Az 5 legjobb VirtualDJ kontroller 2023-ban

A VirtualDJ egy régóta jelen lévő és népszerű DJ-szoftver, amelyet lényegében bármelyik dj kontroller képes kezelni. Hűséges felhasználóbázissal és különösen nagy követőtáborral rendelkezik a mobil DJ-k, videó DJ-k és karaoke DJ-k körében, de tulajdonképpen bármilyen DJ-munkához nagyszerű választás. Jó scratch teljesítmény, iparágvezető élő stem szeparáció, és számos más funkció is van benne, melyek gyakran meglepik és örömet okoznak azon felhasználóknak, akik mélyebben beleássák magukat a DJ szakmába.

Azonban ami talán legjobban megkülönbözteti a VirtualDJ-t más DJ-szoftverektől, az az, hogy nem „kötődik” egy adott hardverhez. Például a Pioneer DJ Rekordbox szoftver csak a saját márkájának eszközeivel működik, a Serato szoftver csak licenszelten használható egy viszonylag kis számú eszközzel, és a Traktor is a saját hardvereivel működik a legjobban. Ezért a VirtualDJ egyik legnagyobb erőssége az, hogy a készítői mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák a kompatibilitást bármivel. Például exportálhatjuk a VirtualDJ könyvtárunkat egy USB meghajtóra, bedughatjuk azt a Pioneer DJ klubb-szabványú CDJ-kbe, és tökéletesen működni fog!

Bár gyakorlatilag mindennel működik, mégis szerettünk volna kiemelni öt eszközt, ahol különösen jól sikerült az integráció a VirtualDJ-vel. Ebben az összefoglalóban bemutatjuk választásainkat, és elmondjuk, miért ragyogóak.

1. Pioneer DJ DDJ-FLX10

A DDJ-FLX10 közvetlenül 2023-ban váltotta fel a már megszüntetett DDJ-1000-t (és tulajdonképpen a Serato-fókuszú DDJ-1000SRT-t is). Ez talán a legfontosabb új DJ kontroller a piacon az elmúlt pár évben. Mindent magában hordoz, amit a DDJ-1000 kínált, plusz még többet. Azon túl, hogy feloldja a Serato DJ Pro-t is, alternatív szoftverként, mélyreható irányítást is kapunk a Rekordbox 6.7 új Stem Separation funkciójához.

És itt van a lényeg! Jelenleg a VirtualDJ sokkal jobb hangzást biztosít valós idejű stem szeparációval, mint a Rekordbox, és nagyobb rugalmasságot kínál a felhasználóknak az elemekkel való munkában, mint a Serato. Tehát azok a felhasználók, akik valóban nagyszerű hangzású stem szeparációt szeretnének, most már választhatják a VirtualDJ-t is ehhez az eszközhöz.

Ár: kb.: 700 000 Ft

 

2. Rane Four

Ez valószínűleg az elmúlt pár év második legfontosabb DJ kontrollere az FLX10 mögött. Abszolút a legjobb vezérlést kínálja az elemek felett a Serato felhasználók számára (hiszen ez egy Serato kontroller). De, ahogy a DDJ-FLX10 esetében, úgy a Rane Four kontrollerrel is lehetőségünk van a VirtualDJ kiváló stem kiemelésére.

Egy jó dolog, hogy a Rane Four esetében az egyes pad-ekhez LED kijelzők tartoznak, így a VirtualDJ testreszabható pad könyvtárának használata még könnyebbé válik. A VirtualDJ csapata remek munkát végzett a Rane Four sok vezérlőelemének kihasználásában, és ez látszik is. Röviden, a VirtualDJ felhasználók számára a Rane Four lenyűgöző kontroller lesz a munkához.

Ár: kb.: 700 000 Ft

 

[av_promobox button=’yes’ label=’Kattintson rám’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ label_display=” link=’manually,https://sonicschool.hu/dj-tanfolyam/’ link_target=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-2t211o’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
Ha kipróbálnád a kontrolered!
[/av_promobox]

 

3. Pioneer DJ DDJ-REV7

Ez a kontroller kiváló motorizált jog-okkal, és beépített kijelzőkkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ez egy nagyszerű választás azoknak a DJ-knek, akik még bakeliten kezdték a pályafutásukat, és most egy „all-in-one” DJ kontrollert szeretnének, amely különösen jó a scratch-eléshez.

A VirtualDJ integrációja kiváló. A tökéletes jog-okat és a beépített kijelzőket használva, teljes mértékben prémium minőségű lemezjátszó érzését kapunk. Habár a REV7 elsősorban a Serato DJ Pro-hoz tervezett kontroller (és valóban az elinduláskor feloldja ezt a szoftvert), a már meglévő VirtualDJ szoftverrel rendelkező felhasználóknak nincs szükségük váltásra, így kihasználhatják a lenyűgöző motorizált jog-okat, miközben a VirtualDJ saját funkcióit is élvezhetik.

Ár: kb.: 900 000 Ft

 

4. Denon DJ Prime Go

Úgy éreztük, hogy külön figyelmet kell fordítanunk a VirtualDJ használatára a különleges Denon DJ Prime Go kis készülékkel, különösen a mobil DJ-k számára, akik talán nyitott térben tartanak fogadást egy esküvőn, mielőtt a fő show elkezdődik. Mivel a Prime Go hordozható eszköz, és beépített akkumulátorral rendelkezik, ilyen körülmények között tökéletesen együttműködik a VirtualDJ-vel, amely egy akkumulátorral működő laptopról fut, távol a hálózati áramtól.

A másik dolog, amit nagyon kedveltünk ebben a konkrét megvalósításban, az az, hogy a Prime Go leképezése testreszabható a VirtualDJ különböző funkcióival, és a készülék érintőképernyője teljesen megváltoztatható a VirtualDJ „skins” segítségével. Egy testreszabható érintőképernyős és akkumulátorral működő laptopos egység, biztosan egyedülálló a VirtualDJ számára.

Ár: kb.: 480 000 Ft

 

5. Hercules DJControl Inpulse 200

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy nagy összeget költsön DJ-felszerelésre. A kezdők számára, akik szűkösen gazdálkodnak, a Hercules DJControl Inpulse 200 mindig könnyű utat kínált a DJ-zés világába. És ami a VirtualDJ-t illeti, ez a legolcsóbb kontroller, amely feloldja a platform összes funkcionalitását, beleértve az elemek szétválasztását az EQ-kon, igen kedvező árért.

Ez rengeteg funkcionalitást jelent – de természetesen a VirtualDJ azért is kiváló, mert gyakorlatilag minden DJ kontrollerrel és eszközzel működik, amit csak elképzelhetünk. Ez azt jelenti, hogy ha még nem jött el az idő, hogy frissítsük a felszerelésünket, esetleg az itt említett drágább és minőségibb kontrollerek egyikére, akkor ha VirtualDJ-t szeretnénk használni, ezzel az eszközzel is viszonylag könnyen megtehetjük.

Ár: kb.: 45 000 Ft

Végezetül

Ne felejtsük el, hogy a VirtualDJ gyakorlatilag mindennel működik – csak dugjuk be és próbáljuk ki! Amit itt kiemeltünk, az öt olyan kontroller, amelyek különösen figyelemre méltó funkciókkal rendelkeznek az integrációban, vagy különösen népszerűek a VirtualDJ felhasználóinak körében.

 

Forrás: www.digitaldjtips.com
Szerző: Kopi

Megosztás:

További bejegyzések