Előadás alternatívák, ötletek fellpéshez, ha nem tudsz szórakozóhelyen fellépni , hogyan maradj motivált és milyen plusz lehetőségeid merülhetnek fel!

A bulik olyanok a  djknek mint egy sportoló csapatnak a meccs. Az edzéseknek a célja, az előkészületek, az aggodalmak, tervezések és minden más.. 

Ezek a dolgok megadják a fókuszt és segítenek kitalálni hogy merre haladj, hova kellene még több munkát beletenni.  Természetesen ez lehet teljesen szórakoztató is.

Néha nem tudunk szórakozóhelyen játszani és ennek számos oka lehet. Manapság nem is kell róla sokat beszélni, hogy megsínyli a zeneipar a pandemia miatt kialakult helyzetet. Másik felmerülő ok lehet, hogy nem találunk rendszeres rendezvényeket, vagy éppen nem megfelelő az időponta fellépéshez. A dj-zéssel töltött évek során meg fogod tapasztalni, hogy nem minden buli lesz elérhető a számodra. Ahelyett, hogy engednéd, hogy ezek a hatások befolyásolják a motivációdat és a hozzáállásod, próbáld ki ezeket a megoldásokat! Bízunk benne, hogy ez az 5 alternatív ötlet segít abban, hogy ezt az időszakot kényelmesebben átvészeld és a motivációdat megtartva új dolgok felé nyiss, addig, amíg nincs annyi bulid.

Érdekel a Dj-zés ? Szeretnél saját fellépésket? Látogass el iskolánkba.

5 alternatív ötlet előadáshoz!

előadás 1Előadás alternatíva 1. csinálj mixtape-eket, podcasteket !

Felvenni a podcasteket, mixtape-ket az egyik legfontosabb dolga egy dj nek.

Nem, mostanában nem kapják automatikusan a bulikat a dj-k, de ennek ellenére motiváltak próbálnak maradni, megosztják velünk amit tudnak, dokumentálják, hogy mikor, merre dj-znek.

Amikor tervezed elkészíteni a mixtapet, valószínűleg a zenei témát fogod megtervezni először, megkeresed és összegyűjtod a megfelelő zenéket, felveszed őket a lejátszási listádra, megcsinálod az átmeneteket, és lassan összeáll a koncepció. Készen állsz a felvételre a masterra, ezt követően már csak meg kell osztanod a világgal. Ez egy szuper ötlet, hogy motivált maradj és közben népszerűsítsd magad.

előadás 2

Szervezz saját bulit!

Senki nem bookol? Akkor bookold le saját magad! Hirdesd meg a saját bulidat és hívd az összes barátodat.

Ez az az ùt, ahogyan sokan el tudták kezdeni a karrierjüket. Mi is így csináltuk. Lényegében minden hónapban rendeztünk egy bulit, aztán egyre sűrűsödtek az időpontok. 

Gondolkodj kicsiben! Jobb játszani egy olyan kis helyen, ahol 50 fő a befogadó képessége a helynek és eljönnek 30-an, mint egy nagyobb helyen ahová befér 100 ember, de csak 30-an jelennek meg.  Tapasztalatból mondom!

Ne vállalj magadra mindent! Legyen egy barátod, aki segíteni tud megszervezni és reklámozni a bulidat! Hidd el ez nem kis munka!

előadás 3.Előadás ötlet 3. Hívj meg egy barátodat back-to-back Dj szettre!

Nem igazán van szükségünk nagy tömegre egy jó bulihoz, csak egy jó funky ütemre és egész éjjel mehet a tánc!

Sok szórakoztató éjszakát töltötte
m el a barátaimmal, mindenki hozta a kedvenc zenéit, megosztottuk a lejátszókat, és együtt készítettünk király mixeket!

Próbálj meg zenét játszani másoknak a zenei gyűjteményéből! Garantálom, hogy ismeretlen zenékre fogsz bukkanni, így felfedezhetsz olyan átmeneteket, amiket egyébként nem találnál meg.

A Back-to-back djzes egy kiváló gyakorlási forma, mivel semmi sincs előre megírva, így még kreatívabb élményt hozhatsz össze!

Előadás ötlet 4. Készíts livestream-eket !

Nem hiszem, hogy ezt az ötletet be kellene mutatnom, főképpen a COVID helyzett alatt elterjed módszer, amivel minden Dj tud döcögni.

Ha te is szenvedsz attól, hogy nem tudsz élőben játszani, akkor ez egy kiváló alternatíva lehet.

Ez adhat egy új vibe-ot, hiszen még szabadabban játszhatod a zenéket, nem kell azon feszengened, hogy megtöltsd a táncteret.

Kiváló gyakorlás, hogy jobb és jobb lehess. 

Ne aggódj azon, hogy nem néznek több százan, ha csak páran néznek, akkor sincs nagy baj, hiszen gyakorolsz.

Csináld jól, a felvételed örökre online maradhat.

Nincs szükséged drága felszerelésekre, a telefonoddal és pár kiegészítővel indulhat is a livestream. Olvasd el a streamrol szóló cikket!

Dj-zz a családnak!

Ha teljesen kiszorultál a szórakozóhelyekről, akkor a családi buli szervezés  egy kiváló gyakorlási és szórakozási lehetősèg. Gondolj a szülinapokra! Hány születésnap van a családodban? Különleges családi alkalmakon vagy évfordulókon miért ne szólhatna a te zenéd?!

Egy jó gondolattal pár jó szót ejtve a barátaidnak, rokonaidnak képes vagy egy zárt körű bulit szervezni.

Valószínűleg a bulira fizetést nem fogsz kapni, de ennek ellenére nem kis értéke van a munkádnak: azok az emberek akik közel állnak hozzád, le lesznek nyűgözve, így erősíteni tudod a követő táborodat. 

Végül 

 Az egyik legfontosabb dolog a hobbikkal kapcsolatban az az, hogy legyen célod.

A legfontosabb a fellépés vagy előadás egy Dj életében.

Pár Dj csak mixtapeket csinál, mások csak livestreameket. Néhány Dj csak 2-3 bulit tart évente a családnak és sokan már attól is boldogok, ha együtt Dj-zhetnek a barátaikkal. 

A fontos dolog az, hogy a naptáradban vannak-e feljegyzett időpontok, amikre elkötelezetten készülsz, hogy jó és szórakoztató munkát adhass ki a kezeid közül!

Remélhetőleg ez a cikk ad néhány ötletet arra vonatkozóan, hogyan maradj motivált és milyen plusz lehetőségeid merülhetnek fel!

Ne hagyd ki ezeket a lehetőségeket!