A DJ stream programok bemutatása különböző platformokon! Az élő közvetítéséhez használható legjobb szoftverek, függetlenül attól, hogy Mac vagy Windows számítógépről, iOS / iPadOS eszközről vagy Android telefonról / táblagépről szeretnél élőben közvetíteni.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, miért van szükség ilyen szoftverre, és átbeszéljük a lehetőségeinket, hogy  a DJ stream programok közül a leghasznosabbat válasszuk ki.

DJ Stream programok, de miért van rá szükség?

Nos, a szoftver a kamera és a hang, valamint a platform vagy platformok között helyezkedik el, amelyekre sugározni szeretnél. Kezeli a látvány és a hang kódolását, így minden a megfelelő formátumban „érkezik” a választott platformra.

Ez lehetővé teszi mindazoknak a dolgoknak az elvégzését is, amelyeket néhány élő közvetítésnél látsz, például a hátterek, beugró animációk. Címeket és háttereket adhatsz hozzá, a képernyőhöz nézői megjegyzéseket, a kamerákat kiválaszthatod, a mikrofon és a zene keverése stb.

Már élő közvetítésű alkalmazást is használhatsz!

Valahol a felállásodban, ennek valamilyen módon meg kell történnie.

Ha például a „Go Live” gombra kattintasz a Facebookon vagy az Instagramon, akkor az történik, hogy a platform saját alkalmazása – az az, amelyet naponta használsz a hírcsatorna görgetéséhez – „élő közvetítő szoftver” módba vált, átveszi a hangot és a kamerát az eszközön, hogy élő közvetítés elkezdődjön.

Természetesen a natív alkalmazások korlátozottak – nehéz kamerát váltani (kivéve a telefon vagy táblagép elülső és hátsó kamerája között), címeket adni hozzá, illetve megjeleníteni a nézők észrevételeit és az összes többit.

Ha el akarsz szakadni a telefon használatától, és ambiciózusabb adásokat közvetíteni, a platformokon kívül más szoftvert is kell használnod.

Miért egy harmadik féltől származó alkalmazás?

Itt jönnek be az DJ stream programok. Gyakran „videokapcsoló” szoftvernek hívják, mert hagyományosan egy ilyen szoftvert arra terveztek, hogy megcsinálja azt, amit a drága műsorszóró hardverek használnak. Mielőtt a számítógépek ilyen nagy teljesítményűek lettek volna – nevezetesen, a videó (és az audio) források közötti váltás előtt,  a kész „feedet” elküldték sugározni.

Egy dedikált szoftver használatának második előnye, hogy a te streaming platformjaidtól független (Facebook, YouTube és így tovább). Ez azt jelenti, hogy a kész „hírcsatornát” bárhová elküldheted, ahová csak szeretnéd. Elküldheted, például a Facebookra és a YouTube-ra is – egyszerre!  Amikor látod, hogy a DJ-k élőben közvetítenek és elmondják neked az összes csatornát ahol követheted őket, amellyel kapcsolatban vannak, akkor a szoftver részeként használják ezt.

(Olvasd el ezt: Melyik kamera a legjobb a DJ Set élő közvetítéséhez?)

Valójában nagyon kevés élő közvetítő küld több platformra is jelet közvetlenül a szoftverükből – ez túl megterhelő lenne a számítógépnek és gyakran az internet leterheltsége is gondot okozna. Ehelyett egyetlen jelet küldenek egy szolgáltatásnak, amely ezt az egyetlen jelet több platformra továbbítja a nevükben.

A legnépszerűbb ilyen a DJ stream programok közül  az úgynevezett Restream.io – és azért a Restream.io az, ahol elindulunk, mert ez a platform rendelkezik egy beépített stúdióalkalmazással is, az úgynevezett Restream Studio-val, amelyben minden szükséges kellék megtalálható az élő közvetítéshez.

Mi van, nincs vMix vagy Wirecast?

Az alábbiakban bemutatott alkalmazásokat nézegetve rájöhetsz, hogy elmaradt a két legfontosabb lépés: a vMix (csak Windows) és a Wirecast (Windows és Mac).

Ezeket a szégyentelenül „professzionális” megoldásokat, a hatalmas funkciókészletekkel és tanulási görbékkel, valamint hatalmas árakkal, amelyeken elindulhatunk, nem feltétlenül a DJ-knek, különösen nem azoknak , akik élő közvetítésben „szóló” -nak számítanak.

Valójában 18 hónapig dolgoztunk a Wirecasttal, mielőtt felfedeztük volna az Ecamm Live-t (lásd alább), és őszintén szólva soha nem tudtuk elérni, hogy azt tegye, amit akarunk – végül is rájöttünk, hogy hacsak nem vagyunk hajlandók befektetni a hardveres megoldásaikba és létrehozni magunknak egy TV-stúdiót, akkor nem nekünk való. A vMix is ​​azonos típusú megoldás.

Az OBS (megint lásd alább) lényegesen megemésztette mindkét szoftvert, ezért azt állítanánk, hogy sem a Wirecastnak, sem a vMix-nek nincs értelme a DJ élő közvetítők túlnyomó többségének. Ezért egyiküket sem javasoljuk, hacsak nincs mély zsebed és nem vagy biztos abban, hogy mit csinálsz.

Ha tetszett a cikk és szívesen tanulnál nálunk nézd meg Dj tanfolyamunkat!

A legjobb DJ stream programok

  1. Restream Studio

Dj stream programok restream studio 2

A Restream.io egy böngészőalapú élő közvetítés platform. Segítségével 30 plusz platform közül választhatsz, köztük a Facebookot, a YouTube-ot és a Twitch-et. Összesíti az összes csevegési üzenetet ezekhez a platformokhoz egy helyen, így nem kell minden egyes platformot figyelned, amikor közvetítesz.

A Restream Studio a Restream.io beépített gyártói szoftvere. Megmutathatod a képernyőt (jó, ha ugyanazt a számítógépet használod a sugárzáshoz, mint amin a DJ szoftverét futtatod, mert megmutathatod mondjuk a Serato képernyőjét, valamint a kamera képet), egyszerűen elhelyezhetsz „csevegés” üzeneteket a képernyőn, hozzáadhatsz címeket és más képernyőt is.

A legjobb az, hogy mivel a böngésződbe van beépítve, egyszerűen kezelhető és kevésbé terheli a számítógépet. Alternatív megoldásként nézd meg a StreamYard-ot, amely szintén böngésző-alapú, és rendelkezhet olyan funkciókkal, amelyek a Restream Studio-nál nincsenek.

Összegzés

Típus: Mac és Windows

Előnyök: Könnyen használható, egyszerre több platformra is sugározhat

Hátrányok: Csak egy kamera (bár több is jöhet), általában korlátozottak a  funkciók az asztali alkalmazásokhoz képest

Ár: Ingyenes, bár ahhoz, hogy használhasd azokat a funkciókat, amelyekre valószínűleg szükséged lesz, 19 dollár / hó. Kérj azonban ajánlatot -gyakran biztosítanak jó feltételeket.

Tudj meg többet: Restream website

  1. OBS

DJ stream programok obs-studio

Az OBS – az „Open Broadcaster Software” rövidítése, más néven „OBS Studio” – egy ingyenes video streaming eszköz Mac és PC (valamint Linux) számára. Nagy teljesítményű, képes hasonlót nyújtani, amit a rendkívül költséges alkalmazások, például a Wirecast és a vMix képesek, de anélkül, hogy nagy ráfordításokat tennél.

Manapság a Twitch és a Facebook szerelmesei támogatják, vagyis rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik az integrációt ezekkel a csatornákkal.

Beállíthatsz több kamerát, ezeket komponálhatod olyan „jelenetekké”, amelyeken előre elrendezett elemek vannak, amelyek között könnyen lehet váltani. Keverhetsz hangot, hozzáadhatsz hangeffektusokat, és gyorsgombokat állíthatsz be a szoftver egyszerű irányításához sugárzás közben.

Számos bővítmény érhető el hozzá, és könnyedén hozzáadhatsz megjegyzéseket, effektusokat és távoli kamerákat például  telefonokat- és ha elkészült, közvetlenül küldhetsz egy platformra vagy egy olyan szolgáltatáshoz, mint a Restream.io, hogy tudj több platformon sugározni. Ez a legnépszerűbb megoldás a DJ közösségben (az alábbi Streamlabs változatával együtt).

Összegzés

Típus: Mac, Windows és Linux

Előnyök: Erőteljes, ingyenes

Hátrányok: Bonyodalmas lehet, korlátozott támogatás (mert ingyenes)

Ár: Azt mondtuk, hogy ingyenes?

További információ: OBS honlapja

  1. Streamlabs OBS

DJ stream programok obs streamlabs

Ez egy OBS-alapú megoldás, ezért ingyenes, de néhány fizetett kiegészítés lehetőségével. Kiemeli, hogy könnyen kezelhető, és azt állítja, hogy „automatikusan optimalizálja” a beállításokat a kiválasztott platformra vagy platformokra. Beépített widgetekkel és témákkal érkezik, amelyekkel feldobhatod az adást.

A streaming egyik problémája (különösen akkor, ha ugyanazt a számítógépet használod, mint a DJ számítógéped) a CPU túlterhelése, ezért a Streamlabs megpróbálja szemmel tartani, hogy mennyire használod a rendszeredet, lehetővé téve, hogy  a stream  egyenletesen fusson.

Alapvetően ez az OBS azok számára szimpatikus, akik csak élőben akarnak közvetíteni, mégis rendelkeznek egy teljes értékű videokapcsoló megoldással, amikor szükségük van rá. Ha láttál olyan játékosokat és vloggereket, akik mindenféle okos dolgot csinálnak a streamjükön, és el akarod vinni ezeket a technikákat a DJ élő közvetítés világába (vagy egyszerűen csak félelmetesnek találod az OBS-t), akkor ez lehet a legjobb választás a kettő közül a te számodra.

Összegzés

Típus: Mac, Windows és Linux

Előnyök: Erőteljes, ingyenes, könnyebben használható, mint az OBS

Hátrányok: Lehet, hogy nem érdekel néhány olyan funkció, amelyet a megkülönböztetéséhez használnak

Ár: Ingyenes, fizetős opciókkal

További információ: A Streamlabs OBS webhelye

  1. Ecamm Live

A nap folyamán valóban nehéz volt a számítógépről a Facebook Live szolgáltatásba sugározni – használni kellett a mobilalkalmazást. Az Ecamm Live áthidalta ezt a szakadékot. Akkoriban nagyon egyszerű volt, az évek során könnyen használható, de hatékony eszközzé fejlődött. Rugalmas kamerákkal, jelenetekkel, átfedésekkel és címekkel rendelkezik, képes előre rögzített videók lejátszására, megjegyzések hozzáadására, snd widgetekkel – nagyjából mindenre, amire szükséged lesz.

Mindenféle platformot kipróbáltunk, és ez az, amelyet jelenleg a Digital DJ Tips-nél használunk minden stúdiónkban – imádjuk a könnyű használatát, és nem nőttük ki a funkcióit, vagy azt kívántuk, bárcsak olyan dolgok lennének benne, amelyek még nincsenek. Amikor valamire vágytunk (például a kamera bemeneteinek kivágására és nagyítására), akkor a funkció varázslatosan megjelent számunkra!

Használhatod a telefont távkameraként, pro-kamerákat, például DSLR-eket csatlakoztathatsz közvetlenül USB-n keresztül, hozzáadhatsz Skype-vendégeket, animációkat, visszaszámlálásokat, kép-a-képben-t is végezhetsz – de mindez egyszerűen használható, amit szeretünk.

Összegzés

Típus: Mac

Előnyök: Elég erős, könnyen használható

Hátrányok: Nincs annyi funkció, mint az OBS-nél

Ár: Előfizetés, $ 12 / hó (évente fizetendő)

Tudjon meg többet: Ecamm Live weboldal

  1. XSplit Broadcaster

DJ stream programok Xsplit broadcaster

Ellentétben a többi alkalmazással ezt, még nem próbáltuk ki, az XSplit Broadcaster-t, mert az csak Windows-ra van, és mi Mac-alapúak vagyunk. Ennek ellenére részletes visszajelzéseket kaptunk a közösségünktől. Az Ecamm Live rendszeréhez hasonló, bár az Ecamm Live csak Mac-et használ, ez a PC-felhasználók számára készült.

Sugározhatsz az összes szokásos csatornára, beleértve a Restream.io-t is, rengeteg könnyen használható funkcióval rendelkezik a gyors beállításhoz, így kedvedre alakíthatod az adásodat, kapcsolatba léphetsz a közönséggel, válthatsz kamerát és hangot. Alapvetően ez a játék élő közvetítéséből kinőtt megoldás, vagyis gyors működésre tervezték, és szükség szerint támogatja az extrákat.

Ingyenesen kezdheted el a platformot használni, bár a fejlettebb funkciók használatához előfizetésre van szükség, amely szerintünk havi 2,50 dollárnál kezdődik.

Összegzés

Típus: Windows

Előnyök: Erőteljes, viszonylag könnyen használható

Hátrányok: Erős számítógépre van szükség

Ár: 2,50 USD / hó

Tudjon meg többet: XSplit Broadcaster webhely

  1. Switcher Studio

DJ stream programok Switcher Studio

Nem mindenki akar laptopot vagy asztali számítógépet használni a streameléshez. Lehet, hogy te például egy iPad Pro-t birtokolsz, és azt gondolod: “Olyan erős, mint egy laptop, miért nem használhatom csak ezt?” Különösen, ha iPad-et és iPhone-t használsz, és van egy régi iPhone az ágy melletti fiókban (tudni fogod, hogy ez te vagy-e …), a Switcher Studio lehet a megoldás, amelyről nem tudtad, hogy mindezen dolgok használatára szükséged lesz.

Ez egy teljes videó streaming alkalmazás, amely iOS / iPadOS rendszeren fut, és lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül csatlakozzon több iPhone-hoz és iPad-hez, átfedi a szöveget és a grafikákat, és közvetlenül az összes szokásos platformra (vagy a Restream.io) továbbítsa. Megkapod az összes szokásos kép a képben típusú dolgot, futtathatsz előre rögzített videókat (sőt ezeket a klipeket tárolhatod a felhőben), és vendégeket is távolról behozhatsz.

A működéséhez WiFi szükséges, így ha azt gondolod, hogy „Fel tudok futni egy hegyre és DJ-t játszhatok…”, akkor valószínűleg megteheted, de szükséged lesz egy MiFi-ra vagy hasonlóra, hogy WiFi-hálózatot biztosítson mindenhez.

Van még egy ilyen szoftver, ha alternatívát szeretnél a Live: Air Action nevet.

Összegzés

Típus: iPhone és iPad

Előnyök: Ügyes ötlet, jó módszer az iDevices kamerákként történő használatára

Hátrányok: A WiFi-re támaszkodik, kevésbé megbízható, mint a vezetékes, az iOS-eszközöket jobban preferálják, mint egy laptopot, nagyon drága

Ár: 39 dollár / hó, de 75 dollár / hó olyan funkciókkal, amelyekre valószínűleg, hogy szükséged lesz

További információ: Switcher Studio webhely

  1. Larix Broadcaster

DJ stream programok larix broadcaster1

Ha továbbra is a telefonodat (és nem laptopot) szeretnéd használni a sugárzáshoz, de nem akarod, hogy egy adott csatornához kapcsolódjon, ehelyett olyan szolgáltatásra szeretnél sugározni, mint a Restream.io, hogy jelét elküldje mondjuk a Twitch-nek és a YouTube-nak egyszerre, akkor valójában jó néhány lehetőség áll rendelkezésedre, amelyek elérik ezt a viszonylag egyszerű feladatot.

Alapvetően minden olyan alkalmazásnak működnie kell, amely „RTMP” lehetőséget kínál – de a multicasting megvalósítására valójában az egyetlen választásod a Restream.io, és maga a Restream.io is ajánlja és támogatja a Larix Broadcaster-t.

A Larix Broadcaster-t meglehetősen bonyolult megérteni az alkalmazásban használt dokumentációt, de valójában nagyon egyszerű használni, ha ezt átlátod, és a minősége is kiváló.

Egyszerűen közvetíti a kamera képét és a hanganyagot (bár rengeteg beállítás van hozzá), ezért ne számíts olyan “videokapcsolóra egy dobozban”, mint a Switcher Studionál – bár van lehetőség arra, hogy az élő közvetítést helyben rögzítsd, ami nagyon jó.

Összegzés

Típus: Android és iOS

Előnyök: Jól működik, kiváló minőségű kimenet, a beállítások után könnyen használható

Hátrányok: Feltételezi, hogy tud egy kicsit az élő közvetítés nyelvéről és technikájáról, nehéz beállítások

Ár: Ingyenes

További információ: Apple App Store | Google Play Áruház

  1. Yellow Duck

yellow duck 1. DJ stream programok

Itt egyáltalán nem említettük az Instagram-ot. Ez azért van, mert az Instagram telefonalapú platform, és nincs egyszerű módja bármilyen típusú harmadik féltől származó szoftvernek, és határozottan nem a Mac vagy a Windowshoz fejlesztették az Instagramra történő streamelést.

Erre jön a Yellow Duck. Ez egy meglehetősen tekervényes szoftver, amely alapvetően egy virtuális Android-eszközt telepít a számítógépedre, hogy ezzel becsapja az Instagram szolgáltatást, és azt gondolja, hogy mobiltelefonról, nem pedig laptopról sugároz. Ezután használhatod a Yellow Duck-ot, bármely más Mac vagy PC megoldással, hogy az Instagramba sugározhassa.

Még egy pár lépést meg kell tenned: Meg kell szerezned egy kulcsot az Instagram-ból (megmondják, hogyan), majd gyorsan élőben kell lenned, hogy működjön, még mielőtt a kulcs lejárna. Akkor nem használhatod a telefont a megjegyzések megválaszolására és így tovább, mert az Instagram most azt gondolja, hogy a Mac vagy a Windows számítógéped a telefonod. Mindez a „rendszer becsapása” része.

Összegzés

For: Mac és Windows

Előnyök: Csak az Instagramon történő asztali műsorszórás lehetséges

Hátrányok: nem mindig működik, meg kell adnod az Instagram hitelesítő adatait

Ár: Ingyenes

További információ: Yellow Duck webhely

Végül…

A DJ livestreaming nagykorú. Bár telefonodon csak a Facebook, a YouTube vagy az Instagram alkalmazást használhatod, ha eljön az idő, amikor többet szeretnél – több platformra, több kamerával, több funkcióval. Ekkor mindenképpen olyan DJ stream programokat szeretnél  használni, amelyeken nem csak egy platformra tudsz sugározni, és több interakciót tudsz elérni.

Jelentkezz DJ tanfolyamunkra!

Az, hogy egy egyszerű streaming alkalmazást választasz a telefonra, vagy egy teljes értékű Mac vagy Windows videokészítési csomagot, az te igényeitől függ. Ha több platformra szeretnél streamelni, akkor szinte biztosan a Restream.io webhely lesz a megfelelő választás.

Dönthetsz úgy, hogy az összes régi iOS-eszközt nagy teljesítményű vezeték nélküli stúdióvá alakítod, a Switcher Studio segítségével.  Azonban, ha kényelmesebb az asztali számítógép használata az Instagramba való közvetítéshez, akkor a Yellow Duck a megfelelő számodra – csak készülj fel az akadályok  átugrására, hogy működjön.

Írd meg nekünk, milyen DJ Stream programok ismertek számodra, ha bármilyen kérdésed felmerült, fordulj  hozzánk!

Cikk forrás: https://www.digitaldjtips.com/

Szerző: Sylvus