Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Az 5 Traktor kontroller 2023-ban

Az 5 legjobb Traktor kontroller 2023-ban

Szeretnél vásárolni egy Traktor kontrollert vagy rendszert, de nem vagy biztos benne, hogy melyiket válaszd? Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mi különbözteti meg a Traktor Pro szoftvert és a Traktor kontrollereket a többiektől. Felsorolujk az idei év öt legjobb Traktor kontrollerét, kezdőknek és haladóknak, magasabb és alacsonyabb árkategóriában egyaránt.

 

Mielőtt belevágnánk, jó ha tudod, hogy amennyiben Traktor kontrollert vagy rendszert szeretnél vásárolni 2023-ban, sajnos nem sok választási lehetőséged van, mivel a jelenlegi Traktor-márkájú felszerelés csak néhány termékre korlátozódik. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy még így is van elég választék, ezért kár aggódni. Ebben a cikkben összegyűjtöttük kedvenc Traktor felszereléseinket, és elmagyarázzuk, hogy miért választottuk őket.

 

1. Traktor kontroller: Traktor Kontrol S4 Mk3

Traktor kontroller

A Native Instruments zászlóshajó négycsatornás kontrollerének harmadik frissítése, motoros Haptic Drive jogwheel-ekkel rendelkezik, amelyek simák, csendesek, és fantasztikusan érzik magukat forgás közben.:)

 

Ráadásul vannak rajta beépített effektek és Mixer FX vezérlők, beépített deck-kijelzők, és egy egyszerűsített teljesítményű pad-szakasz. Ha a Traktor feletti végső irányítást akarod egy olyan egységben, amely egy nagyobb DJ-szett központjában is helyet foglalhat (beleértve a külső lemezjátszók, médialejátszók stb. csatlakoztatásának lehetőségét is), akkor ez az igazi. Méltó frissítése a Traktor Kontrol S4 sorozatnak.

 

Ár: kb.: 350 000 Ft

 

2. Traktor Kontrol F1

Traktor Kontrol F1

Traktor Kontrol F1 egy moduláris eszköz, amely lehetővé teszi a kézzel történő vezérlést (elsősorban a Traktor Remix Decks részeinek). Ha vonzónak és izgalmasnak találod a Traktor ötletét, mint egyfajta hibrid DJ-szoftver és Ableton Live vezérlő, amely lehetővé teszi egy Sampler-ekkel és Loop-okkal fűszerezett live act előadását, akkor ez a neked való.

 

Emellett finom vezérlést is biztosít a Traktor (most már sajnos hatástalan) eredeti Stems formátumához. A Traktor csapata ígérte, hogy v2-vel fog jelentkezni, olyan platformokkal összhangban, mint a Serato, vagy a Virtual DJ. Amennyiben ez megtörténik, akkor végre ismét az ideális módja lesz a stem-ek vezérlésének.

 

Ár: kb.: 70 000 Ft

 

 

3. Traktor kontroller: Traktor Kontrol S2 Mk3

Traktor Kontroller

A Traktor Kontrol S2 Mk3-nak nincsenek motorizált tárcsái, beépített kijelzői, és átfogó effektjei, mint a nagyobb testvérének, a Traktor Kontrol S4 Mk3-nak, de még mindig jó eszköz, amely ugyanolyan kiváló vezérlőket tartalmaz a Traktor Pro 3 Mixer FX-éhez.

 

Szintén megőrzi a nagyobb testvérére jellemző áramvonalas pad-ek elrendezését és általános megjelenését, ami egy szép, belépőszintű, kétcsatornás eszközt jelent a Traktor ökoszisztémájába. Egy masszív választás kezdő DJ-knek, és jó tartalék a fellépő profik számára.

 

Ár: kb.: 120 000 Ft

 

 

4. Traktor Kontrol Z1 + Traktor Kontrol X1 MkII

Traktor Kontrol Z1 + Traktor Kontrol X1 MkII

A Traktor Kontrol Z1 egy ultra-kompakt kétcsatornás szoftvermixer, vezérlő és hangkártya. Úgy kell elképzelni, mint egy normál kontroller „mixer” részét a „deck”-ek nélkül.

 

Eközben a Traktor Kontrol X1 MkII egy „deck és FX” vezérlő, ugyanolyan hosszú és vékony alakú, amely lehetővé teszi, hogy két deck-et, Loop-okat, Cue-kat, és effekteket vezéreljünk a szoftverben, valamint egy érintősávot is tartalmaz. A kettőt kombinálva egy moduláris hordozható DJ rendszert kapunk, amelyet gyakorlatilag bárhol használhatunk (és akár még egy F1-et is adhatunk hozzá).

 

Ár: kb.: 70 000 – 90 000Ft

 

5. Traktor kontroller: Traktor Kontrol S3

Traktor kontroller

Végül, de nem utolsósorban itt van a Traktor Kontrol S3, amelyet a Traktor Kontrol S4 Mk3 és a Traktor Kontrol S2 Mk3 között terveztek.

 

Bár (éppen úgy, mint a Kontrol S2 Mk3-nál) hiányoznak a Kontrol S4 átfogó effektjei, de négy csatornát és egy AUX bemenetet is kapott, hogy hasznosabb legyen a profi helyzetekben.

 

Az, hogy melyiket választjuk, attól függ, hogy szükségünk van-e a fent említett funkciókra az S2-höz képest, és azon, hogy árban valóban túl nagy-e az ugrás az S4-re. Ugyanis a legtöbb DJ számára egyértelműen az S4 lenne a jobb választás a kettő közül.

 

Ár: kb.: 200 000 Ft

 

 

 

Forrás: www.nativeinstruments.com

Szerző: Kopi

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések