. RÉSZ

 

A sorozat következő részében megismerkedhetünk a többi élvonalbeli reverb-bel. Ha még nem olvastad volna az első részt, akkor azt ezen a linken megteheted.

 

12. Waves H-Reverb Hybrid

Típus: Konvolucios/Algoritmusos (Fusion-IR)

Waves H-Reverb

A Waves jól kihasználja az új hibrideket, a konvoluciós és algoritmusos reverb-öket. Általában a konvulucios reverb-ök kevesebb vezérlési lehetőséggel bírnak, mint az algoritmusosak. A kettő kombinációja azonban totális kontrollt ad miközben továbbra is biztosítja a pontos impulzus hangot. Néhány vezérlővel állíthatod az EQ-t, dinamikus kontrollt, ADA analóg modellezést és még sok egyéb mást. A plugin-nel hozzáférhetünk még a művészi preset gyűjteményhez. Mindig jól jön, ha van már készen egy, de a sémák is jók kiindulási alapnak. Nem említettük, hogy 5.1-es hangvezérlést is tartalmaz? Mert bizony azt is ad. Az ára is korrekt a tudásához képest, 349 dollárért már megvásárolhatjuk.

 

Részletes leírás: Waves

 

13. 2CAudio Aether Reverb

Típus: Algoritmusos

2CAudio Aether

Nézzük csak meg a fenti képet… Ez a plugin teljes testreszabhatóságot és sound design-t biztosít. Amennyiben még nem érezzük magunkban, hogy saját reverb-öt csináljunk, ne aggódjunk. Több mint 1300 különböző forrás elérhető a plugin-nel és további bővítési lehetőségekkel is rendelkezik. Lehetővé teszi számunkra a reverse engineering-et, tanulhatunk a reverb-ökről és láthatjuk hogy a profik hogyan tesznek szert tiszta reverb-re, amit te is szeretnél elérni. A beépített funkciók miatt sosem fogyhatunk ki az ötletekből, ezért is szerepel a plugin a listán. Az ára 249 dollár, amelyért minőséget kapunk.

 

Részletes leírás: 2CAudio

 

14. TAL-Reverb-2

Típus: Algoritmusos
TAL Reverb2

Ez az egyik legjobb ingyenes reverb plugin, ki is fejtjük, hogy miért… A TAL rendkívül tiszta reverb-öt biztosít. Az egyszerű vezérlés, amellyel a High, Mid és Low állítható az EQ-ban, szabályozhatjuk a kimenő reverb frekvenciákat. Végignézve a potmétereket, van Room Size, Pre-Delay és Width. Ez az összes alap vezérlő, de nem csak emiatt lehet szeretni a plugin-t. A reverb kimenete meglepően pontos és könnyen hozzáférhető. Ez egy nagyon egyszerű plugin, amely mögött nagy erő lakozik, miközben a CPU-t sem égeti el.

 

Részletes leírás: TAL Software

 

15. Acon Digital’s Reverb Solo

Típus: Algoritmusos

Ha egy egyszerűen kezelhető plugin-t keresel, akkor ez a plugin neked való. A Reverb Solo egy kis egyszerű plugin, mindössze egy potméterrel rendelkezik, amelyek a hangzás méretét és gazdagságát állíthatjuk. Ami igazán rendkívüli az a minőség, amely felveszi a versenyt a legjobbakkal. Az egy potméter mellett még lehetővé teszi a különbségek gyors A/B-ját, a preset-ek közti lépkedést, valamint visszavonási és előrelépési funkcióval is bír. A plugin alsó részén találunk egy Wet/Dry csúszkát. Ez egy gyakori opció a reverb-öknél, amely a reverb intenzitását állítja. Ne lepődjünk meg a plugin egyszerűségén, mert ennek ellenére biztos le fog nyűgözni! Ár-érték arányban is verhetetlen, hiszen ingyenes.

 

Részletes leírás: Reverb.com

 

16. Variety Of Sounds epicVerb

Típus: Algoritmusos

VOS epicVerb

A Variety Of Sounds plugin-je számos effekttel rendelkezik, mely képességei miatt biztos sokak kedvence lesz. Az epicVerb egy két üzemmóddal bíró, ingyenes reverb. A két mód hat különböző sztereó visszaverődési modellt tartalmaz. A modellek vezérléséhez alap potmétereket találunk, mint például Damp vagy Pre-Delay. Nagyon egyszerű, de ennek ellenére jó plugin. Ha ingyenes, minőségi plugin-t keresel, ezt mindenképpen érdemes kipróbálnod.

 

Részletes leírás: VarietyOfSound

 

17 .Voxengo OldSkoolVerb

Típus: Algoritmusos

Voxengo OldSkoolVerb

A Voxengo ingyenes plugin-je, az OldSkoolVerb is érdemes a figyelemre. Az algoritmus minősége az egyik legjobb ingyenes reverb plugin-né teszi az OldSkoolVerb-öt. Nagyon hasonló, mint a Reverb Solo, hiszen csak néhány vezérlési lehetőséget biztosít. Néhány potmétert találunk rajta a Pre-Delay, Space, Time, és Width beállításához, amelyekkel a különböző üzemmódokban állíthatjuk be a reverb-öt. Találunk még benne egy három frekvenciasávos EQ-t is, de a funkcióknak ezzel még nincs vége. Egy Dry Mute gomb segítségével akár a reverb effektet meghallgathatjuk külön is.

 

Részletes leírás: Voxengo

 

18. KR-Reverb FS

Típus: Algoritmusos

KR-Reverb FS

Az egyik legegyszerűbben használható reverb. Egyszerű és magától értetődő. A funkciói miatt elképesztően könnyű használni. Mindössze hat csúszkája van, amelyekkel a Size, Diffusion, Late Size, Decay és a hallgatói pozíció és a Dry/Wet jellemzők állíthatóak. Ezek a beállítási lehetőségek a legfontosabbak, amelyek a legjobb reverb-ökön megtalálhatóak és ezeket ebben a plugin-ben is tökéletesen megvalósították. A KR-Reverb egy kiváló ingyenes plugin, érdemes megismerkedni vele.

 

Részletes leírás: KResearch

 

19. Mo’Verb

Típus: Algoritmusos

Mo'Verb

Ugyancsak egy ingyenes plugin, amely nagyon egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik és leginkább a minőségével hívja fel magára a figyelmet. Az egyik legfurcsább meglepetés a plugin-nel kapcsolatban, hogy bár ingyenes és vannak rajta alap vezérlők, de olyanokat is találunk rajta, amelyeket még számos fizetősön sem. Ilyen alap vezérlő a három EQ-é. Az EQ-k vezérlik a korai, a késői és a fali hangot, így teljes kontrollunk lehet a lehető legegyszerűbb módon. Mindezek mellett a Mo’Verb rendelkezik bemeneti és kimeneti jelerősségmérővel. Ezekkel könnyedén tudod követni, hogy a reverb mennyire fog hatni a hangerőre, amely fontos a megfelelő mixeléshez. 

 

Részletes leírás: Rhythm-Lab

 

20. Max For Live Convolution Reverb Pro

Típus: konvolucios

Max For Live

Ez a reverb könnyen elcsábít, hogy Ableton-ra válts. Natívan az Ableton nem kínál konvulucios technológiájú reverb-öt. Egy sztenderd algoritmusos reverb-öt biztosít, amely ugyan működik, de mégsem ugyanaz a hangzás. Mivel natívan nincs benne, ezért külön le kell tölteni a Max for Live-ot. A Max for Live egy hangszer és effekt készítő Ableton-hoz, de saját modulokkal is rendelkezik. Az egyik ilyen modul a Convolution Reverb Pro. A képen láthatjuk a sok lehetőséget, amelyet kihozhatunk belőle, kezdve a paraméterezhető EQ-tól, EQ módokon át az IR Selector-ig, amely audió fájlokat jelenít meg. Mindezen funkciók lehetővé teszik, hogy a legjobb reverb hangot érhessük el. Az ára is baráti, hiszen külön nem kerül pénzbe, az Ableton Live 9 Suite-tal együtt jön.

 

Részletes leírás: Ableton

 

21. Fruity Convolver

Típus: konvolucios

Fruity Convoler

Az FL Studio natív plugin-jét is érdemes megemlíteni, amelyre ugyancsak nem lehet panaszunk. A Fruity Convolver-rel gyorsan betölthetünk egyedi impulzusokat, hogy saját reverb-bel, effektekkel dolgozhassunk. Az impulzus szekciót jól kidolgozták, számos opciónk van arra, hogy egyedivé tegyük a sample-jeinket, aminek köszönhetően jobban be tudjuk illeszteni ezeket a munkánkba. Az egyik remek testreszabási lehetőség a „Wet Stereo Separation”. Ezzel a funkcióval vezérelhetjük, hogy milyen széles legyen a reverb-ből jövő jel a Dry-hoz képest. Érdekesség, hogy a plugin ugyanazt a motort használja, mint a Seveth HeavenFL Studio felhasználóknak mindenképp érdemes kipróbálni ezt a plugin-t, amelyet megtalálhatnak az FL Studio-ban alapból.

 

Részletes leírás: Image-Line

 

22. Logic Pro X’s Space Designer

Típus: konvulucios

Logic X Pro Space Designer

A designer-ek munkája igazán futurisztikus, amely egyedi funkciókkal is szolgál. Az egyediséget az adja, hogy választhatunk a szintetizált impulzusválaszok és a valódi impulzusminták között. A két világból a legjobb lehetőségeket összeszedve kaptuk ezt meg, hisz valójában konvulucios technológiájú, de van lehetőségünk, hogy digitálisan készült sample-öket használjunk, algoritmus helyett. Remek funckió még az IR Sample szekció, amellyel bármit megváltoztathatunk. Ezek között van a sztereó szétválasztás, hossz, sample rate és a sűrűség. Amennyiben Logic Pro X felhasználó vagy, akkor ezt mindenképp próbáld ki mielőtt valami mást keresnél. Sokszor a a kincsek a szemünk előtt vannak.

 

Részletes leírás: 9to5Mac

 

23. ANWIDA Soft DX Reverb Light

Típus: Algoritmusos

Anwida Soft DX Reverb

A DX Reverb Light egy ingyenes, könnyen használható plugin, amelynek algoritmusos technológiájával kicsi és nagy szobákat emulálhatunk. Bár talán túl egyszerűnek tűnik, de a minősége mégis kiváló. A minősége javát a preset kollekcióban fogjuk megtapasztalni. A preset-ek képesek a reverb-öt mono-ból mono-ba vagy sztereó-ból sztereó-ba tolni.

 

Részletes leírás: Anwida

 

Összegzés

A listában szinte mindenki megtalálhatja a neki való reverb-öt, legyen az ingyenes vagy fizetős. Néhányan kifejezetten szeretik, ahogyan az ingyenes reverb-ök szólnak, kiválóak, de mégis mások mint a felsőkategóriás termékek. Ismerjük meg őket és találjuk meg a stílusunkhoz illőt!

 

 

Forrás: https://cymatics.fm/
Szerző: Skeldar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések