Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Reloop Mixon 8 Pro bemutatás

Itt a Mixon 8 Pro, a Reloop legújabb kontrollere

Reloop Mixon 8 Pro

Négycsatornás hibrid kontroller

A Reloop Mixon 8 Pro egy új négycsatornás professzionális hibrid kontroller, amely a Serato-hoz és az Algoriddim djay-hez készült. Az iparágban elsőként ebben található négy azonnali FXváltókapcsoló. Nyolc pad-del, on-jog kijelzővel, és DVS kompatibilitással, ezen kívül kettős audio interfésszel (2 DJ számára), önálló keverővel (2 phono és 4 line bemenet), valamint a keverőn keresztül irányítható kettős mikrofonnal rendelkezik. Emellett ez az első olyan kontroller, amely támogatja az USB-C eszközöket az Apple eszközök és a MacBook-ok új generációjához, beleértve a tápellátást is.

 

Serato DJ PRO és djay pro AI kompatibilitás

Reloop Mixon 8 Pro

A Reloop Mixon 8 Pro a lehető legzökkenőmentesebb kapcsolatot és szoftverintegrációt biztosítja. A Plug ‘n’ Play technológiájának köszönhetően a Serato DJ Pro vagy az Algoriddim djay Pro AI is azonnal feloldható. Ez lehetővé teszi az azonnali DJ-zést akár 4 deck-en egyidejűleg. Ennek a többplatformos támogatásnak köszönhetően megoldható a különböző szoftverek, eszközök, és platformok zökkenőmentes keverése.

 

A szoftverekben szerepelnek olyan exkluzív teljesítménymódok is, mint pl. a Scratch Bank támogatás a Serato számára, amivel azonnal hozzáférhetünk a scratch eszközökhöz, vagy a Neural Mix AI technológia a djay Pro AI számára, amivel lehetséges a vokálok, dobok és hangszerek valós idejű elkülönítése. Emellett részletes Neural Mix vezérléseket is tartalmaz a pad, és az EQ módokhoz. Az EQ valamint az FX egységet is Neural Mix vezérlőkké alakíthatjuk át egyetlen kapcsolóval. Így érhető el a stem funkció, ami teljes mértékben kihasználja az Algoriddim AI-alapú technológiáját.

Reloop Mixon 8 Pro

Reloop Mixon 8 Pro:  Deckkek és elrendezés

A fejlett jogwheel-nek hála, a zenék rendkívül pontosan irányíthatóak. A vadonatúj, élethű on-jog kijelzőknek köszönhetően a DJ-k valós idejű száminformációkkal vannak ellátva. Ide tartozik a virtuális tű megvilágítása, a lejátszási fejléc pozíció mutatója, valamint a maradék vagy eltelt számidő. Emellett minden deck rendelkezik külön Time Mode gombbal.

 

Az új, loop-részlegben található egy shift réteg és LED sáv, amely mutatja az aktuális loop hosszát. Ezt a dedikált vezérlőgombokkal könnyen felezhetjük vagy megduplázhatjuk. A Slip Mode bekapcsolásával a lejátszott szám manipulálható loop-okkal vagy scratch-el, anélkül, hogy megszakítaná a zenét, gyakorlatilag végtelen élő remix lehetőségeket biztosítva ezzel.

 

Mixon 8 Pro egy erős beépített önálló keverő, amelynek saját szintmérői vannak a bemenetekhez és a kimenetekhez. Rugalmas kapcsolatot biztosít a lemezjátszók vagy médialejátszók között. Így egyszerre keverhetjük a digitális és az analóg forrásokat (2x Phono / 4x Line).

 

Reloop

 

A több kényelem érdekében a dupla mikrofonbemeneteket (XLR/Jack) külön talk-over funkcióval is elérhetjük. Ha csatlakoztatjuk a keverő csatornáihoz, a beépített vezérlőkkel azonnal tökéletesen beállíthatjuk a live énekhangunkat. A két USB audio interfészének köszönhetően pedig könnyen csatlakoztatható két laptop, vagy egy iPad (1x USB-B, 1x USB-C/USB-B port). Ez lehetővé teszi a DJ-k közötti abszolút szakadásmentes átadást. Továbbá az eszköz támogatja az USB-C eszközöket az új generációs Apple iPad-eken és MacBook-okon (beleértve az áramellátás támogatását is), 24 bites jellemzőkkel a kiváló minőségű hangzáshoz, alacsony késleltetéssel.

 

Reloop Mixon 8 Pro: FX

effect reloop

Az iparágban elsőként a Mixon 8 Pro rendelkezik négy masszív FX gombbal. Ez az összes effekt azonnali tapintásvezérlését biztosítja. Minden csatorna egy 3 sávos EQ-t és külön filter-t is tartalmaz. A kontroller tágas teljesítményterülete kényelmes hozzáférést biztosít 8 színkódolt teljesítménymódhoz.

 

Tartalmaz több szoftveres kizárólagosságot is (minden eszközt, amire szükség van a mixünk maximalizálásához pl.: Hot Cue, Loop Roll, Auto Loop, Sampler, Pitch Play, Auto Flip, Slicer, Scratch Bank, Looper Mode, Neural Mix Mode, Touch FX. A nagy drum pad-ek (16 db) élénk többszínű háttérvilágítással rendelkeznek, melyek alkalmazkodnak a választott teljesítménymódhoz.

 

DVS és zenei streaming támogatás

A népszerű Mixon 4 utódjaként a Mixon 8 Pro újratervezésre került, hogy támogassa a DVS (Digital Vinyl System) rendszert, integrálja a lemezjátszókat, hogy lehetővé tegye a zenék teljes kezelését a digitális vinil használatával. A Tidal, a Soundcloud, a Beatport, vagy a Beatsource népszerű streaming szolgáltatások integrálásával, mindkét szoftvermegoldás biztosítja az azonnali hozzáférést, és keverést több mint 30 millió dal valós idejű stream-elésével. Mixon 8 Pro

Összességében

A Reloop Mixon 8 Pro egy intuitív, klub-kész elrendezéssel, és ultra-simán mozgó, nagy felbontású fader-ekkel rendelkező eszköz. Masszív felépítéssel fém panelekkel, kidolgozott kialakítással, valamint új, fémes érintésű transport gombokkal. Erős hibrid DJ kontroller, amely saját kategóriájában kiemelkedő. Rugalmas csatlakozási lehetőségei vannak, és két iparágvezető szoftverrel kompatibilis.
 
A djay Pro AI felhasználói akár egy iPhone-t vagy iPad Pro-t is elhelyezhetnek, az egység tetején található dedikált dokkolóhelyen. Amennyiben DVS-t, vagy az Algoriddim djay AI-alapú technológiáját szeretnénk használni a Stem-funkcióhoz, akkor, ha emellett a kontroller mellett döntünk, biztosan nem fogunk csalódni.
 
 
 
Forrás: reloop.com
Szerző: Kopi
 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések