Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

AlphaTheta OMNIS-DUO kontroller

Megjelent az AlphaTheta vezeték nélküli kontrollere, az OMNIS-duo

 

OMNIS-DUO

 

Az AlphaTheta az a vállalat, amely felvásárolta előbb a Pioneer DJ-t, majd a Serato-t. A cég első nagy dobása a Pioneer DJ OPUS-QUAD volt, ami a márka első olyan all-in-one kontrollere, ami végre lehetővé teszi a 4 csatornás vezérlést. Az OMNIS-DUO esetében szintén egy már régóta várt új funkciót kapnak a Pioneer felhasználói, méghozzá a vezeték nélküli vezérlést, amit eddig csak a Denon DJ Prime Go és a Numark Mixstream Pro tudott.

 

Az OMNIS-DUO Megjelenése

Ezen az eszközön már nincs „Pioneer DJ” felirat, viszont ez az első DJ termék, amelyen látható az AlphaTheta logó és a szövegjelzés is. Az OMNIS-DUO ipari tervezése azonnal szemet szúr sokaknak. Indigó színe van és hihetetlenül minimális vezérlő elrendezéssel, feliratozással, és jelöléssel rendelkezik. Érdemes megjegyezni, hogy a gyártó weboldalán „OMNIS-DUO indigo”-ként van feltűntetve, ami azt jelenti, hogy valószínűleg később más színű egységet is kapunk.

 

OMNIS-DUO

 

A készülék maga viszonylag kicsi, „hátizsákos” méretű (20″ x 12″ x 3″). Emelett nagyon könnyű is, hiszen a súlya alig 5 kg. A külsején tisztán látszik, hogy inkább egy vonzó, valamint hordozható és nem pedig egy „ijesztően technikai” eszközt próbáltak alkotni. A minimalista design, a könnyű súly, némelyik új funkció, valamint a marketing kampány felépítése is egyértelműen azt a szándékot jelzik, hogy ezzel a kontrollerrel főként a Z generációt próbálják megszólítani.

 

Új kezelőfelület

Ha egy olyan kezelőfelületet vártál, ami úgy néz ki, mint amit pl. az XDJ-RX3-nál, vagy akár a CDJ-3000-nél megszoktál, akkor csalódni fogsz! Az OMNIS-DUO érintőképernyős elemei sok szempontból olyanok, mint a Denon DJ Prime felületének legjobbjai.

 

Omnis-duo screen
Úgy tűnik, mintha az AlphaTheta fedélzeti szoftvermérnökei valóban megszabadultak volna a hagyományos kezelőfelülettől. Néhány DJ-nek ez régóta esedékesnek tűnhet. Az OMNIS DUO-nál főként a felhasználóbarát használatot, a világosságot, és a hatékonyságot helyezték előtérbe. A világos és sötét felhasználói felületi módokat (mint amilyen pl. a Serato DJ Day módja) mi magunk választhatjuk. Itt azért megjegyeznénk, hogy a kijelzőt leszámítva magán a vezérlőn, a világítás nagyon korlátozott. Háttérvilágítás ugyan van a pad-eken lévő betűk mögött, és természetesen a VU meter-en is, de ennyi.

 

Csatlakozások

Az OMNIS DUO két mikrofon bemenettel is rendelkezik (XLR és 6,3-as Jack az első és 6,3-as Jack a második mikrofonhoz). Master kimenetből szintén kettőt találunk (XLR és RCA), azonban az egyik közös a booth kimenettel, így amennyiben külön monitort is szeretnénk használni, úgy az egyik master kimenetről le kell mondanunk.

 

Omnis front

 

A beépített akkumulátor lehetővé teszi, hogy akár 5 órán keresztül játszhassunk anélkül, hogy csatlakoztatnánk a hálózathoz. Amikor szükség van töltésre, akkor az AC adapter helyett csatlakoztathatunk egy kompatibilis power bank-et (45W vagy annál erősebbet) a dedikált USB-C csatlakozóba. Található rajta egy „Eco” üzemmód is. Amennyiben erre váltunk, úgy meghosszabbíthatjuk az akkumulátor élettartamát és persze a bulit. Az eszközhöz csatlakoztathatunk USB-A meghajtókat, vagy SD-kártyát, sőt WiFi-n keresztül még az iCloud fiókunkhoz is hozzáférhetünk.

 

Az egyik legnagyobb újítás egyértelműen a Bluetooth-os hangszórók csatlakoztatása, ugyanis ez az első olyan DJ eszköz, aminél van erre lehetőség. A Bluetooth 5.2-es verziója van rajta, ami a legutóbbi Bluetooth-generáció, amely egyszerre tette lehetővé az audioátvitelt és az átvitt adatok tömörítését. A Bluetooth audio bemenettel pedig bárki becsatlakozhat a buliba! Ennek a szintén teljesen új lejátszási funkciónak köszönhetően a felhasználók nem csak a saját zenéiket tölthetik be, hanem irányítást is gyakorolhatnak a lejátszón lévő zene felett. Beállíthatják a hangerőt és az EQ-t, alkalmazhatnak effekteket, változtathatják a tempót, használhatják a Hot Cue-kat, vagy akár scratch-elhetnek.

 

OMNIS-DUO

 

Az OMNIS-DUO egyelőre nem kezeli a Serato-t. Ezzel kapcsolatban már kiadtak egy sajtóközleményt, melyben azt ígérik, hogy a Serato DJ kompatibilitás elérhető lesz 2024 nyarán. A normál USB-meghajtók exportálása természetesen továbbra is a Rekordbox-ban történik, de a gyártó a főhangsúlyt egyértelműen arra funkcióra helyezte, hogy bárki csatlakoztathassa a telefonját és betölthessen egy számot a lejátszóra. 

 

 

Forrás: djtechtools.com
Szerző: Kopi

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések