Pioneer OPUS-QUAD

Megjelent a Pioneer új kontrollere, az OPUS-QUAD

Pioneer OPUS-QUAD front

 

 

 

Egy héttel azután, hogy a Pioneer kiadta az új keverőjét, a DJM-A9-et. Már jött is a következő nagy dobásuk, az OPUS-QUAD. Ez a márka első négycsatornás all-in-one rendszere. Emelett egy, a megszokottól eltérő, új dizájnnal is rendelkezik, melynek legfőbb jellemzője a „legyező” alakú vasalat, a ferde felső lap, valamint az aranyozott loop és browser gombok. Az új kontroller 3199 dolláros áron (kb.: 1 300 000 ft) került forgalomba.

 

Az OPUS-QUAD megjelenése

Pioneer OPUS-QUAD front 2

 

A legfontosabb új funkció természetesen a négycsatornás lejátszás. Sokan már az RX3-nál is várták ezt a funkciót (főleg mert a Denon kontrollerei már évek óta tudják). A Pioneer-nél az OPUS az első olyan kontroller, amiben ez megtalálható. Egyedi formájának köszönhetően, külsőleg némiképp különbözik a korábbi Pioneer kontrollerektől. Az OPUS 5 fokos szögben lejt, és lekerekített elülső éle van. Színe matt fekete, az oldalán és elején pedig földszínű hasítások vannak.

Jog

A Pioneer OPUS-QUAD tárcsáinak kialakítása eltérő az előzőektől. A gyűrűk lámpái bármilyen színhez passzolnak, amelyet az adott deck-hez rendelünk, így pontosan tudhatjuk, hogy melyik szám megy az adott időpontban.

 

Ha kipróbálnád a kontrolered!

 

Pioneer OPUS-QUAD kijelzőA teljes méretű jog-ok felett helyet kapott egy-egy 10,1 hüvelykes érintőképernyő, valamint felhasználói felület, a csatornaváltás, és a gyorsabb zeneválasztás érdekében. Továbbá a kijelző alatt nyolc Hot Cue, és egy LOOP ENCODER található. Megjelent egy új Smart Cue funkció, amely képes felülírni a Cue pozíciót egy hisszahívott Hot Cue-val.

Többféle effektszekció is van rajta. Ilyen pl. a Smooth Echo, a Sound Color FX, és egy igazi újdonság, az érintőképernyős Beat FX vezérlés az XY-Pad segítségével. Itt az ujjunkat mozgatva tudjuk változtatni az X tengelyen az effekt paramétereit, az Y tengelyen pedig a filter vágási frekvenciáját. Amennyiben nem sikerült minden olyan zenét, amit szerettünk volna, rátenni az USB-re, és már nincs rá időnk, hogy ezt pótoljuk, úgy telefonról is könnyedén megtehetjük, akár még fellépés közben is, Bluetooth-on, vagy WiFi-n keresztül. Ha WiFi-t használunk a Rekordbox CloudDirectPlay funkcióját is igénybe vehetjük. Rekordbox Performance móddal és Serato DJ Pro-val is kompatibilis.

 

Összesen 4 USB bemenet található rajta. Az előlapon két szabványos „A”-típusú, a hátoldalon pedig egy „A” valamint egy „C”-típusú kapott helyet. Ha egyszerre szeretnénk több zenét külön kimeneteken játszani, akkor az OPUS-szal ezt is könnyedén megtehetjük a zónakimenetek segítségével, melyek a master-től függetlenek. Bár ez inkább egy esküvői/esemény DJ funkció, melyre a legtöbb felhasználónak valószínűleg nem lesz szüksége, mobil DJ-k számára azonban hasznos lehet.

 

Mindent egybevetve, ez egy igazán szép és innovatív eszköz, amit biztosan mindenki szeretni fog. Természetesen külön öröm számunkra, hogy a Pioneer végre kihozta az első (már sokak által nagyon várt) négycsatornás Standalone kontrollerét. Amihez a letisztult új dizájn mellett, néhány igen hasznos funkciót is kapunk (főleg az effektek terén). Ezen újításokat figyelembe véve, úgy gondoljuk, jó esély van arra, hogy a cég a jövőben piacra dobja az OPUS-DUO-t, vagy akár egy saját akkumulátoros OPUS-GO-t. Reméljük így lesz!

 

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük