Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Rekordbox Dj kontroller legjobb 5 2023-ban

Az 5 legjobb Rekordbox kontroller 2023-ban

Szeretnél vásárolni egy Pioneer Rekordbox kontrollert, de nem tudod, melyiket válaszd? Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mi különbözteti meg ezeket a kontrollereket a többi terméktől, majd felsoroljuk az idei év öt legjobb Rekordbox kontrollerét, kezdőknek és haladóknak, magasabb és alacsonyabb árkategóriában egyaránt.

 

Ha sima Rekordbox kontrollert szeretnél vásárolni, akkor sajnos nincs túl sok választási lehetőséged. Mivel alapból csak három kontrollert javasolnánk, ezért beletettük a cikkbe az “all-in-one” rendszereket is. Ezek lehetővé teszik a DJ-zést laptop nélkül is, valamint áruk és funkcióik miatt szintén vonzóak lehetnek a Rekordbox-ot használók számára.

 

1. Rekordbox kontroller: Pioneer DJ DDJ-FLX10

Rekordbox kontroller

A DDJ-FLX10 közvetlenül 2023-ban váltotta fel a már megszüntetett DDJ-1000-t (és tulajdonképpen a Serato-fókuszú DDJ-1000SRT-t is), Mindent magában hordoz, amit a DDJ-1000 kínált, plusz még többet. Mélyreható irányítást kapsz a Rekordbox 6.7 új Stem Separation funkciójára, beépített DMX interfésszel a könnyű fénykezeléshez a Rekordbox Lighting segítségével, valamint javított hangminőséggel.

 

A DDJ-FLX10 továbbá hardver Beat FX-szel rendelkezik, amelyek azonosak a high-end DJM-A9-es keverőn találhatókkal, és „igazi” keverőként is működik, külső bemenetekkel négy forrás és két mikrofon számára, így az élmény nagyon hasonló a profi Pioneer DJ klubberendezések használatához.

 

Ez egy olyan termék, amelyet a profi DJ-knek ajánlunk, akik open-format zenét játszanak, és azoknak, akik szeretnék a lehető legközelebbi élményt megkapni egy CDJ/DJM szetthez egy kontrolleren keresztül. Bónuszként feloldja a Serato DJ Pro-t is, alternatív szoftverként.

 

Ár: kb.: 700 000 Ft

 

 

2. Rekordbox kontroller: PIONEER DJ DDJ-FLX4

Pioneer FLX4

A DDJ-FLX4 nagyon hasonlít a DDJ-400-hoz, amelyet helyettesít. Az árkategória másik végén most egy belépőszintű, kétcsatornás kontroller veszi át a CDJ/DJM klubfelszerelést, és egy hordozható készülékké alakítja át, otthoni használatra és esetleg kisebb bári fellépésekre.

 

deck-vezérlők és a Beat FX elrendezése segít az új DJ-knek, hogy megismerjék a Pioneer DJ hardver munkafolyamatát, és könnyebben átálljanak, amikor klubokban kezdenek fellépni, de ezúttal szigorúan a szoftvereffektusokat vezérli – nincs hardveres keverés vagy beépített effekt a DDJ-FLX10-hez hasonlóan.

 

Elődje, a DDJ-400, még a profi DJ-k körében is népszerű kontroller lett, mert kicsi, ismerős módon van elrendezve, és strapabíró. A DDJ-FLX4 erre a hagyományra épít, és mint első kontroller, ideális választás, nem utolsósorban azért, mert ez az újított modell néhány klassz új trükkel segíti az új DJ-ket, hogy zökkenőmentesebben keverjék össze a dalokat.

 

Vásárolj egyet, és feltételezem, hogy tartalék vagy második készülékként is megőrzöd, még akkor is, ha nagyobbra frissítesz valamikor a jövőben! Befutott kezdőkontroller, amely továbbra is hasonló érzetet nyújt, mint a klubfelszerelések használata. Bár az új sötétszürke, kerekített megjelenése néhány ember szemében visszalépés a DDJ-400-hoz képest…

 

Ár: kb.: 130 000 Ft

 

3. Rekordbox kontroller: Pioneer DJ DDJ-FLX6/GT

ddj

Ha egy középkategóriás, négycsatornás Rekordox kontrollert keresel, akkor ez az! Tekintheted DDJ-FLX4-nek is, amiben két plusz csatorna van! Pontosan ugyanolyan minőségű a felépítése. Nincsenek extra bemenetek vagy kimenetek.

 

Van néhány trükkje: A Merge FX a legsikeresebb, lehetővé téve az „egy gombbal történő azonnali építést” (ne használd túl!). A „Jog Cutter” egy pszeudo-scratch funkció, amit érdemes elfelejteni. A nagy előnye az lenne, hogy fantasztikus CDJ-stílusú tárcsái vannak, de más területeken hiányosságokat mutat, amit (az árát figyelembe véve) elvárnál, pl. nincs kiegyensúlyozott kimeneti lehetőség, sem AUX bemenet.

 

Így alaposan mérlegeljük az előnyöket és a hátrányokat: Az előnyök egyike az, hogy az ára mellett a Serato DJ Pro-t is feloldja a Rekordbox mellé, ami talán jobb értéket jelent, mint amilyennek elsőre tűnik. Ez az olcsóbb módja annak, hogy profi érzetű CDJ-stílusú jogwheel-eket szerezzünk bármilyen DJ-felszereléshez Az árát figyelembe véve olcsó hatású, a hiányosságok csalódást keltőek.

 

Ár: kb.: 270 000 Ft

 

 

4. Rekordbox kontroller: Pioneer DJ XDJ-RX3

Rekordbox kontroller

Ez az első az itt bemutatott két kontrollerből, amelyek Rekordbox kontrollerekként és önálló DJ konzolokként is működnek. Azért vettük bele, mert ha azt gondolod, hogy néha laptop segítségével is szeretnél DJ-zni (például otthon, amikor streaming szolgáltatásokat használsz), de szeretnél anélkül is (például fellépéseken), akkor ez lehet egy jó választás.

 

Nem a legjobb minden területen. Csak két csatornát kezel, és hiányoznak belőle olyan, a modern DJ-zéshez szükséges funkciók, amelyek például az DDJ-FLX10-ben megtalálhatók. Azonban nem sokkal drágább, mint az említett eszköz, kompatibilis a Serato-val, és van önálló működési képessége is.

 

Nem mindenki szeretné az összes új funkciót. Ha a prioritásaid közé tartozik egy jól megépített, megbízható, professzionális kinézetű, de viszonylag hordozható DJ konzol, amely szinte mindenre képes, akkor jó választás lehet számodra.

 

Ár: kb.: 870 000 Ft

 

 

5. Rekordbox kontroller: Pioneer DJ XDJ-XZ

Rekordbox kontroller

Az XDJ-XZ-t is beleértjük, habár ez is egy „standalone” DJ eszköz (vagyis használható beépített képernyőjén és egy USB-meghajtón tárolt lejátszási listával, laptop nélkül). Azért tesszük ezt, mert úgy gondoljuk, hogy elsősorban Rekordox kontrollerként kell rá gondolni, és csak másodsorban önálló egységként.

 

Az oka ennek az, hogy önálló DJ rendszerként nem túl jó – például csak két csatornája működik, ha nincs csatlakoztatva laptop. Azonban, ha csatlakoztatjuk a laptopot, az már más történet.

 

Egy teljes méretű, erős, profi minőségű DJ kontroller áll előttünk. Minden funkcióval, amire szükségünk lehet, beleértve a számos bemenetet és kimenetet. A nagyszerű hardveres effekteket, a Pioneer DJ Pro linkjét, amely lehetővé teszi a CDJ-3000-ek hozzáadását.

 

Ha főként Rekordbox-szal szeretnénk DJ-zni, és nem kell az új Stem Separation funkció, akkor ez továbbra is a legjobb választás, bár nem olcsó. Ja, és természtesen feloldja a Serato DJ Pro-t is.:). Virtual Dj-vel a Stem funkciók is maradéktalanul működnek.

 

Ár: kb.: 1 000 000 Ft

 

 

 

Forrás: www.digitaldjtips.com
Szerző: Kopi

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj extra kedvezményeinkből!

Megosztás:

További bejegyzések