Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

2023 Dj kontroller : a 8 legjobb 500 dollár alatt

2023 DJ kontroller: A 8 legjobb 500 dollár alatt

Érdekel a DJ szakma? Nézd meg 2023 DJ kontroller kínálatát! Szeretnéd kipróbálni, de nem akarsz rögtön az elején súlyos összegeket belefektetni? Kezdőként valóban okos döntés lehet, ha nem vesszük meg azonnal a ledrágább pultot. Ehelyett első körben egy olcsóbb kontrollert vásároljunk, amin az alapokat megtanuljuk egészen addíg, amíg el nem érkezünk arra a pontra, amikor már érdemes beruháznunk egy profi rendszerbe. Szerencsére nagyszerű kontrollerek vannak a piacon 500 dollár alatt, melyeket akár teljesen kezdőként is elkezdhetünk használni.

 

Ezért az árért, már sokkal magasabb szintű DJ-élményt kapunk, mint a mikro-kontrollerek esetében, ugyanis ezeknek egyrészt a mérete és az elrendezése is sokkal komfortosabb, valamint jobb funkciók is megtalálhatóak rajtuk, mint pl.: mikrofon bement, nagyobb és jobb jog-ok, több (és sokszor jobb minőségű) Pad, EQ és FX vezérlők, vagy akár 4 csatorna kezelése.

 

2023 DJ kontroller: Néhány szó a szoftverről

Mind a 4 nagy szoftverhez tartozó kontrollert találunk ebben a kategóriában (Serato, Traktor, Rekordbox, Virtual Dj), Windows és Mac rendszeren egyaránt. Azonban a Serato esetében, ezen az áron általában csak a “Serato DJ Lite” verziót kapjuk meg. Ezt érdemes „Pro”-ra frissíteni, ez viszont több száz dollárba kerül, de havi előfizetéssel is elérhető.

 

Ezenkívül a Rekordbox is már mindenre előfizetéses ami meghaladja a „Core” verziót (ami még mindig sokkal erősebb mint a Serato DJ Lite), és a Traktor is beállt ebbe a sorba, a „Traktor Pro Plus”-szal, ami pedig csak az előfizetőinek hoz új funkciókat.

 

A Virtual DJ-nél a jó hír az, hogy az alábbi kontrollerek közül mindegyik működik vele, azonban a rossz hír, hogy maga a program egyikhez sem jár, így azt külön kell megvásárolni. Ezeket mindig figyelembe kell venni, amikor a költségeket számoljuk!

 

Íme 2023 DJ kontrollerei közül a 8 legjobb 500 dollár (kb.: 180.000 Ft)  alatt.

 

1. Pioneer DJ DDJ-FLX4

DDJ-FLX4

A Pioneer DJ DDJ-FLX4 kétcsatornás kontrollere helyettesíti a sokak által kedvelt DDj-400-ast. Elődjével ellentétben ez a kontroller nem csak a Rekordbox-szal és a Virtual DJ-vel, hanem a Serato-val is működik. A hátoldalán USB-C aljazatokkal is rendelkezik, melyek lehetővé teszik a mobileszközök (Pl.: telefon, tablet) csatlakoztatását.

 

Mérete valamivel kisebb mint a DDJ400-as, valamint a színei is mások, de tulajdonképpen minden úgy van rajta, ahogyan azt a DDJ-400-on már megszokhattuk, csak új kiadásban. Ezen kívül több új funkció is helyet kapott rajta, ilyen pl. a smart fader, valamint a smart fx.

 

A legsokoldalúbb kontroller a listán. Ár/érték arányban kiváló. Kezdő vagy akár haladó DJ-k számára is jó választás lehet, ugyanis (akárcsak az elődjének) ennek a kontrollernek a felépítése is megegyezik a komolyabb Pioneer pultokéval, így ha később egy profi pult beszerzése a cél, akkor kezdetnek ez tökéletes választás.

 

Ár: 299 USD (kb.: 130 000 Ft)

 

2. Numark Mixtrack Platinum FX

2023 dj kontroller

A legszebb megjelenésű kontroller a listán. A dizájn és az elrendezés letisztult és esztétikus. A jog-ok közepén lévő LED világítás, amellett hogy hasznos és szép is egyaránt, még a nagypultok érzését is visszaadja. Kinézet szempontjából a Numark Mixtrack Platinum FX ebben az árban a legjobb választás.

 

A kontroller alapból kétcsatornás, de a Serato-val négycsatornásként is használható. Itt is érdemes megemlíteni, hogy ehhez is csak a Serato DJ Lite verziója jár, amit érdemes a Pro-ra frissíteni.

 

Bár az FX vezérlés még mindig egy kicsit korlátozott, de a Pad FX-ek kiválóak, világító kijelzők vannak a tárcsákon, és a tempo fader-ek is hosszúak. Összességében megjelenésben, árban, és funkcióit tekintve is kivételes.

 

Ár: 279 USD (kb.: 100 000 Ft)

 

 

3. Traktor Kontrol S2 Mk3

Traktor Kontroller

Amennyiben Traktor szoftvert szeretnénk használni, úgy ez a legjobb választás ebben az árkategóriában, ugyanis a Traktor a saját kontrollereivel működik a legjobban, ez pedig azok közül is egy igazán jó választás. Ez egy nagyon jól megtervezett és felépített kétcsatornás kontroller, amely a szoftverrel együtt használva igazán élvezetessé tudja tenni a DJ-zést.

 

A Traktor a közelmúltban úgy döntött, hogy már csak a saját előfizetői számára ad extra funkciókat. Itt azonban nem feltétlenül kell a Traktor Pro Plus-ra váltanunk, ugyanis az alap szoftver is, amit ehhez a kontrollerhez kapunk, nagyon jól működik (sokkal erősebb mint pl. a Serato DJ Lite).

 

Bár a tempo fader-ek elég rövidek, és az FX szekció sem túl széleskörű, mégis (már csak a szoftver miatt is) érdemes lehet az S2-t választani.

 

Ár: 335 USD (kb.: 120 000 Ft)

 

 

4. Pioneer DJ DDJ-REV1

2023 dj kontroller

Scratch DJ-k számára a legmegfelelőbb. A Serato szoftvert használó scratch és performance DJ-k számára tervezett kétcsatornás kontroller. A DDJ-REV1 egyedülálló ezen az áron, mivel rendelkezik a 90°-kal elforgatott „fedélzeti” elrendezéssel, amely a sokkal drágább DDJ-REV7-nél is megjelenik. Ez azt jelenti, hogy a központi mixer részen a pad-ek kaptak helyet, a scratch DJ-k beállításaihoz hasonlóan.

 

Az Serato miatt jobb az elrendezése mint az FLX4-nek, amit főleg Rekorbox-hoz terveztek. Itt is meg kell jegyeznünk azonban, hogy ebben az esetben is csak a Serato DJ Lite verziót kapjuk meg. Amennyiben szeretnénk váltani a Pro-ra, úgy elő kell fizetnünk, aminek az ára jelen esetben magasabb mint maga a kontroller.

 

Ár: 249 USD (kb.: 130 000 Ft)

 

 

5. Hercules DJControl Inpulse 500

2023 dj kontroller

Ez egy nagy kontroller, amivel egyedülálló a listán szereplők között, mivel kihajtható lábakkal magasabbra lehet emelni, ami szerintünk zseniális lépés. Még egy lámpa is van benne, ami alulról világítja meg, így sötétben kimondottan jól mutat.

 

Kezeli a DJUCED és Serato szoftvereket egyaránt, de csak kétcsatornásként lehet használni. Vannak kisebb hibái, pl. a Serato effekteket jobban is lehetne irányítani, illetve a jog-ról is könnyen kopik a festék, de ennek ellenére ez (már csak a méretei miatt is) egy nagyon is jó kontroller ezért az árért.

 

Nagy előnye még, hogy a DJUCED is jár hozzá szoftverként, így két programot is használhatunk, és nem feltétlenül szükséges a váltás Serato Pro-ra.

 

Ár: 300 USD (kb.: 130 000 Ft)

 

 

6. Roland dj-202

2023 dj kontroller

Ez is egy Serato-s kontroller, melynek használatát első sorban azoknak javasoljuk, akik szeretnének a DJ-zés mellett sampler-t is használni. A 202-es ugyanis beépített dobgéppel rendelkezik.

 

A Roland klasszikus TR-606, TR-707, TR-808 és TR-909-es modelljéből is tartalmaz hangmintákat, amiket egy beépített szekvenszeren keresztül ad hozzá a Serato sampler-éhez.

 

Sajnos itt is hozzá kell tennünk, hogy csak a Serato DJ Lite verziója jár hozzá, és az előfizetés a Pro-ra itt is drágább, mint maga a kontroller.

 

Ár: 300 USD (kb.: 130 000 Ft)

 

 

7. Numark ns4fx

Numark

Ez a eszköz több szempontból is kissé kilóg a többi közül. Egyrészt mert a listán ez az egyetlen kontroller ami ténylegesen „fizikailag” négy csatornát képes kezelni, másrészt pedig az ára is kicsivel magasabb.

 

Ami a kinézetet és az elrendezést illeti, nagyon hasonlít, a már említett Mixtrack Platinum FX-re. A lényeges különbség a négy csatorna mellett az, hogy az NS4FX rendelkezik AUX bemenettel, és XLR kimenetekkel is.

 

Legnagyobb hátránya, hogy bár drágább, ehhez is csak a Serato DJ Lite verzióját kapjuk meg, és ha Pro-t is szeretnénk hozzá, akkor az ára már nagyjából megegyezik egy komolyabb kontrollerével, amihez alapból jár a Pro előfizetés.

 

Ár: 519 USD (kb.: 190 000 Ft)

 

 

8. Hercules DJControl Inpulse 300 mk2

Hercules

Az első Hercules Inpulse 300-as egy egyszerű, ugyanakkor hasznos kontroller volt, ami főleg a mixeléshez nyújtott segítséget, pl. a jog-ok melletti apró ütemszámláló gombokkal.

 

Az Mk2 legnagyobb újítása azonban az, hogy előfizetéssel vagy a szoftver vásárlásával a Serato DJ Lite-tal és a Pro-val kompatibilis, valamint a DJUCED programmal is használható.

 

Legnagyobb hátránya a túlságosan apró tempo fader, ugyanakkor VU Meter ennél a kontrollernél sokkal jobb mint általában, és a Serato effektek vezérlése is igen jó.

 

Ár: 200 USD (kb.: 70 000 Ft)

 

 

2023 DJ kontroller: Összegzés

Amikor a kezdő DJ-k azt kérdezik tőlünk, hogy milyen kontrollert vegyenek, akkor nagyjából ebben az árkategóriában szoktunk ötleteket adni. Az igazság az, hogy a munka nagyobb részét mindig a szoftver végzi el. Maga a kontroller csak egy audió interfész a számítógéphez. Ezekkel az eszközökkel is szinte bármit meg tudunk csinálni, amit más DJ-ktől hallunk.

 

Persze többnyire hiányoznak belőlük olyan funkciók, amelyekre a későbbiekben szükségünk lesz, ám az alapok elsajátítására tökéletesen alkalmasak, és amennyiben úgy döntünk, hogy a jövőben mégsem kívánunk a DJ-zéssel komolyabban foglalkozni, úgy a pénztárcánkat is megkíméltük egy nagyobb tétel vásárlásától.

 

A végső érvünk ezen kontrollerek mellett pedig az, hogy amennyiben később szeretnénk beruházni egy profibb felszerelésbe, úgy egy ilyen kis eszköz mindig jó lesz, ha megmarad tartaléknak. Valószínűleg addigra már úgyis annyira megszeretjük, hogy nem szívesen válunk meg tőle. 

 

 

 

Forrás: www.digitaldjtips.com
Szerző: Kopi

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések