Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Pioneer DDJ-FLX10 bemutató

Megjelent a Pioneer új kontrollere, a Pioneer DDJ-FLX10

DDJ-FLX-10FLX10: A 4 Deck-es előadásmód új megközelítése

Ahogy a DJ-zés határai folyamatosan elmosódnak egymás között, úgy szinte természetes, hogy a Pioneer DJ egy forradalmian új DJ kontrollerrel jelent meg a piacon, amely megfelel ennek a kihívásnak. Ezt a 4-deckes kontrollert arra tervezték, hogy ötvözze a CDJ és DJM eszközök érzékenységét a szükséges, élő hangszerekkel felszerelt új szolgáltatásokkal. A hatékony effektek és a valós idejű Stem szeparáció mellett az összetett funkciók és a beépített, intelligens fényvezérlés is hozzájárul a DDJ-FLX10 forradalmi képességeihez.

 

Valós idejű Stem szeparáció és vezérlés

Pioneer DDJ-FLX10

 

A DDJ-FLX10 megjelenésével egy időben érkezik a Rekordbox 6.7. A program legújabb verziója, egy korábban nem elérhető eszközt mutat be. Ez lehetővé teszi, hogy bármely standard audio track mély manipulálásra és remixelésre alkalmassá váljon. A valós idejű Stem szeparáció három RGB színnel különíti el a zenét: a kék a dobokhoz, a zöld a vokálokhoz, a piros pedig az instrumentshez tartozik. Ezeket az egyes részeket bármikor ki-be lehet kapcsolni.

 

A hangerőt és az FX-et valós időben lehet hangolni és alkalmazni mindegyik részre. Ez a funkció azt jelenti, hogy például a dobokat el lehet mosni a reverb-el miközben megy a track, vagy lassan fel lehet vinni az instrumentseket és a vokálokat a mixbe amikor a trackek között váltasz, ami megszünteti a különböző hangnemek által korábban előírt harmonikus határokat. Ráadásul a lemezjátszók az éppen manipulált részeknek megfelelő színnel világítanak, és fehéren jelenítik meg, amikor az összes rész aktív.

DJ-zés bármilyen módon

Az alapbeállításban a Pioneer DDJ-FLX10 konfigurálva van, hogy kompatibilis legyen a Rekordbox és a Serato szoftverekkel, melyek akár egyszerre is használhatók. Ez azt jelenti, hogy két számítógépet lehet csatlakoztatni két USB-C porton keresztül, és mindegyik programot lehet futtatni, majd a színpadon egymás után lépni közöttük. A 3. és 4. csatornák közötti váltás line vagy phono módra kapcsolható, hogy a lemezjátszók is kezelhetőek legyenek, és minden deck saját 3-sávos EQ-t, trim vezérlőt, és 3-mas forrásválasztót tartalmaz. Azok számára, akik groove-okat szeretnének készíteni vagy mintákat keverni, összesen 16 teljesítménypad áll rendelkezésre – nyolc mindkét oldalon -, amelyek használhatók Hot Cue, FX, Sampler, vagy Keyboard módban.

 

Pioneer DDJ-FLX10: informatív felhasználói felület

A DDJ-FLX10 a hagyományos kijelző helyett in-wheel kijelzőket használ. Ez azt jelenti, hogy kevesebb érzékeny felület van, egyenletesebb az összprofil, és egyszerűbb a tárolás vagy a szállítás. A fényes kijelzők rengeteg információt közvetítenek, melyeket bármikor lehet módosítani, vagy váltani, ideértve az aktív deck információit, az összegző hullámformát (ami a szomszédos csatornán játszott zenét is tartalmazza), egy testre szabható logó nézetet, valamint egy albumborító nézetet, amely az aktív számból kinyeri az albumborítót, hogy emlékeztessen a klasszikus bakelit élményre.

 

Pioneer DDJ-FLX10: Teljes textúra- és FX vezérlés

Az eszközön található FX két fő kategóriába osztható: Sound Color FX és Beat FX. Az előbbi magába foglalja a Space, Delay/Echo, Crush, Pitch, Noise, ésFilter lehetőségeket. A Beat FX 14 változatban érhető el, és egyetlen vezérlőgombbal alkalmazható az egyes csatornákra, a mikrofonokra vagy a master kimenetre. A DDJ-FLX10 új Mix Point Link funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a mix-in és mix-out pontok létrehozását a Hot Cue-k segítségével, automatikusan átváltva a dalokat a meghatározott pontokon, hogy az FX kezelésére és más kreatív átmenetekre tudjon koncentrálni.

 

Tartsd a ritmust!

Akik ismerik a CDJ– és DJM-sorozatú termékeket, azok otthonosan érzik majd magukat a DDJ-FLX10-nél. Ugyanolyan jog-okat használ, mint a CDJ. Beleértve a Jog Feel állító gombot, amelynek segítségével keményebb vagy lazább lehet a beállítása. A Loop-in/out gombok és a böngésző gomb ugyanabban a pozícióban vannak, mint a DJM és a CDJ-3000-nél. Azonban a DDJ-FLX10 bevezet egy új, dedikált 4 ütemes loop gombot, amelynek része a megosztás és a duplázás is, a gyorsabb loop pontok beállítása érdekében. Bár a Beat Jump gombok helyettesítik a hagyományos Track Search funkciót, de szinte azonosan működnek. A gombokat nyomva tartva a keresést végzik, míg egy gombnyomással 4 ütemet, shift+gombnyomással pedig 16 ütemet ugrik.

 

Világítsd be az éjszakát!

Ez a kontroller egy dedikált DMX kimenettel rendelkezik. Kompatibilis a Rekordbox Lighting móddal. Akár 512 DMX csatorna kezelésére is képes további feldolgozó hardver nélkül. Csak megnyitjuk a Rekordbox-ot, hozzárendeljük a fényeket, és már készen is vagyunk. A Rekordbox még a „frázis elemzést” is elvégzi. Intelligens módon leképezi a dinamikus aktivitás tartományát minden dalhoz, hogy optimalizálja a világítást a hangulathoz. Természetesen, ha saját sorrendet szeretnénk létrehozni, vagy a Rekordbox saját intelligens fényshow-ját szeretnénk módosítani, ezeket a beállításokat elmenthetjük későbbre.

 

 

 

Forrás: www.digitaldjtips.com

Szerző: Kopi

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések