Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Az 5 legjobb Serato dj kontroller 2023-ban

AZ 5 LEGJOBB SERATO KONTROLLER 2023-BAN

A Serato DJ az egyik legnépszerűbb laptop DJ program, és jó választás, ha olyan DJ vagy, aki Hip-Hop-ot vagy, nyitott formátumú szetteket játszik, és szeretne scratch-elni, de ugyanolyan otthonosan mozog a House és az elektronikus zene világában is.

 

Amikor arra kerül a sor, hogy milyen Serato kontrollert kellene használni, válogathatsz a kínálatból, hiszen rengeteg eszköz készült kifejezetten erre a szoftverre. Ebben a cikkben megnézzük jelenlegi kedvenc Serato DJ vezérlőinket több gyártótól. Elmondjuk, miért szeretjük mindegyiket, és kinek gondoljuk, hogy a leginkább megfelelő. Nem mind 2023-as, inkább ezek az elérhető legjobbak jelenleg.

 
 

1. Pioneer DJ DDJ-FLX4

Serato kontroller

A Pioneer DJ DDJ-FLX4 kétcsatornás kontroller helyettesíti a sokak által kedvelt DDj-400-ast. Elődjével ellentétben ez a kontroller már Serato-val is működik, de sajnos csak az ingyenes Lite verzióval. Méretét és színét leszámítva, minden úgy van rajta, ahogyan azt a DDJ 400-on már megszokhattuk, csak új kiadásban. Ráadásul az USB-C csatlakozón keresztül, működik a Rekordbox a Pioneer DJ mobil verziójával is, így az iOS és Android felhasználók is használhatják.

 

Ezen kívül több új funkció is helyet kapott rajta, ilyen pl. a smart fader, vagy a smart fx. Ár/érték arányban kiváló. Kezdő vagy akár haladó DJ-k számára is jó választás lehet.

 

Ár: kb.: 130 000 Ft
 
 

2. Pioneer DJ DDJ-REV1

Serato kontroller

Egy Serato szoftvert használó scratch és performance DJ-k számára tervezett kétcsatornás kontroller. a DDJ-REV1 egyedülálló ezen az áron, mivel rendelkezik a 90°-kal elforgatott „fedélzeti” elrendezéssel, amely a sokkal drágább DDJ-REV7-esen is megjelenik. Ez azt jelenti, hogy a központi mixer részen a pad-ek kaptak helyet, a scratch DJ-k beállításaihoz hasonlóan. Itt is meg kell jegyeznünk azonban, hogy ebben az esetben is csak a Serato DJ Lite verziót kapjuk meg. Emiatt ár/érték arányban, talán nem olyan jó, mint a fent említett DDJ-FLX4, mert ezt nem lehet Rekordbox-szal használni.

 

Azonban ha arra törekszel, hogy scratch DJ legyél, és ezt Serato szoftverrel szeretnéd tenni (ahogy a legtöbb scratch DJ is teszi), akkor ez a Serato kontroller egy remek kiindulópont.

 
Ár: kb.: 130 000 Ft
 
 

3. Denon DJ SC Live 4

Denon DJ

Ez a félprofesszionális vezérlő kezeli a négy csatornát, és számítógép nélkül is használható a beépített Engine DJ operációs rendszernek köszönhetően, ami rendkívül erős. Azonban a Denon DJ SC Live 4 feloldja a Serato DJ Pro-t is, így egy erőteljes laptop DJ vezérlővé válik, tehát két „módot” is választhatunk. WiFi-s zenei streaming-szolgáltatás integrációt és sokoldalú DJ világításvezérlést is kínál, valamint beépített hangszórókkal is rendelkezik, amelyek gyakorláshoz, vagy kisebb házibulikhoz is megfelelőek.

 

Így egy nagyszerű többfunkciós eszközt kapunk olyan áron, ami alacsonyabb, mint a hasonló teljesen „profi” kontrollerek, mint például a Denon DJ Prime 4.

 

Ár: kb.: 500 000 Ft
 

 

4. Rane Four

Rane DJ

Ez a négycsatornás, magas minőségű Serato DJ Pro vezérlő komoly előnnyel rendelkezik: a „Stems Split” funkcióval, amely jelenleg csak ezen a készüléken található meg. A Stems egy izgalmas új funkció, amely nemrégiben került bele a Serato DJ Pro szoftverbe. Ez a funkció használható több Serato-s vezérlőn is, de a Rane Four még tovább megy a Stems Split funkcióval.

 

Azonnal „szétválaszthatjuk” a dalt az acapella és az instrumental részekre két külön csatornára, így független effekteket adhatunk hozzájuk. Loop-olhatjuk és scratch-elhetjük a különböző stem-eket, mintha két teljesen különálló szám lenne. Ehhez jön még a sok más high-end funkció, mint pl. a profi bemenetek/kimenetek, kiváló mikrofoncsatornák, cserélhető fader-ek, teljes fémből készült levehető burkolat, OLED FX információs képernyők, in-jog kijelzők, valamint önálló keverőképesség a hardver effektekkel. Ez talán a valaha készült legjobb Serato kontroller.

 
Ár: kb.: 700 000 Ft
 
 

5. Pioneer DJ DDJ-1000SRT

Serato kontroller

A Pioneer DJ DDJ-1000 egy áttörő jelentőségű vezérlő volt amikor először piacra került, mert ez volt az első DJ vezérlő, amely rendelkezett klubstílusú jog-okkal és klubmixer elrendezéssel. Az idő próbáját kiállta a négy csatornával, önálló keverőképességgel és olyan hardver effektekkel, amelyek hasonlóak a „profi” klubmixer-ekben találhatókhoz.

 

Ez továbbra is kiváló választás a DJ-k számára, akik klubokban játszanak Pioneer felszereléssel (vagy erre törekednek), és akik hasonló eszközt szeretnének otthon használni. Ez a DDJ-1000-nek a Serato kontroller változata, ami feloldja a Serato DJ Pro verziót, valamint a DVS-sel is kompatibilis.

 

Ár: kb.: 700 000 Ft

 

 

Végezetül

A Serato a funkciók tekintetében a legtöbbet nyújtja, ideértve az új „battleground” funkciót a DJ-szoftverek között – a stem-eket. Fontos azonban megjegyezni, hogy hacsak a kontrollered nem oldja fel a Serato DJ Pro-t, akkor csak a Serato DJ Lite verzióval rendelkezik, ami egy lecsökkentett változat a szoftverből, és fizetned kell a teljes verzióért, ami nem olcsó. Ezen kívül ha a vezérlőd nem rendelkezik a (szintén fizetős) „Pitch ‘n Time” kiegészítő csomaggal, akkor hidd el, azt is szeretnéd hozzá!

 

Nem meglepő módon manapság elérhető egy előfizetési lehetőség is a szoftverhez, ami csábító a magas vételárat tekintve. Minden Serato kontroller engedélyezett a cég által, tehát bármilyen eszközt vásárolsz, ami működik a Serato-val, az jól fog működni, és nem lesz nehézség a beállítás vagy a használat során. 

 

 
Szerző: Kopi
 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések