Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller

Jön a Hercules DJControl Inpulse T7, a világ legolcsóbb motorizált tárcsás kontrollere!

Hercules DJControl Inpulse T7T7 Deck

 

A főleg kezdőknek szánt DJ kontrollereket gyártó Hercules bejelentette, hogy idén szeptemberben piacra dobja a Hercules DJControl Inpulse T7 kontrollert. A mindössze 700 dolláros (kb.: 240 000 Ft) árával, ez jelenleg a világ legolcsóbb olyan konrollere, amely motorizált tárcsákkal rendelkezik. Ezzel a lépéssel egy teljesen új közönségnek teszik lehetővé a klasszikus DJ-zést.

 

A Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller, főként azon kezdő DJ-k számára lehet ideális eszköz, akik a későbbiekben szeretnének bakeliten játszani. Ugyanakkor ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak a kezdőknek ajánlott. Valószínűleg a már haladó szinten lévő DJ-k is imádni fogják! Ez a modern megközelítésű, de mégis klasszikus eszköz, a valódi vinyl lemezek érzését ötvözi a digitális technológia előnyeivel.

 

Hercules DJControl Inpulse T7
Már az őszi ADE-n is sikerült egy kicsit megismerni ezt a kontrollert, most pedig a NAMM 2023-on találkozhattunk vele, és a funkciói mellett a kialakítása is lenyűgözött. Különösen a szíjhajtású jog-ok érzése, amelyek nem tűnnek különbözőnek a drágább, direkthajtású vezérlőkön lévőktől sem. Valójában nagyon könnyű, egy motoros egységhez képest. A súlya mindössze 5 kg, ami főleg a könnyű szíjhajtású deck-eknek köszönhető.

 


Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller – Alapinfók

Hercules

A T7 rendelkezik két pár XLR és RCA kimenettel a master-hez. Dupla fejhallgató kimenete (6,3 és 3,5 mm-es jack), és aszimmetrikus mikrofonbemenete is van (6,3-as jack). AUX bemenetet viszont sajnos nem találunk rajta. A Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller elsősorban a Serato-hoz, valamint a DJUCED szoftverhez készült, melyeket természetesen meg is kapunk az eszközhöz.

 

Itt azonban meg kell említenünk egy fontos dolgot! Méghozzá azt, hogy a Serato esetében, csak a Serato DJ Lite verzióját kapjuk meg az eszközhöz, amit mindig ajánlott a Serato DJ Pro-ra bővíteni! Ennek viszont mint tudjuk az ára nem olcsó, de megéri!

T7 back

 

Újdonságok

Mi az új a T7-ben? Az újdonság itt az, hogy az ilyen tárcsákat eddig lényegében csak a jóval drágább DJ kontrollerhez adták hozzá. Ezzel az árat egy olyan szintre csökkentették, hogy akár a teljesen kezdők is beruháznak majd egy ilyen eszközre. További jó hír a teljesen kezdők számára még az is, hogy a T7-hez néhány olyan oktatási funkciót is kapunk, amelyre a Hercules szakosodott. Ilyen funkció például a Beatmatch Guide.

 

t7 mixer 2

Ha engedélyezzük, ezt a beatmatch útmutatót, amelyet mind a DJUCED, mind a Serato DJ Lite támogat, akkor ezzel megtanulhatjuk, hogyan kell manuálisan egymáshoz igazítani a dalokat. Ezt a funkciót természetesen le is tilthatjuk, amennyiben már nincs rá szükségünk. Ezen kívül kezeli még a Serato stem funkcióit is!

 

Hercules DJControl Inpulse T7A két motorizált tárcsa, 7 inch-es kislemezekhez készült, amelyek 0 és 33⅓ RPM között mozognak, mindössze egy tized másodperc alatt. Kinézetük hasonló mint ami a Rane One-on található. A 33⅓ RPM-es forgási sebességet átválthatjuk 45 RPM-re, de ehhez már szükséges a Serato DJ Pro előfizetés. A lemezeket akár el is távolíthatjuk, ugyanis A filckorongok, a lemezek, és a tárcsa külön vannak, amiket egy központi tengely rögzít.

 

 

HerculesEzek mellett a kétcsatornás keverő elrendezése az FX kapcsolókkal, és a pad-ekkel, igázán „scratch-baráttá” teszi ezt az eszközt. Így (már csak a kialakításának köszönhetően is) könnyedén gyakorolhatjuk vele a bakelites DJ-zést, és megtapasztalhatjuk a valódi lemezjátszók autentikus érzését.

 

 

Összességében

Ez egy igazán szuper kis eszköz! Ráadásul a tudásához képest az ára is abszolút barátinak mondható. A Hercules, a maga saját modern megközelítésével felfedezte azt az érzelmi kötődést a klasszikus DJ-zéshez, amely a vinyl lemezjátszókhoz kapcsolódik.

 

T7 front 3

A Hercules DJControl Inpulse T7 kontroller a klasszikus eszközök egy modern változata, amely a bakelit lemezjátszók tapintási érzését kelti. Azoknak a DJ-knek, akik az első lépéseiket szeretnék megtenni a bakelitlemezes DJ-zés irányába, most bátran ajánljuk ezt a kontrollert. 

 

 

Forrás: digitaldjtips.com
             djtechtools.com

Szerző: Kopi

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések